همه‌چیز دربارۀ موتور جست‌و‌جوی YEP

معرفی رقیبی سرسخت برای گوگل

موتورهای جستوجو دریچه‌هایی هستند که ما را از دنیای خودمان به جهان وب متصل می‌کنند. به‌ دلیل استفادۀ فراوان مردم از موتورهای جست‌و‌جو، سود به‌دست‌آمده از آن‌ها بسیار زیاد است. به ‌همین دلیل شرکت‌های بسیاری سعی در ساخت موتور جست‌و‌جو کردند که بسیاری از آن‌ها ناموفق بودند.

رقابت میان موتورهای جست‌و‌جو درنهایت به‌ نفع مخاطبان است؛ زیرا آن‌ها سعی می‌کنند برای ارتقای خود، خدمات بهتر و باکیفیت‌تری را به‌ مخاطبان ارائه کنند. اگر شما هم اهل جست‌و‌جو در فضای وب هستید و دوست دارید از به‌روزترین وقایع دنیا باخبر شوید، باید بهترین موتورهای جست‌و‌جو را بشناسید.

در ادامۀ این مطلب، یکی از جدیدترین موتورهای جست‌و‌جو را معرفی کرده و نقاط ضعف و قوت آن را نسبت‌ به سایر موتورهای جست‌و‌جو بررسی خواهیم کرد.

هر موتور جست‌و‌جویی گوگل نیست!

هر زمان که اسم موتور جست‌و‌جو را می‌شنویم، اسم شرکت گوگل در ذهن ما می‌آید. اما باید بدانید که هر گردی گردو نیست! در دنیای وب و اینترنت، موتورهای جست‌و‌جوی فراوانی وجود دارند که در حال رشد و پیشرفت هستند و شاید روزی جایگزین گوگل شوند.

یکی از این موتورهای جست‌و‌جو که به‌تازگی متولد شده و به ‌میدان رقابت پا گذاشته، موتور جست‌و‌جوی Yep است. حالا قصد داریم بررسی کنیم که سروکلۀ این موتور جست‌و‌جو از کجا پیدا شده ‌است!

Yep محصول جدید شرکتی به ‌نام Ahrefs است که درزمینۀ سئو فعالیت می‌کند. این شرکت ابزارهای مفیدی برای بهینه‌سازی موتورهای جست‌و‌جو دارد و در این زمینه یک ابرقدرت به‌ شمار می‌رود. حدود سال ۲۰۱۹ بود که این شرکت اعلام کرد، در حال ساخت یک موتور جست‌و‌جوست. سه سال بعد، این گفتۀ Ahrefs به‌ واقعیت پیوست و Yep با بودجه‌ای حدود ۶۰میلیون دلار، شروع به ‌کار کرد.

این موتور جست‌و‌جو برای ذخیره‌سازی اطلاعات در محیط وب، روشی شبیه گوگل دارد. AhrefsBot نوعی ابزار دیجیتال مارکتینگ است که صفحات وب را شبانه‌روزی بررسی کرده و با توجه به الگوریتم‌های تعریف‌شده، آن‌ها را ذخیره می‌کند. گوگل نیز از ابزاری به ‌نام Googlebots برای این‌ کار استفاده می‌کند. جالب است بدانید که AhrefsBot در طول شبانه‌روز، اطلاعات حدود ۸میلیارد صفحۀ وب را بررسی می‌کند.

در حال حاضر این موتور جست‌و‌جو تمرکز خود را روی بهبود کیفیت گذاشته و سعی دارد تجربۀ بهتری را برای مخاطبان خود هنگام استفاده از Yep رقم بزند. طبق اطلاعات موجود در سایت Yep، قدم بعدی آن‌ها ورود به ‌دنیای تبلیغات و کسب درآمد از آن است. ناگفته نماند که Yep برنامۀ خاصی برای این مدل درآمدی خود دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد.

۲ دلیل برتری Yep نسبت‌ به سایر موتورهای جست‌و‌جو

موتور جست‌وجوی Yep ادعا می‌کند که ویژگی‌های خاصتری نسبت به ‌گوگل دارد و خدمات بهتری به ‌مخاطبان خود ارائه می‌کند. این موتور جست‌و‌جو ۲ مزیت بزرگ نسبت به سایر موتورهای جست‌و‌جو دارد که عبارت‌اند از:

۱) حفظ حریم شخصی مخاطبان

موتور جست‌و‌جوی Yep برای حفظ حریم شخصی مخاطبان چند خط قرمز دارد. این موتور جست‌و‌جو به‌هیچ‌وجه اطلاعات شخصی شما را درخواست نمی‌کند. همچنین جست‌و‌جوهای انجام‌شده توسط شما در این موتور جست‌و‌جو ذخیره نمی‌شود. حالا شاید برای شما سؤال شود که در صورت نگرفتن این اطلاعات، Yep چطور خود را به‌روز می‌کند و از ایرادهای خود مطلع می‌شود؟

آمارهای جمع‌آوری‌شده در این موتور جست‌و‌جو از راه‌های متفاوتی به ‌دست می‌آیند. Yep تعداد دفعات جست‌و‌جوی کلمات کلیدی را حساب کرده و محدودۀ جغرافیایی تقریبی را که جست‌و‌جوی برخی کلمات در آن بیشتر است شناسایی می‌کند. همچنین، این موتور جست‌و‌جو زبانهای پرطرف‌دارتر را تشخیص داده و با کمک این اطلاعات عملکرد خود را بهبود می‌بخشد.

