چرا باید از متخصصان هر حوزه در بازاریابی محتوایی استفاده کنیم؟

تفاوتی ندارد که جنس محتوا، پیام آن و کانال انتشارش چیست، همۀ کسب‌وکارها در تلاش‌اند تا به بیشترین مخاطب ممکن دست پیدا کنند. برای رسیدن به این هدف، نیاز است تا محتوایی که تولید می‌شود کامل بوده و به پرسش‌های مختلف مخاطبان دربارۀ جنبه‌های متعدد یک موضوع، پاسخ دهد. همچنین ممکن است برخی‌اوقات به ایده‌های تازه‌ای دربارۀ آن موضوع اشاره شود و مطالب جدیدی که تاکنون کسی به آن‌ها نپرداخته نیز بیان گردد. البته شیوۀ انتشار محتوا نیز باید به‌گونه‌ای باشد که تا‌حد‌امکان، نرخ تعامل آن بالا بوده و کاربران بیشتری را درگیر کند.

همۀ بازاریابان محتوایی در پی رسیدن به این اهداف هستند؛ اما عامل مهمی که می‌تواند یک محتوا را از بقیه متمایز کرده و آن را به محتوایی موفق و درگیرکننده تبدیل کند، بهره‌مندی از یک متخصص در آن حوزه یا Subject Matter Expert یا به اختصارSME است. همراهی و همکاری با یک متخصص صاحب‌نظر که دارای شهرت و مقبولیت در حوزۀ کاری شماست، موجب افزایش اعتبار و ارزش محتوا شده و درنتیجه باعث افزایش مخاطبان می‌شود.

در ادامه به معرفی جایگاه این کارشناسان و متخصصان (SME) می‌پردازیم و بررسی می‌کنیم که چرا کسب‌وکارها باید از این افراد در استراتژی بازاریابی محتوایی خود استفاده کنند.

فهرست محتوا

یک متخصص خبره (Subject Matter Expert) چه کسی است؟

یک کارشناس و متخصص موضوعی، فردی است که در حوزه‌ای مشخص، توانایی و تخصص بالایی دارد و به‌اصطلاح، به آن موضوع مسلط است. همچنین بیشتر فعالان در آن صنعت، او را می‌شناسند و جایگاه قابل توجهی دارد.

معمولاً کسب‌وکارها برای حل‌کردن مشکلات مشخص و ردشدن از چالش‌ها و همچنین به‌دست‌آوردن داده‌ها و ‌نظرات این افراد برای مقاصد بازاریابی و توسعه، به سراغ این کارشناسان می‌روند. این متخصصان می‌توانند در همۀ حوزه‌ها وجود داشته باشند، اما بیشتر آن‌ها را در حوزه‌های IT، نرم‌افزار، بازاریابی و مارکتینگ، خدمات مشتریان، فروش و… می‌بینیم.

برای مثال، ممکن است یک کسب‌وکار برای توسعۀ نرم‌افزار جدید، حل مشکلات فنی، طراحی سایت، استخراج و قالب‌بندی داده‌ها از یک متخصص و کارشناس مسلط بر آن حوزه بهره ببرد. همچنین ممکن است یک شرکت برای همراه‌داشتن یک مشاور خبره، یک SME را استخدام کند تا در موضوعات مختلف، از نظرات و دانش او استفاده کند.

جایگاه شغلی یک متخصص و کارشناس صاحب‌نظر

موردی که باید به آن توجه داشته باشید این است که همۀ افراد، بدون درنظر‌گرفتن عنوان شغلی رسمی‌شان می‌توانند به یک SME تبدیل شوند. اگر در حوزه‌ای متخصص هستید و می‌توانید خودتان را یک کارشناس خبره بنامید و به‌ دنبال شغل هستید، باید آگهی شغلی موردنظرتان را در میان آگهی‌هایی مانند این پیدا کنید:

«ما در شرکتمان به‌ دنبال یک متخصص و کارشناس خبره در شبکه‌های اجتماعی هستیم تا به ما در طراحی استراتژی شبکه‌های اجتماعی‌مان کمک کند. این فرد مسئولیت ایجاد استراتژی و مدیریت آن به‌صورت روزانه را بر عهده خواهد داشت.

به‌عنوان یک کارشناس خبره در حوزۀ شبکه‌های اجتماعی، وظایف شما شامل بررسی محتوای فعلی شبکه‌های اجتماعی ما و همچنین پیشنهاد استراتژی‌های جدید و ترندهای روز است. برای تضمین موفقیت، شما باید سابقۀ درخشانی در افزایش نرخ تعامل و توسعۀ چندین اکانت و کمپین در شبکه‌های اجتماعی، داشته باشید.»

