تصور کنید ویدئوی خود را با سپریکردن مسیری طولانی و سخت ساختهاید و آن را در یوتیوب یا هر پلتفرم دیگری منتشر کردهاید. حالا میخواهید لینک آن را در دیگر شبکههای اجتماعی خود یا حتی سایتتان به اشتراک بگذارید. پیشنهاد میکنم کمی صبر کنید؛ ممکن است با این کار پتانسیل کامل ویدئویتان را برای دیدهشدنِ بیشتر، از بین ببرید.
در این مطلب از ویپدیا با مفهوم و انواع ویدئوی همسان (Native video) آشنا میشوید؛ پس تا آخر این مطلب همراه ما باشید.
ویدئوی همسان (Native Video) چیست؟
ویدئوی همسان (Native video) درواقع یک محتوای ویدئویی است که میتوانید در فید شبکههای اجتماعی یا سایت خود با همان فرمت، ابعاد و ویژگیهای دیگر محتواهای موجود، منتشر کنید.
برای مثال، اگر ویدئویی را در فیسبوک آپلود کنید و آن را با فالوئرهای خود به اشتراک بگذارید، از ویدئویِ همسان استفاده کردهاید؛ اما برخلاف حالت قبل، اگر لینک یک ویدئو از یوتیوب را در یک پست فیسبوک اشتراکگذاری کنید، این ویدئو در پست شما جاسازی شده است.
پلتفرمهایی مانند آپارات و اینستاگرام، زمان و هزینۀ زیادی را صرف ایجاد ویژگیهایی کردهاند که میزبانی ویدئوهای شما را آسان میکند. به همین دلیل است که الگوریتمهای آنها اغلب بر نمایش محتوای همسان تأکید میکنند. به بیان سادهتر، اگر از ویدئوی همسان (بومی) استفاده کنید، ویدئوی شما را به افراد بیشتری نشان میدهند.
ویدئوهای همسان برای عملکرد بهتر طراحی شدهاند. با این روش که کاربران باید تمام حواس خود را روی شما حفظ کنند و به جایی دیگر هدایت نشوند. از طرفی دیگر، ویدئوی بومی میتواند جریان درآمد جدیدی را برای ناشران فراهم کند تا درآمدشان را افزایش دهند و ازآنجاییکه هر روز تبلیغکنندگان پول بیشتری را برای ویدئوهای آنلاین خرج میکنند، این یک کانال عالی برای رشد قدرتمند در سالهای آینده است.
آیا محتوای همسان (بومی) بهمعنای محتوای ویروسی است؟
جواب بسیار ساده است: اینها ۲ اصطلاح متفاوت و کاملاً جدا هستند. محتوای همسان دقیقاً مانند سایر محتواهای پلتفرم است و روی سرور همان پلتفرم آپلود میشود، نه سرور دیگر.
این در حالی است که محتوای ویروسی محتوای محبوبی است که مخاطبان زیادی دارد و از نظر تعداد بازدید، لایک و اشتراکگذاری، رشد فوقالعاده سریعی دارد. علاوهبراین، محتوای همسان میتواند به محتوای ویروسی تبدیل شود، اما نه همیشه. تفاوت بین این دو اصطلاح مهم است و درک آن میتواند برنامهریزی برای کمپینهای بازاریابی ویدئویی شما را آسانتر کند.
چرا باید ویدئوهای همسان را برای استراتژی بازاریابی شبکههای اجتماعی خود انتخاب کنید؟
معمولاً استفاده از ویدئوهای همسان برای کمپینهای بازاریابی شبکههای اجتماعی دلپذیرتر است. فیسبوک، اینستاگرام و توییتر همگی پلتفرمهایی هستند که ترجیح میدهند کاربران محتوای ویدئویی را مستقیماً در پلتفرم خود آپلود کنند و درعوض، پلتفرم، آن محتوا را بیشتر نمایش میدهد.
شاید استفاده از ویدئوی همسان فرصتهای بسیار بیشتری را برای لایک، بازدید، اشتراکگذاری و حتی وایرالشدن در اختیار شما قرار میدهد، اما این بدان معنا نیست که جایی برای ویدئوهای جاسازیشده، بهعنوان بخشی از استراتژی شبکه اجتماعی شما وجود ندارد.
آیا از ویدئوی همسان در صفحات سایتها هم استفاده میشود؟
بله درست است؛ از ویدئوی همسان در صفحات سایتها هم استفاده میشود. اما این کار چگونه انجام میشود؟ ایجاد یک ویدئو و آپلود فایل در سایت شرکت شما نمونهای از یک ویدئوی همسان است. ازآنجاییکه فایل در سایت شما قرار دارد، ویدئو در هاست سایت شما میزبانی میشود؛ بنابراین هر بار که یک بازدیدکننده روی دکمۀ «Play» کلیک میکند، سایت شما فایل را ارائه میدهد.
