لوکال‌هاست (localhost) چیست؟

اگر در فضای فناوری یا حتی تبلیغات مشغول به کار بوده یا به‌تازگی شروع به یادگیری توسعۀ سایت و میزبانی وب کرده‌اید، به احتمال زیاد اصطلاح لوکال‌هاست (Localhost) به گوشتان خورده است. لوکال‌هاست یک اصطلاح تخصصی است که در ابتدا مبهم به نظر می‌رسد. در این محتوا سعی داریم با مفهوم لوکال‌هاست آشنا شده و درمورد کاربردهای آن صحبت کنیم.

لوکال‌هاست چیست؟

لوکال‌هاست درواقع یک فضای محلی در رایانۀ خودتان است. در اکثر رایانه‌ها، لوکال‌هاست نام مستعار آدرس آی‌پی، ۱۲۷.۰.۰.۱ بوده و زمانی که این آدرس را در رایانه جست‌جو می‌کنید، به هاست یا سرور شخصی ایجاد‌شده در رایانه‌تان متصل می‌شوید.

درحقیقت، رایانۀ شما در صورتی می‌تواند به یک Localhost تبدیل شود که برای ایجاد آن، برنامه‌های مورد نیاز را نصب کنید. ایجاد لوکال‌هاست تقریباً مراحلی مشابه با راه‌اندازی یک هاست یا سرور واقعی را دارد و مانند یک هاست به شما امکان نصب CMS‌های مختلف را می‌دهد؛ با این تفاوت که دیگر نیازی به انجام تنظیمات امنیتی نخواهید داشت. به‌علاوه، تنظیمات به‌شکلی انجام می‌شوند که تمامی خطاهای احتمالی در معرض دید برنامه‌نویس قرار گرفته و به این صورت اشکالات احتمالی به‌راحتی کشف می‌شوند.

آدرس IP چیست؟

شما برای مشاهدۀ یک سایت، نام دامنۀ آن را در قسمت نوار مرورگر (browser bar) وارد می‌کنید. اما نام دامنه به‌تنهایی موجب شناسایی یک سایت نمی‌‌شود، بلکه نام دامنه صرفاً یک نام مستعار برای آدرس IP سایت است.

آدرس IP از ترکیب چهار گروه از اعداد بین ۰ تا ۲۵۵ تشکیل شده که دستگاه را در یک شبکه شناسایی می‌کند. درحقیقت، زمانی که نام یک دامنه جست‌وجو می‌شود، سیستم به دنبال آدرس IP مربوط به آن گشته و درخواست را به مکان مناسب هدایت کرده و در صفحۀ نتایج موتورهای جست‌و‌جو نمایش می‌دهد.

آدرس loopback چیست؟

آدرس‌های IP می‌توانند سرورهای منحصربه‌فرد را در اینترنت، و دستگاه‎های خارج از آن را شناسایی کنند؛ هر زمان نیز که یک دستگاه جدید ایجاد شود، یک آدرس IP مختص به خود دریافت می‌کند. بعضی از آدرس‌های IP بنابه دلایل خاصی تشکیل می‌شوند؛ برای مثال، تمامی آدرس‌ها با شمارۀ‌ ابتدایی «۱۲۷»، آدرس‌های IP منحصربه‌فردی به نام local loopback addresses هستند. با واردکردن چنین آدرسی، سیستمْ یک دستگاه در شبکۀ خصوصی و محلی شما شناسایی می‌کند؛ به همین دلیل است که می‌گوییم به احتمال زیاد آدرس IP هیچ سایتی با ۱۲۷ شروع نمی‌شود.

آدرس loopback در خارج از دستگاه شما پیدا نشده و با جست‌وجوی آن، درخواست شما به سروری که از طرف آن درخواست فرستاده شده برمی‌گردد و درون خود را جست‎وجو می‌کند. حال که با دو مفهوم آدرس IP و آدرس loopback آشنا شدید، بهتر است یک بار دیگر تعریف لوکال‌هاست را با استفاده از این تعابیر بیان کنیم.

تعریف دیگری از لوکال‌هاست

شما به‌طور معمول می‌توانید از طریق آدرس لوپ‌بک (loopback )، ۱۲۷.۰.۰.۱ در هر رایانه‌ای به لوکال‌هاست دسترسی یابید. به‌طور پیش‌فرض، این آدرس IP به سروری که روی دستگاه فعلی اجرا می‌شود، اشاره می‌کند. درحقیقت، لوکال‌هاست به‌نوعی نام دامنه برای آدرس لوپ‌بک، ۱۲۷.۰.۰.۱ است؛ با این تفاوت که با جست‌وجوکردن عبارت «لوکال‌هاست» در مرورگرها، درخواست شما به رایانۀ خودتان برگشته و در درون اینترنت نتیجه‌ای ندارد.