نیازهای شغل:

  • تسلط بر مدیریت شبکۀ اجتماعی؛
  • داشتن ۱۰ تا ۱۵ سال تجربۀ کاری در حوزه‌های مرتبط؛
  • دانش پیشرفته در مدیریت پروژه و مدیریت شبکه‌های اجتماعی؛
  • توانایی در پیشنهاد و پیاده‌سازی کمپین‌های شبکه‌های اجتماعی؛
  • قدرت رهبری و مربیگری بالا برای معرفی و پیاده‌سازی ایده‌ها و استراتژی‌های جدید؛
  • توانایی بالا در ارتباطات نوشتاری و گفتاری.

حال که نگاهی به یک مثال از شرح شغلی یک متخصص انداختیم، نوبت به مسئولیت‌ها و نقش او در سازمان می‌رسد.

نقش و مسئولیت‌های یک متخصص خبرهنقش و مسئولیت‌های یک متخصص خبره

نقش و مسئولیت‌های یک فرد در نقش SME تا حد زیادی به موقعیت شغلی او بستگی دارد. همان‌طور که بالاتر نیز بیان شد، SME یا متخصص خبره و صاحب‌نظر، یک عنوان شغلی رسمی نیست و افراد با عناوین مختلف، می‌توانند این نقش را در سازمان‌های خود ایفا کنند. این فرد ممکن است یک مدیر داخلی باشد و یا به‌عنوان یک مشاور برای رشد سازمان در حوزه‌ای خاص، استخدام شده باشد.

در مثالی که بالاتر ذکر کردیم، نقش و مسئولیت این کارشناس به این شکل است:

  • آنالیز و بررسی محتوا و فعالیت فعلی شبکه‌های اجتماعی شرکت، به‌منظور شناسایی مواردی که پتانسیل بهبود دارند؛
  • تهیه و تدوین استراتژی جدید برای هر پلتفرمی که فکر می‌کنید مهم‌ترین و مناسب‌ترین گزینه برای مخاطبان شرکت است؛
  • ایجاد یک رویه برای تولید محتوا و برنامهریزی زمانی؛
  • ارائۀ پیشنهادات برای پلتفرم‌های مختلف، محتوا و هشتگ‌ها؛
  • ارزیابی و بررسی نیازهای تیم شبکه‌های اجتماعی شرکت؛
  • مشاوره و تعامل با بخش‌ها و تیم‌های مختلف، برای تولید محتوای کاربردی.

چگونه به یک کارشناس و صاحب‌نظر در یک حوزه تبدیل شویم؟

شاید با خودتان بگویید: «خیلی عالی است! چگونه می‌توانم به یک متخصص خبره و صاحب‌نظر در حوزۀ کاری‌ام تبدیل شوم؟»

در پاسخ به این سؤال باید گفت برای تبدیل‌شدن به یک متخصص موضوعی در یک حوزه، لازم است تا توانایی و دانش خود را در مدت‌زمان طولانی افزایش دهید. علاوه‌‌بر‌این لازم است تا:

  1. سعی کنید مدارک معتبر و پیشرفته درزمینۀ تخصصی خودتان کسب کنید.
  2. با ادامۀ یادگیری و آموزش، دانش فعلی‌تان را به‌روز نگه دارید.
  3. علاوه بر مطالعه، بهطور مداوم دربارۀ ترندهای حوزۀ تخصصی‌تان محتوا تولید کنید.
  4. ایده‌هایتان را تجربه و آزمایش کنید.
  5. در شبکه‌های اجتماعی و تالارهای گفت‌وگوی مرتبط، مشارکت داشته باشید.
  6. تخصص خود را به اشتراک بگذارید.
  7. سعی کنید اعتبار خود را حفظ کنید و برای شهرت خود ارزش قائل شوید.
  8. به فردی معتبر و تأثیرگذار در حوزۀ خود تبدیل شوید.

در ادامه به هریک از موارد بالا به‌صورت جداگانه خواهیم پرداخت:

۱) کسب مدارک معتبر و پیشرفته در حوزۀ کاری

قدم اول برای تبدیل‌شدن به یک کارشناس خبره در حوزۀ کاری‌تان، مطالعه و یادگیری در آن حوزه است. شما می‌توانید با کسب مدارک رده‌بالا، نوشتن مقالات و پایان‌نامه‌ در آن حوزه پیشرفت کنید. کسب این مدارک و گواهینامه‌ها و همچنین مطالعۀ اصولی در صنعتتان می‌تواند سال‌ها زمان ببرد.

۲) ادامۀ یادگیری و آموزش برای حفظ جایگاه و دانش فعلی

وقتی مدارک موردنظر خود را اخذ کردید، مهم است که آموزش خود را متوقف نکنید. تفاوتی ندارد که حوزۀ کاری‌تان چیست، همۀ صنایع به مرور زمان رو به جلو حرکت می‌کنند و لازم است تا شما نیز با این حرکت همراه باشید و دائماً در جریان اخبار، مقالات و ترندهای جدید درزمینۀ شغلی‌تان باشید.

