گرفتن تیک آبی توییتر، برای بسیاری از اکانتهای رسمی و پرمخاطب چالش محسوب میشود. هنرمندان، فعالان و چهرههای مطرح با داشتن تیک آبی به اکانت خود اصالت میدهند و از سوءاستفادههای احتمالی از اکانت خود جلوگیری میکنند. همچنین، مسئولیت نظرها و اعتقادات خود را بر عهده میگیرند. برخی معتقدند با گرفتن تیک آبی توییتر فالوئرهای بیشتری خواهند داشت. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مطلب نحوۀ افزایش فالوئر در توییتر نگاهی بیندازید.
تا امروز، حسابهای کاربری فارسیزبانی مثل گلشیفته فراهانی، سروش هیچکس، مهدیار آقاجانی، سامی بیگی، ترانه علیدوستی، سیامک انصاری، بهرام رادان، نیما اکبرپور، آرش برهمند، مهدی تقیزاده، کیوان بیکپور، پوریا عالمی، وحید آنلاین، سردار آزمون، حسن روحانی، محمدجواد آذریجهرمی، جواد ظریف و… این تیک آبیرنگ را دریافت کردهاند.
ما در صباویژن اطلاعاتی را دربارۀ شرایط گرفتن تیک آبی توییتر و مراحل و راههای افزایش شانس وریفایدکردن حساب توییتر جمعآوری کردهایم.
واجدین صلاحیت برای گرفتن تیک آبی توییتر
توییتر در سال ۲۰۲۱ فهرستی را بهعنوان افراد مورد قبول برای گرفتن تیک آبی توییتر معرفی کرده است. طبق این فهرست، دستهبندیهای زیر میتوانند برای وریفایکردن توییترشان اقدام کنند:
- فعالان موسیقی؛
- فعالان مد و فشن؛
- بازیگران؛
- خبرنگاران؛
- چهرههای ورزشی و اکانتهای مرتبط با ورزش؛
- چهرههای مذهبی؛
- چهرههای سیاسی؛
- صاحبان کسبوکار؛
- چهرههای مطرح در سایر حوزهها؛
- ارگانهای دولتی؛
- رسانهها؛
- اکانتهای سرگرمی؛
- اینفلوئنسرها و افراد تأثیرگذار.
نکتهای که باید به آن بهعنوان یک کاربر توجه داشته باشیم این است که تیک آبی توییتر فقط وقتی بعد از نام کاربری بیاید مورد تأیید است و افرادی که از این لوگو در عکس پروفایل، بایو یا هر قسمت دیگر استفاده میکنند، تأییدشده نیستند.
نحوۀ گرفتن تیک آبی توییتر
گرفتن تیک آبی توییتر از ۴ مرحلۀ کلی تشکیل میشود. برای انجام کار باید مراحل زیر را قدمبهقدم انجام دهیم:
- اگر اکانتمان خصوصی است باید روی پروفایل کاربری خود Setting and Privacy را انتخاب کرده و در قسمت Privacy and safety با انتخاب گزینۀ Audience and tagging تیک Protect your tweets را برداریم.
- در پروفایل خود یوزر نیم خود را ثبت کنیم، عکس مناسب برای هدر قرار دهیم و نوشتن بیو و لوکیشن، واردکردن آدرس سایت و تاریخ تولد را فراموش نکنیم.
- در قسمت Setting، شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل را ثبت کرده و آنها را تأیید کنیم.
- فرم درخواست توییتر را پر کنیم. در فرم مربوطه قسمتی برای توضیحات وجود دارد. در این قسمت باید از خودمان بپرسیم چرا توییتر باید حساب ما را وریفای کند و بعد پاسخ خود را در حداقل ۵۰۰ کاراکتر برای توییتر توضیح دهیم. همچنین باید آدرس سایتهایی را که در آنها توضیحاتی درخصوص مشخصات فردی و حتی تواناییها و دستاوردهای کاریمان آمده است، در قسمت معرفی لینک ثبت کنیم.
زمان درنظرگرفتهشده برای گرفتن تیک آبی توییتر ما، طبق اعلام توییتر، ۱۰ تا ۱۵ روز است. درصورتیکه حساب کاربری ما فاکتورهای مورد انتظار توییتر را نداشته باشد، خود توییتر در پاسخی این توضیحات را ارائه میدهد. البته، اگر وریفای نشدیم هم جای نگرانی نیست. چرا؟ چون میتوانیم ۳۰ روز بعد دوباره برای گرفتن تیک آبی توییتر اقدام کنیم.
۱۰ راه برای افزایش شانس وریفایکردن حساب توییتر
بهطورکلی هیچ تضمینی برای وریفایکردن اکانت توییتر وجود ندارد و توییتر نیز شرایط ضروری وریفایکردن حساب کاربری را اعلام نکرده است. اما راهکارهای زیر برای برخی کاربران با موفقیت همراه بوده است. ۱۰ راه زیر را کاربران Buffer پیشنهاد کردهاند:
- عکس هدری انتخاب کنیم که نشاندهندۀ کار مهمی باشد: از فعالیتهای مهمی که انجام میدهیم عکس بگیریم و بهعنوان عکس کاور استفاده کنیم. مثلاً میتوانیم عکسی از سخنرانیمان را انتخاب کنیم و برای هدر حساب کاربری استفاده کنیم.
- در بیوگرافی خودمان به سایر حسابهای وریفای لینک دهیم: میتوانیم در بیو حساب کاربری توییتر خود، حسابهای کاربری تأییدشدهای را که با آنها در ارتباط هستیم معرفی و تگ کنیم؛ مثلاً شرکتی که در آن کار میکنیم.