همه‌چیز دربارۀ موتور جست‌و‌جوی YEP - 2 دلیل برتری YEP۲) وجود منبع درآمد برای تولیدکنندگان محتوا

این مزیت Yep به‌ تقلید از مدل درآمدی یوتیوب برای مخاطبان ایجاد شده ‌است. آن‌ها قصد دارند تولیدکنندگان محتوا را در سود خود سهیم کنند تا محتوای بهتری تولید شده و به‌ دست مخاطب برسد. برای این‌ کار آن‌ها ۹۰% از سود تبلیغات خود را به تولیدکنندگان محتوا داده و تنها ۱۰% را برای خود برمی‌دارند.

حالا چرا این موضوع یک مزیت بزرگ به ‌شمار می‌رود؟ تصور کنید که این موتور جست‌و‌جو در یک سال حدود ۱۰۰میلیارد تومان درآمد داشته ‌باشد. با توجه به‌ گفته‌های خودشان، باید حدود ۹۰میلیارد تومان از این درآمد به تولیدکنندگان محتوا اختصاص یابد. حالا با این وضعیت تصور کنید که سایت‌های تولید محتوایی مثل ویکی‌پدیا چه درآمدی از محتواهای خود خواهند داشت!

این موضوع باعث می‌شود که نویسندگان و سایر تولیدکنندگان محتوا درآمد بهتری داشته و برای تولید محتوای بهتر تشویق شوند. حتی این موضوع برای محتوای شخصی نیز صدق می‌کند. در این حالت، افراد در رقابتی سالم قرار می‌گیرند و هرکدام که محتوای باکیفیت‌تری تولید کند، سود بیشتری می‌برد. درنهایت این‌ کار هم به‌ نفع مخاطب و هم به‌ نفع تولیدکنندۀ محتواست.

نحوۀ کار این موتور جست‌و‌جو چگونه است؟

همان‌طور که پیش از این گفتیم، اطلاعات موجود در Yep به‌ کمک AhrefsBot جمع‌آوری می‌شود. این اطلاعات پس از بررسی‌های لازم در موتور جست‌وجو قرار می‌گیرند و هر ۱۵ تا ۳۰ دقیقه یک ‌بار، بهروزرسانی می‌شوند. این موتور جست‌و‌جو حدوداً روزی ۱۰میلیون صفحۀ وب را به ‌مجموعۀ خود اضافه می‌کند؛ به ‌این شکل که ابتدا ۳۰میلیون صفحۀ اضافه‌شده را بررسی کرده و با توجه به الگوریتم‌های خود، ۲۰میلیون صفحه را حذف می‌کند.

با توجه به‌ اینکه Ahrefs شرکتی است که در حوزۀ سئو فعالیت دارد، الگوریتم‌های Yep را بسیار هوشمندانه‌تر ساخته ‌است. برای مثال، قوانین سخت‌گیرانه‌تری درجهت رتبهبندی سایتها داشته و به ‌محتواهای کاربردی از نظر مخاطب، جایگاه بهتری می‌دهد. همچنین، لازم است بدانید که حدود ۱۰۰۰ سرور برای Yep در نظر گرفته شده که توسط تجهیزات و متخصصان این شرکت در سنگاپور پشتیبانی می‌شوند. این سرورهای می‌توانند حدود ۱۰۰ پتابایت اطلاعات را ذخیره و بررسی کنند. البته Yep قصد دارد سرورهای خود را گسترش داده و پشتیبانی‌های بیشتری برای آن قرار دهد.

چرا با وجود این همه مزایا، هنوز هم گوگل در ابتدای قله است؟

در ابتدا باید بدانید که Yep هنوز اول راه است و نمی‌توان به‌طور قطع گفت که از گوگل بهتر یا بدتر است. اما درهرصورت با کمی بررسی می‌توان فهمید که این موتور جست‌و‌ج هنوز از گوگل عقب است. علت آن این است که گوگل تنوع محتوایی بیشتری داشته و با توجه به‌ سابقۀ کار خود، مرجع بهتری برای جست‌و‌جوست.

همچنین، اعضای تیم نوپای Yep محدود هستند، درحالی‌که گوگل هزاران متخصص را در شرکت خود دارد. البته با توجه به ‌مزایای Yep این امکان وجود دارد که در آینده به رقیبی خطرناک برای گوگل تبدیل شود.

۵/۵ | (۳ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.