۳) فقط مصرف‌کننده نباشید و به تولید محتوا نیز بپردازید

یکی دیگر از بهترین راه‌ها برای تبدیل‌شدن به یک کارشناس خبره در یک حوزه، تولید محتوا در آن زمینه است. دربارۀ جوانب مختلف صنعتتان بنویسید و فعالیت و دانش خود را به‌صورت حرفه‌ای عرضه کنید تا به‌عنوان یک عضو زندۀ صنعت شناخته شوید.

۴) ایده‌های خود را آزمایش کنید

علاوه بر مشارکت در حوزۀ محتوایی صنعت، باید به‌طور عملی نیز در حال کسب تجربه روی پروژه‌های مختلف باشید. این امر باعث ادامۀ آموزش شما شده و دانش و توانایی‌تان را نیز افزایش می‌دهد. علاوه‌بر‌این، با آزمایش‌کردن و تجربه‌کردن ایده‌های جدیدتان، ممکن است به نتایج تازه‌ای دست پیدا کنید و بتوانید آن‌ها را عرضه کرده و با دیگران نیز به اشتراک بگذارید.

۵) در شبکه‌های اجتماعی و تالارهای گفت‌وگو مشارکت داشته باشید

برای حضور فعال در حوزه، باید در شبکه‌های اجتماعی، جوامع و تالارهای گفت‌وگوی مرتبط نیز مشارکت داشته باشید. هر جایی که مسائل مختلف دربارۀ زمینۀ کاری شما مطرح می‌شود، حضور شما نیز الزامی است. با دیگر کارشناسان و متخصصان حوزه تعامل داشته باشید و از برقراری ارتباط و بیان ایده‌های خود نترسید.

۶) تخصص خود را به اشتراک بگذارید

وقتی در یک زمینه مطالعه داشتید و ایده‌ها و فرضیه‌هایتان را آزمایش کردید، باید به جمع‌بندی خود دربارۀ آن موضوع برسید و نتیجه‌گیری مشخصی از آن داشته باشید. پس از آن، نوبت به به‌اشتراک‌گذاری این نتایج با دیگران است. در شبکه‌های اجتماعی، سمینارها و تعامل با دیگر فعالان آن حوزه، نظریاتتان را بیان کنید و آن را برای دیگران نیز مطرح کنید.

۷) شهرت خودتان را به‌عنوان فردی معتبر حفظ کنید و برای شهرتتان ارزش قائل شوید

برای تبدیل‌شدن به یک کارشناس خبره و مقبول در یک حوزه، شهرت و اعتبار شما مهم‌ترین فاکتور است؛ بنابراین تلاش کنید تا در افکار دیگر فعالان صنعتتان، دارای اعتبار و ارزش باشید و به‌هیچ‌وجه حسن شهرت خود را به خطر نیندازید.

۸) کسب جایگاه، اعتبار و اختیارات در صنعت

قدم آخر در رسیدن به جایگاه یک متخصص زبده و کارکشته، تبدیل‌شدن به فردی تأثیرگذار است که اعتبار و جایگاه خوبی دارد. این موضوع ممکن است به‌معنای رشد جایگاه شغلی در یک سازمان و شرکت باشد و یا تبدیل‌شدن به یک مشاور مستقل.

اکنون که راه تبدیل‌شدن به یک متخصص خبره و کارشناس صاحب‌نظر در یک حوزه (SME) را بررسی کردیم، می‌خواهیم مثال‌هایی واقعی از استفادۀ برندها از این کارشناسان در بازاریابی محتوایی را ببینیم:

نمونه برندهایی که از کارشناسان و متخصصان در بازاریابی محتوایی استفاده کرده‌اند

۱) وی‌پدیا

صباویژن نیز یکی دیگر از نمونه سایت‌هایی است که از کارشناسان و متخصصان بازاریابی محتوایی در بلاگش یعنی وی‌پدیا استفاده می‌کند. وی‌پدیا به‌شکل ویژه روی تبلیغات، دیجیتال مارکتینگ و شبکه‌های اجتماعی و متمرکز شده است.

نمونه‌هایی از این بلاگ‌پست‌ها را بررسی کنید:

۲) هاب‌اسپات (HubSpot)

یکی از مثال‌های جالب برای استفاده از کارشناسان، سایت هاب‌اسپات است. HubSpot در قسمت بلاگ خود از رهبران و متخصصان برجسته و نظرات آن‌ها برای ارتقای کیفیت محتوای خود و درنتیجه، افزایش مخاطبانش استفاده کرده است.