با این توضیحات مشخص است که وجود چندین ویدئو در سایت، فضای زیادی از سرور شما را اشغال میکند و اگر چندین بیننده همزمان بخواهند این ویدئوها را از سایت شما ببینند، زمان بارگذاری سایت افزایش پیدا میکند.
بعد از خواندن پاراگراف بالا شاید بپرسید «محتوای جاسازیشده در سایت به چه صورت است؟» درواقع، ویدئوی جاسازیشده ویدئویی است که در یک سایت میزبانی میشود، اما در سایت دیگری نمایش داده میشود. برای این کار، معمولاً وبمستران از یک سرویس میزبانی شخص ثالث برای ویدئوهای خود استفاده میکنند که محبوبترین آنها YouTube است.
با یوتیوب (پلتفرم محبوب متعلق به گوگل) میتوانید یک ویدئو را آپلود کنید و سپس آن را در سایت خود جاسازی کنید. پس از آپلود ویدئو، دکمۀ «اشتراکگذاری» را که مستقیماً در زیر پخشکننده است، انتخاب کنید. سپس باید یک جعبه کد را مشاهده کنید. کپیکردن این کد و چسباندن آن در HTML سایت شرکت شما، یک ویدئوی جاسازیشده را ایجاد میکند. ویدئوی جدید جاسازیشده همچنان در یوتیوب میزبانی میشود، اما بازدیدکنندگان میتوانند آن را مستقیماً در سایت شرکت شما تماشا کنند.
چگونه یک ویدئوی همسان ایجاد کنید؟
۲ روش برای ساخت یک ویدئوی همسان وجود دارد. این ۲ روش شامل ویدئوی زنده (بدون ویرایش) و ویدئوی ویرایششده است.
- روش اول یعنی محتوای بدون ویرایش (زنده) مخاطبان زیادی دارد؛ زیرا افراد احساس میکنند در کنار شما هستند و احساس واقعیبودن محتوا میتواند به اعتمادسازی بیشتر برای کسبوکارتان منجر شود. اکثر پلتفرمهایی مانند فیسبوک و اینستاگرام قابلیت درونبرنامهای برای فیلمبرداری از محتوای شما ارائه میدهند. یا میتوانید بهسادگی دوربین گوشی هوشمند یا لپتاپ خود را بهعنوان روش جایگزین انتخاب کنید.
- روش دوم، محتوای ویرایش شده است؛ محتوایی که شما خارج از پلتفرم ایجاد میکنید، بعد آن را برای افزودن متن یا موسیقی ویرایش میکنید و سپس آن را بهعنوان محتوای همسان در پلتفرم شبکههای اجتماعی یا سایت خود آپلود میکنید.
همچنین، تعداد زیادی برنامه وجود دارند که این کار را بسیار ساده میکنند و به شما کمک میکنند از الگوهای آنها برای فیلترها، طرحبندیها (Layout) و موارد دیگر استفاده کنید.
بااینحال، مهمترین چیزی که هنگام ایجاد ویدئوی بومی، چه بهصورت زنده و چه بهصورت ویرایششده باید به خاطر داشته باشید، داشتن یک برنامه است. اینکه هدف شما گفتن یک داستان، اشتراکگذاری اطلاعات، ارائۀ نکات یا نمایش پشتصحنه به مخاطبان باشد، فرقی نمیکند؛ باید در ابتدا ایدهای داشته باشید و در ادامه داستان محتوای خود را دنبال کنید.
با این روش، نتیجۀ نهایی چگونه میشود؟ شما با استفاده از ایدۀ ابتدایی و داستانسرایی، ویدئویی زیبا و حرفهای خواهید داشت که به مخاطب شما محتوای معنادار، جالب و ارزشمند میدهد.
کلام آخر
آیا میدانید ویدئو بهعنوان بخشی از یک کمپین بازاریابی دیجیتال چقدر مؤثر است؟ اخیراً یک نظرسنجی نشان داده که بیش از نیمی از بازاریابان حرفهای معتقدند که بازاریابی محتوایی ویدئویی، بالاترین بازگشت سرمایه (ROI) را در بین تمام تاکتیکهای بازاریابی دیجیتال دارد.
بااینحال، هنگام برنامهریزی یک استراتژی بازاریابی ویدئویی برای شرکت خود، یکی از تصمیماتی که باید بگیرید این است که آیا ویدئوهای همسان (بومی) میخواهید یا ویدئوهای جاسازیشده را انتخاب میکنید. پس بهتر است قبل از تصمیمگیری، کمی بیشتر با انواع انتشار ویدئو و تأثیر هریک از آنها بر کسبوکار خود آشنا شوید.