صبح روز ۲۹ خرداد ۱۴۰۲، شاهد برگزاری سومین صبحانۀ دیجیتالی صباویژن (صَبانه) با حضور تعدادی از فعالان و صاحبنظران حوزۀ تبلیغات، دیجیتال مارکتینگ و کارآفرینی بودیم.
آنچه که در هر «صبانه» اتفاق میافتد، بهاشتراکگذاری چند لُقمه دانش، اطلاعات و تجربه در فضایی دوستانه و صمیمانه است که در جدیدترین رویداد آن، این اصل به شکل ویژهای موردتوجه تمامی حضار قرار گرفت.
داستان غمانگیز ابتذال در صنعت آموزش
«این داستان مربوط به دیروز و امروز نیست، بلکه مربوط به دیروزهاست… .»
در سومین صبانه، یوسف فراهانی لقمۀ ویژهای برای حضار گرفت و سخنرانی خود را با جملۀ بالا آغاز کرد. وی از دغدغههای خود در حوزۀ آموزش (خصوصاً آموزش در حوزههایی مانند تبلیغات، فروش و مارکتینگ) سخن گفت و در ادامه به یکی از خاطرات خود اشاره کرد که شخصی با غیظ و کینه از ایشان پرسیده بود:
«آقای فراهانی ببخشید شما پکیج فروش هستین؟»
این سؤال در واقع یک واکنش منفی به رویکرد اشخاصی بود که در قبال دریافت مبالغی هنگفت، اقدام به فروش پکیجهایی تحت عنوان «دورۀ تضمینی موفقیت..» میکردند.
درست است که از کودکی، معلمی را «شغل انبیا» معرفی کردهاند، اما در چند سال گذشته شاهد ورود عدۀ بسیار زیادی بودهایم که فضای حاکم بر آموزش کشور را بهکلی مسموم کرده و آن را به محلی برای پُرکردن جیبهایشان تبدیل کردهاند. فراهانی این سؤال را مطرح کرد که:
«مدرسان شریف کجا هستن؟ چه اتفاقی برای این دسته از اساتید و آموزگاران کاربلد و باوجدانمان پیشآمده؟»
جدای از این مسئله که در پاسخ به پرسش بالا چه جوابهایی را میتوان در نظر گرفت، یوسف فراهانی به اهمیت تمییز نگهداشتن حوزۀ آموزش کشور توسط صاحبنامان و فعالان حوزۀ تبلیغات و بازاریابی اشاره کرد و حضار را دعوت کرد تا از پیلۀ «منفعل بودن» خود بیرون بیایند.
فراهانی در پایان راهکارهایی برای گذر از وضعیت نهچندان جالب فعلی ارائه داد و از همگی خواست تا نسبت به انجام آنها پیشگام باشند:
- انتقال تجربۀ دسته اول
- حوصله بهخرجدادن در ارائهها
- حفظ اصالت و
- اغراقنکردن
- ندادن وعدهووعیدهای بیاساس
- تقویت هنر نه گفتن و صرفاً برای پول کارنکردن
درنهایت
مانند صبانههای گذشته، سومین صبحانۀ دیجیتالی صباویژن با برگزاری یک جلسۀ پرسشوپاسخ و یک قاب عکس زیبا و خاطرهانگیز به پایان رسید.