لوکال‌هاست چه استفاده‌ای دارد؟

برقراری ارتباط با رایانۀ خودتان می‌تواند گزینۀ جذابی باشد؛ اما چه کاربردی دارد؟ در ادامه به سه دلیل استفاده از لوکال‌هاست می‌پردازیم:

  1. ۱تست سایت و برنامه‌های کاربردی آن: تصور کنید که شما در حال ساختن یک سایت بوده و احتمالاً می‌خواهید چگونگی عملکرد سایت و ظاهر آن را هنگام دسترسی به مرورگر، ارزیابی کنید. از طرفی دیگر نمی‌خواهید سایت ناتمام خود را روی یک وب‌سرور مستقر کرده و در دسترس دیگران قرار دهید. اینجاست که لوکال‌هاست به کمک شما می‌آید. شما می‌توانید فایل‌های سایت‌ خود را در لوکال‌هاست قرار دهید و از طریق رایانۀ خود و به‌صورت آفلاین عملکرد آن را بررسی کنید.
  2. تست شبکه و سرعت: مهندسان فناوری اطلاعات متخصصان سیستم نیز می‌توانند از لوکال‌هاست برای بررسی شبکه، بدون اتصال به اینترنت استفاده کنند. برای این کار فقط کافی است درخواستی را به لوکال‌هاست ارسال کرده و بر آن نظارت کنند تا از کارکرد نرم‌افزار و سخت‌افزار سیستم مطمئن شوند. آن‌ها همچنین می‌توانند با ارزیابی سرعت این درخواست‌ها، ضرورت بهینه‌سازی سیستم را بررسی کنند.
  3. مسدودسازی سایت‌های مضر: متخصصان می‌توانند با استفاده از لوکال‌هاست، درخواست‌های ‌سایت‌های شناخته‌شدۀ مضر را به آدرس دیگری هدایت کرده و از حمله به شبکه جلوگیری کنند.

چگونه آدرس لوکال‌هاست رایانه‌مان را پیدا کنیم؟

اگر سیستم‌عامل رایانه‌تان Windows است، می‌توانید با مراجعه به Control Panel، آدرس لوکال‌هاست خود را بیابید. ابتدا در قسمت جست‌وجوی این بخش، کلمۀ adapter را وارد کرده و روی گزینۀ View Network Connections کلیک کنید. حال باید شبکۀ فعال‌‌ خود را انتخاب و گزینۀ View status of this connection را بزنید؛ درنهایت روی Details کلیک کنید. حال، آدرس لوکال‌هاست‌ خود را روبه‌روی IPv4 Address خواهید دید.

اما اگر سیستم‌عامل‌ شما Mac است، وارد Network Utility شوید و کلمۀ Network را جست‌وجو کنید. حال می‌توانید آدرس لوکال‌هاست‌ خود را روبه‌روی IP Address ببینید.

۳ نرم‌افزار مربوط به لوکال‌هاست

برای آنکه بتوانید تمام امکانات یک هاست را در رایانۀ خود و به‌صورت لوکال‌هاست داشته باشید، باید نرم‌افزارهای مربوطه را نصب کنید. این نرم‌افزارها بسته به سیستم‌عامل، سیستم مدیریت محتوا (CMS) و امکانات موردنیازتان متغیر هستند. در ادامه ۳ نرم‌افزار مربوط به لوکال‌هاست را معرفی می‌کنیم:

  1. نرم‌افزار MAMP: این نرم‌افزار در ابتدا برای سیستم‌عامل مک توسعه داده شد و برای سال‌ها مرجع دارندگان آن‌ها بود؛ اما در حال حاضر برای هر دو سیستم‌عامل Windows و MacOS استفاده می‌شود.
  2. نرم‌افزار XAMPP: نرم‌افزار XAMPP یک پلتفرم کاملاً رایگان بوده که برای تمام سیستم‌عامل‌های Windows، Linux و MacOS قابل استفاده است. این نرم‌افزار چندین ابزار را ترکیب کرده تا به شما امکان توسعۀ برنامه‌های کاربردی را در لوکال‌هاست بدهد. XAMPP مزیت‌هایی نسبت به نرم‌افزار MAMP دارد که از جملۀ‌ آن می‌توان به امکان نصب مستقیم آن روی یک USB و کارکردن به‌عنوان یک وب‌سرور قابل حمل، اشاره کرد.
  3. نرم‌افزار Flywheel’s Local: نرم‌افزار Flywheel’s Local به‌طور خاص، برای کار با وردپرس طراحی شده است. به بیان دیگر، شما با استفاده از یک‌سری نرم‌افزارها قادر به امتحان انواع سیستم‌های مدیریت محتوا خواهید بود، اما Flywheel’s Local ایجاد سایت‌های وردپرسی را با سهولت بیشتر ممکن می‌کند.
۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.