چگونه باید مدیران در شبکههای اجتماعی فعالیت کنند؟
بررسی 4 نکته پیرامون استراتژی مدیران در شبکههای اجتماعی
اگر بخواهم خیلی صادقانه صحبت کنم، باید بگویم برای کسی که در ایران زندگی میکند، صحبت از شبکههای اجتماعی و تعیین استراتژی برای فعالیت در این پلتفرمها از خندهدارترین سریالهای طنزی که در عمرتان دیدهاید هم مضحکتر است. اما ما بهعنوان (احتمالاً) آخرین نسل از فعالان حوزۀ بازاریابی دیجیتال، باید حداقل زمینههایی را که در آینده، افراد مختلف برای واردشدن به حوزۀ دیجیتال مارکتینگ نیاز دارند فراهم کنیم.
از این جهت از عبارت آخرین نسل استفاده میکنم که به خاطر فیلترینگ پیدرپی و مسدودشدن و دشمنفرضشدن همۀ پلتفرمهای بینالمللی، عملاً کسی آیندۀ شغلی خودش را با انتخاب حوزۀ دیجیتال مارکتینگ و شبکههای اجتماعی در ایران به خطر نمیاندازد؛ اما چون دیگر آب از سر ما استخوانخردکردههای این حوزه گذشته، تنها کاری که میتوانیم انجام دهیم این است که حداقل منابع تئوری را برای نسلهای بعدی که احتمالاً با مسئولان عاقلی سروکار دارند فراهم کنیم تا بلکه بدین شکل توانسته باشیم خدمتی به آیندگانمان کرده باشیم.
در این مطلب از ویپدیا دربارۀ استراتژیهایی که مدیران باید در شبکههای اجتماعی در پیش بگیرند، صحبت میکنیم.
چرا شبکههای اجتماعی برای مدیران اهمیت دارد؟
شبکههای اجتماعی بخش جداییناپذیر هر شرکت و سازمان و حتی زندگی افراد هستند. به عبارت دیگر، ابزاری عالی برای گسترش کسبوکار محسوب میشوند که نوع مشابهی ندارند؛ اگرچه درعینحال میتوانند برای بسیاری از افراد، ترسناک به نظر بیایند. اینجاست که شما باید بهعنوان مدیر یک کسبوکار وارد عمل شوید و با راهنمایی کارمندانتان نحوۀ استفادۀ درست از این پلتفرمها را به آنها نشان دهید.
حضور مدیران میتواند تأثیر مثبتی بر وجهۀ شرکت در شبکههای اجتماعی داشته باشد. اکثر مدیرعاملان توسط هیئتمدیرۀ شرکتی که در آن کار میکنند منصوب میشوند. از آنها هم خواسته میشود که شرکت را سرپا نگه دارند، طوری که همۀ چرخدندههای شرکت بهخوبی با هم کار کنند. مدیرها مسئول سوددهی و کارآمدی شرکت هستند و به این ترتیب روزانه باید تصمیمات بسیاری بگیرند و سرشان بسیار شلوغ است. آنها همچنین باید با اعضای هیئتمدیره، عموم مردم و دیگر اعضای شرکت نیز رابطۀ خوبی داشته باشند.
شبکههای اجتماعی دارای نیروی بسیار مهیبی هستند و با سرعت تصاعدی در حال رشد هستند و اینجاست که هرکسی به سهم خودش میخواهد از این نرخ رشد سهمی داشته باشد. درواقع این سرعت رشد آنقدر بالاست که ممکن است یک مدیر با توجه به مشغلۀ بالایی که دارد در آن گم شود! پس بدون شک برای فعالیت در آن به استراتژی مشخصی نیاز دارد.
مدیران و داشتن استراتژی شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی ابزاری مفید برای برقراری ارتباط هستند؛ همچنین میتوانند بهترین راه برای بهاشتراکگذاشتن داستان شرکت نیز باشند. با برخورد خودمانی با مشتریانتان و استفاده از شبکههای اجتماعی بهعنوان یک منبع، میتوانید با مشتریان ارتباطی دوستانه برقرار کنید، دیده شوید و مهارت خود را در معرض دید بگذارید.
