هشفلگ چیست؟ تفاوت آن با هشتگ در چیست؟

توییتر سرزمین عجایب است و قوانین و اصطلاحات خاص خود را دارد. برای اینکه بتوانیم در این سرزمین عجایب زندگی کنیم، باید با این قوانین و اصطلاحات آشنا شویم. یکی از این اصطلاحات، هشفلگ (Hashflag) است. هشفلگ‌ها جذابیت بصری را به توییت‌های توییتر هدیه می‌دهند.

در این بلاگ‌پست جواب سؤال «هشفلگ چیست؟» را می‌یابیم، فرق هشفلگ با هشتگ را متوجه می‌شویم و متوجه می‌شویم که آیا می‌توانیم هشفلگ خاص خودمان را داشته باشیم یا نه؟

هشفلگ چیست؟

اگر بلاگ‌پست‌های صباویژن را دنبال کرده باشید، احتمالاً بلاگ‌پست‌های هشفلگ سبزه عید و هشفلگ فیلترنت را خوانده‌اید. در این بلاگ‌پست‌ها اشارۀ مختصری به هشفلگ کردیم، اما در این بلاگ‌پست قرار است به‌طور جامع بدانیم که هشفلگ چیست.

همین اول کار بیایید سنگ‌هایمان را وا بکنیم؛ چراکه با این کار هم می‌فهمیم که هشفلگ چیست و هم تفاوت آن با هشتگ را متوجه می‌شویم. هشفلگ (Hashflag) از ترکیب دو کلمۀ Hashtag و Flag ساخته شده است. هشفلگ همان هشتگ است، با این تفاوت که یک ایموجی توییتر در انتهای آن قرار دارد. شاید در لحظۀ اول تفاوتی را بین هشفلگ و هشتگ احساس نکنیم، اما همه می‌دانیم که هر گردی گردو نیست!

همۀ ما در شبکه‌های اجتماعی از ایموجی‌ها استفاده کرده‌ایم و اهمیت استفاده از آن را می‌دانیم. در پلتفرمی مانند اینستاگرام می‌توانیم از ایموجی‌ها در ساختار هشتگ‌ها استفاده کنیم و با ایموجی‌های دلخواهمان هر هشتگی را که دوست داریم بسازیم. اگر یادتان باشد، گفتیم که توییتر سرزمین عجایب است و در این سرزمین عجایب ایموجی‌ها نمی‌توانند جزیی از ساختار هشتگ‌ها باشند. البته در این سرزمین عجایب این‌قدرها هم دیکتاتوری وجود ندارد و به ما این اجازه داده شده است که بعد از هشتگ‌ها ایموجی بگذاریم، اما آن را جزءِ ساختار هشتگ حساب نمی‌کند!

داستان تولد هشفلگ

ریشۀ شکل‌گیری هشفلگ برمی‌گردد به سرزمین ووزلا و جام جهانی آفریقای جنوبی. توییتر برای اولین در جام جهانی ۲۰۱۰ در یک حرکت انقلابی، از هشفلگ در این مسابقات رونمایی کرد. این هشفلگ‌ها از سه حرف اختصاری کشورهای شرکت‌کننده در این جام، به‌علاوۀ پرچم آن کشور تشکیل شده بود.

مثل بقیۀ موارد، این ویژگی هم سروشکل تجاری به خود گرفت و بخش بازاریابی توییتر تصمیم گرفت به بعضی از برندها و سازمان‌ها اجازۀ استفاده از آن را بدهد تا هشفلگ خاص خودشان را تولید کنند. برای مثال، در تصویر پایین، سیر تغییر هشفلگی که شرکت اپل برای رویداد‌های سالیانه‌اش طراحی کرده است، می‌بینیم.

شکل سیر تغییر هشفلگ اپل
شکل سیر تغییر هشفلگ #AppleEvent

هشفلگ‌ها دائمی هستند؟

تاریخ انقضای هر هشفلگ با هشفلگ دیگر متفاوت است. ممکن است تاریخ انقضای یک هشفلگ برای یک یا چند روز باشد و هشفلگ دیگری دائمی باشد. منظور از تاریخ انقضای هشفلگ این است که وقتی توییتی با آن هشفلگ را می‌زنیم، آن ایموجی مخصوص را نشان دهد. به‌طور مثال، همین هشفلگ شرکت اپل فقط در زمان رویدادهای سالیانه نمایش داده می‌شود و در بقیۀ روزهای سال به یک هشتگ معمولی تبدیل می‌شود و ایموجی مخصوص شرکت اپل را نمایش نمی‌دهد.

آیا من می‌توانم ایموجی مخصوص خودم را داشته باشم؟

چراکه نه! فقط برای این کار شاید نیاز به چند صد هزار یا یکی‌دو میلیون دلار ناقابل داشته باشید! طبق یک خبر، گزارش شده شرکت پپسی برای داشتن هشفلگ مخصوص خودش برای یک کمپین تبلیغاتی، حدود یک میلیون دلار خرج کرده است.

در کنار این موارد، گاهی می‌توان با مذاکره به‌صورت رایگان بعضی از نمادهای فرهنگی و اتفاقات سیاسی را دارای هشفلگ کرد؛ مثل همان اتفاقی که برای هشفلگ سبزۀ عید و فیلترنت افتاد. البته برای ایجاد این هشفلگ‌ها سازوکار شفافی وجود ندارد و برای این کار به مذاکره با توییتر نیاز است.

هشفلگ‌ها را کجا پیدا کنیم؟

معمولاً هر مؤسسه، سازمان یا برندی سعی می‌کند هشفلگ خاص خودش را با روش‌های مختلف ترویج کند؛ اما در سایت hashflags که می‌توانیم هشفلگ‌ها را به تفکیک آخرین هشفلگ‌ها، هشفلگ‌هایی که به‌زودی پایان می‌یابند و به تفکیک سال مشاهده کنیم.

حساب توییتری hashflagarchive آرشیو هشفلگ‌ها را در اختیارمان می‌گذارد و می‌توان با یک جست‌وجوی ساده، هشفلگ موردنظر خود را با ایموجی‌اش پیدا کرد.

امیدواریم این بلاگ‌پست توانسته باشد شما را با هشفلگ و فلسفۀ پشت آن آشنا کند. اگر مایل باشید می‌توانید از طریق یکی از دکمه‌های پایین آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید تا آن‌ها هم با هشفلگ آشنا شوند.

۴.۵/۵ | (۸ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!

مطالب پیشنهادی ما:
2 نظرات
  1. محمد سلیمانی می گوید

    سپاس از مطالب خوبی که می نویسین آقای کاشی

  2. علی کاشی می گوید

    خیلی ممنونم آقای سلیمانی🌹
    خدا رو شکر که مفید بودند 🤲🏼

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.