نمونه‌هایی از این بلاگ‌پست‌ها را بررسی کنید:

۳) سایت بک‌لینکو (Backlinko)

سایت بک‌لینکو متعلق به برایان دین Brian Dean))، یک کارشناس خبره در حوزۀ سئو است. برایان دین پس از حرفه‌ای‌شدن به‌عنوان یک متخصص سئو، تصمیم گرفت تا افکار و تست‌هایش در این زمینه را در بلاگی به نام Backlinko منتشر کند.

نمونه‌هایی از زاویۀ دید یک متخصص خبره و مسلط بر حوزۀ سئو را می‌توانید در پست‌های زیر ببینید:

مزیت‌های استفاده از یک متخصص در بازاریابی محتواییمزیت‌های استفاده از یک متخصص در بازاریابی محتوایی

  • جلب توجه بیشتر که به نتایج و بازخورد بهتر منجر می‌شود؛
  • آگاهی از چالش‌ها و ترندهای فعلی آن حوزه؛
  • نشر بیشتر محتوا به‌واسطۀ آن کارشناس.

۱) جلب توجه بیشتر که به نتایج و بازخورد بهتر منجر می‌شود

بدون اغراق می‌توانیم بگوییم که استفاده از نظرات یک متخصص نام‌آشنا در یک پروژۀ محتوایی، می‌تواند مزایای زیادی به همراه داشته باشد. وقتی نام یک متخصص که اعتبار و مقبولیت قابل توجهی در حوزۀ کاری شما دارد، با یک محتوا گره می‌خورد، خواه‌ناخواه توجه افراد بیشتری به آن جلب می‌شود. همان‌طور که یک نویسندۀ معروف می‌تواند قبل از چاپ کتابش تعداد زیادی از آن را پیش‌فروش کند، محتوای شما نیز فارغ از فرمت و جنس آن، تنها با یدک‌کشیدن اسم یک متخصص حرفه‌ای و یک صاحب‌نظر، می‌تواند بازخورد به‌مراتب بهتری دریافت کند.

۲) تسلط بر چالش‌ها و ترندهای روز

یک متخصص می‌تواند منبع موثق و به‌روزی برای دانش و اخبار تازۀ آن صنعت باشد. او احتمالاً قادر خواهد بود تا بزرگ‌ترین چالش‌ها، آخرین پیشرفت‌ها و نگرانی‌های آینده حول یک صنعت را نام برده و تحلیل کند. این دست اطلاعات می‌تواند شما را در تشکیل ساختار پروژۀ محتوایی خود، پیام آن، نحوۀ انتشار و… یاری کند.

۳) نشر بیشتر و بهتر به‌واسطۀ آن کارشناس

پس از اینکه پروژۀ شما به پایان رسید، متخصصی که از او و ایده‌هایش برای پروژه استفاده کرده‌اید می‌تواند نقش بزرگی در منتشر‌کردن و پروموت‌کردن آن محتوا داشته باشد. به‌واسطۀ افرادی که در شبکه‌های اجتماعی، آن کارشناس را دنبال می‌کنند، محتوای شما پتانسیل بالایی برای رسیدن به یک جامعۀ هدف بزرگ را دارد؛ جامعه‌ای متشکل از رهبران و فعالان آن حوزه که کارشناس شما را شناخته و کارهایش را دنبال می‌کنند. این موضوع می‌تواند هزینۀ پروموت محتوای شما را تا حد بسیار زیادی کاهش داده و البته کیفیت آن را افزایش دهد.

جمع‌بندی

استفاده از نظرات و زاویۀ دید یک متخصص خبره در یک موضوع، می‌تواند نتیجه و خروجی کار را از یک محتوای یک‌بعدی، به یک اثر جامع و کامل تبدیل کند. زمینۀ کاری شما هرچه که هست، متخصصان و صاحب‌نظران پیشرو در آن حوزه را شناسایی کنید و تلاش کنید تا از آن‌ها در پروسۀ بازاریابی محتوایی خود استفاده کنید.

استفاده از چند تاکتیک خبرنگاری، برقراری ارتباط با یک متخصص و کارشناس، پرسیدن سؤالات درست و درنهایت جمع‌بندی و نتیجه‌گیری از ملاقات، می‌تواند یک قدم بزرگ به‌سمت پیشرفت در پروژه‌های محتوایی شما باشد.

همان‌طور که هر خبرنگاری به شما می‌گوید، برقراری ارتباط و تنظیم یک قرار ملاقات، می‌تواند به‌مراتب سخت‌تر از پرسیدن سؤالات باشد. البته که باید برای طول ملاقات و مصاحبه نیز برنامه داشته باشید و صرفاً به یک جلسۀ پرسش و پاسخ خشک اکتفا نکنید. چیزی که درنهایت کیفیت خروجی را تعیین می‌کند، ارزشی است که به‌وسیلۀ محتوا تولید شده است؛ پس به‌ دنبال خلق ارزش‌ها باشید.

منابع

۴.۶/۵ | (۷ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.