بهعنوان یک مدیرعامل شما تأثیر بسزایی بر نحوۀ شناختهشدن شرکت خود دارید و شبکههای اجتماعی این فرصت را در اختیار شما میگذارند که بر تصویر برند خودتان اثر بگذارید. مدیرعاملی که استراتژی شبکههای اجتماعی دارد:
- از نظر بقیه بابصیرتتر است.
- بیشتر بهعنوان رهبر در نظر گرفته میشوند.
- احتمال بیشتری وجود دارد که شرکتش یک شرکت نوآورانه در نظر گرفته شود.
طبق آمار Statista، تا سال ۲۰۲۳، ۴.۸۹میلیارد کاربر شبکههای اجتماعی خواهیم داشت. این آمار خیرهکننده نشان از روبهرشدبودن این ابزارها دارد و اگر شمای مدیر به آن بیتوجه باشید، درواقع مشتریهای بالقوۀ بسیاری از قلم انداختهاید. از این نظر هم میتوان نشان داد که داشتن استراتژی شبکههای اجتماعی برای مدیران چقدر اهمیت دارد.
۴ نکته در ایجاد استراتژی شبکههای اجتماعی برای مدیران
وقتی نوبت به جهان شبکههای اجتماعی میرسد، چند چیز مسلم وجود دارد. یکی از آنها که برای یک مدیر حیاتی است، حضور شخصی در این پلتفرمهاست. طبق تحقیقی که توسط HBR انجام شده، مدیرعاملان میتوان وجهۀ عمومی خود را در شبکههای اجتماعی بشکنند یا بسازند. بااینحال، بسیاری از مدیران از فعالیت در شبکههای اجتماعی دوری میکنند و فکر میکنند که آوردهای برای برند و شرکتشان ندارد؛ اما حقیقت چیز دیگری است.
در زیر به ۴ نکتهای که در پیادهسازی استراتژی شبکههای اجتماعی برای مدیران اهمیت فراوانی دارد اشاره میکنیم:
۱) محتوایی متفاوت از بقیه بنویسید
محتوا یکی از مهمترین چیزهایی است که هنگام بازاریابی برای کسبوکارتان در اختیار دارید و بهترین راه برای تضمین موفقیت محتوایتان این است که از بقیه بهتر و متفاوتتر باشد. همانطور که مشخص است، راههای بسیاری وجود دارد که این تمایز را در محتوایتان ایجاد کنید و از جملۀ آن میتوان به همکاری و کمکگرفتن از حرفهایهای حوزۀ تولید محتوا اشاره کرد.
۲) تیم خود را وادار به اشتراکگذاری محتوا کنید
وقتی بهعنوان مدیرعامل محتوایی منتشر میکنید و بازخورد چندانی نمیگیرید، از تیم خود بخواهید که محتوایی پیرامون همان موضوع، طیق سلیقۀ خودشان منتشر کنند. به این ترتیب علاوه بر اینکه پویایی شرکتتان به نمایش گذاشته میشود، خواهید دید که میزان تعامل با انواع و اقسام محتواها و لحنها چگونه است. به این گونه میتوان در آینده محتواهای بهتری تولید کرد.
۳) با فالوئرهایتان تعامل داشته باشید
این یکی از بهترین راههایی است که بهوسیلۀ آن میتوانید بازاریابی شبکههای اجتماعی خوبی داشته باشید. بسیاری از افراد فراموش میکنند که با دیگران تعامل داشته باشند و فکر میکنند انتشار یک عکس یا پستِ خوب، کافی است. البته که تولید محتوای باکیفیت یکی از الزامات است، اما تعامل با فالوئرها نیز به همان اندازه اهمیت دارد.
۴) برندی بسازید که مردم آن را بشناسند
همه میخواهند برندی داشته باشند که توسط مردم شناخته شود. اما تعداد کمی از مدیران میدانند که توسعۀ برند آنها تنها راه دستیابی به این هدف است. برند نماد کسبوکار شماست و اولین چیزی است که مشتری متوجه آن میشود. ساخت یک برند روندی آهسته و تدریجی دارد، اما اگر درست انجام شود میتواند تأثیرات شگرفی بر کسبوکارتان بگذارد.