- اگر صاحب کسبوکار هستیم، معجزۀ اعداد را فراموش نکنیم: میتوانیم افتخارات، موفقیتها، تعداد پرسنل و حتی مشتریانمان را در بیو توییتر ثبت کنیم.
- خودمان را دست بالا بگیریم: از عناوین دهنپرکن استفاده کنیم و بهترین عنوان شغلی را برای خودمان انتخاب کنیم. مثلاً اگر در حوزۀ محتوا فعالیت میکنیم، میتوانیم از عناوینی مثل بازاریاب محتوایی و مدیر بازاریابی استفاده کنیم. اگر بلاگ داریم، میتوانیم خود را بلاگری حرفهای معرفی کنیم.
- موقعیت مکانیمان را دقیق ثبت کنیم: شاید از نظر برخی این فاکتور اهمیت چندانی نداشته باشد، ولی برخی کاربران معتقدند با ثبت لوکیشنهای غیرواقعی یا ناشناخته مثل ایالت جهانی فلوریدا، شانس وریفایکردن حساب توییترشان را از دست خواهند داد.
- فعالبودن حساب کاربری: بهتر است برای هر روز توییتی آماده کنیم و بهطور مداوم و حداقل بهمدت دو هفته در توییتر فعال باشیم.
- از سایر حسابهای کاربری وریفایشده الگو بگیریم: حساب کاربری «توییتر وریفای»، تمام افرادی را که این تیک آبی را دریافت کردهاند فالو کرده است. با مراجعه به فالوئینگهای این پیج، فهرست تمام افرادی را که تیک آبی دریافت کردهاند مشاهده خواهیم کرد. میتوانیم با الهام از این فهرست، ایدههای جدیدی پیدا کنیم که شانسِ گرفتن تیک آبی را افزایش میدهند. البته دنبالکردن اکانتها یا شخصیتهای مشابه، در این مسیر کمک بیشتری به ما خواهد کرد.
- از ارزشی که خلق میکنیم بگوییم: در بخش «چرا باید تأیید شوم» که در فرم درخواست تأیید وجود دارد، دربارۀ اینکه حساب کاربریمان چه کمکی به توییتریها میکند، بنویسیم. برای مثال، مشغول فعالیتی هستیم که به پشتیبانی سریع و ارتباط مستقیم با مخاطبان نیاز دارد و ما ارتباط مستقیم با آنها را دوست داریم. این موضوع یکی از ارزشهایی است که میتواند پاسخ «چرا باید تأیید شوم» باشد.
- برای پرکردن توضیحات توییتر و لینکدادن فراتر فکر کنیم: لازم نیست فقط یک پیج را که بیوگرافی ما در آن ثبت شده است بنویسیم. ممکن است در سمینار یا جلسهای شرکت کرده یا مقالهای منتشر کرده باشیم. لینکدادن به این صفحات نیز شانس ما را افزایش میدهد.
- برای لینکدادن حداقلها و حداکثرها را در نظر بگیریم: حداقل۲ لینک و حداکثر ۵ لینک را در قسمت توضیحات ثبت کنیم و در فهرستکردن فعالیتهای خود خلاق باشیم.
بعد از وریفایکردن حساب کاربری، انجام چه کارهایی ممنوع است؟
ازآنجاکه تیکآبیها بیشتر مورد توجه هستند، باید به محتواهای منتشرشدهشان دقت ویژهای داشته باشند. چرا؟ چون ممکن است توییتر بدون هشدار و اخطار این تیک آبی را بردارد، طوریکه دیگر امکان فعالسازی مجدد آن وجود نداشته باشد. رفتارهای پرخطر در توییتر عبارتاند از:
- دادن اطلاعات نادرست یا اخبار دروغ؛
- تحریک یا آزار و اذیت دیگران؛
- رفتار خشونتآمیز یا تشویق به خشونت؛
- تصاویر خشن و تکاندهنده؛
- تشویق فعالیتهای تروریستی؛
- خودآزاری یا تصاویر مرتبط با خودکشی؛
- هر فعالیت متضادی با قوانین توییتر.
تا سال ۲۰۲۰ توییتر به دلایل نامعلومی امکان گرفتن تیک آبی توییتر را غیرفعال کرده بود. اما برای سال ۲۰۲۱ برنامهریزی مجددی برای راهاندازی دوبارۀ تأیید و وریفاید کردن در نظر گرفته است. این گزینه در حال حاضر برای اینستاگرام فعال و قابل دسترسی است. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مطلب گرفتن تیک آبی در اینستاگرام نگاهی بیندازید.
برنامههایی برای راهاندازی مجدد گرفتن تیک آبی توییتر
طبق آخرین اطلاعیۀ بلاگ توییتر، توییتر قصد دارد در سال جدید امکان گرفتن تیک آبی را مجدداً فعال کند. طی دو هفته بازخورد عمومی و نظرسنجی از ۲۲۰۰ کاربر، سیاستهای جدیدی برای این امکان در نظر گرفته شده و دستهبندی جدیدی برای دریافت این تیک آبی اعلام شده است که به آنها اشاره کردیم. البته توییتر اضافه کرده است که گرفتن تیک آبی تنها روش ممکن برای متمایزکردن پروفایلها و اکانتها نخواهد بود. توییتر قصد دارد در سال ۲۰۲۱ انتخابهای بیشتری را در اختیار کاربران قرار دهد که میتوان به دستهبندی و برچسبگذاری اشاره کرد. جزئیات روند وریفایدکردن حساب توییتر بهزودی اعلام خواهد شد.