جستجوی صفر کلیک گوگل (Zero Click Search) چیست؟

انواع نو کلیک سرچ کدام است؟

بهینه‌سازی موتورهای جست‌و‌جو یعنی سئو در چند سال گذشته تغییرات زیادی کرده است. روزهایی را به خاطر بیاورید که باید حداقل بین ۱۰ سِرپ (صفحات نتایج جست‌وجو) می‌گشتید تا جواب سؤال و نیاز خود را پیدا کنید. اما امروز به‌ندرت پیش می‌آید که بعد از جست‌وجوی کلمه یا عبارتی کلیدی، لازم باشد که حتی تا پایین صفحۀ نتایج جست‌وجو را نگاه کنید.

گوگل به‌عنوان پادشاه موتورهای جست‌وجو همواره در تلاش است تا برای کاربران خود تجربۀ بهتری فراهم کند. یکی از این تلاش‌ها در چند سال گذشته، در ایجاد نتایج جست‌وجوی پیشرفته‌ دیده می‌شود؛ قابلیتی مثل جست‌وجوهای بدون کلیک، مثال‌ خوبی برای تلاش‌ گوگل با هدف راحتی کاربرانش در جست‌وجو است.

جست‌وجوی بدون کلیک که شاید با اسم آن آشنا نباشید اما به احتمال خیلی زیاد چشمتان هر روز به آن افتاده، موضوع این مطلب است. در ادامه همراه ما باشید تا بگوییم جست‌وجوی بدون کلیک دقیقاً چیست و ۶ دسته‌بندی آن کدام‌اند.

جستجوی صفر کلیک چیست؟

نُو کلیک سرچ (No Click Search) یا زیرو کلیک سرچ (Zero Click Search) صفحه‌های نتایج جست‌وجوی خاصی هستند که پاسخ سؤال‌ها و نیاز کاربران اینترنت را به‌شکلی سریع و جامع نشان می‌دهند. نو کلیک سرچ‌ها، بالای تمام نتایج صفحات جست‌وجوی دیگر و در منطقۀ زیرو پوزیشن (Zero Positon) قرار می‌گیرند.

این نوع از نمایش نتیجۀ جست‌وجو، برای کاربران اینترنت بسیار خوشایند است؛ زیرا لازم نیست مثل گذشته برای گرفتن جواب خود حتماً روی لینک‌های سایت‌های مختلف کلیک کنند.

اطلاعات مجلۀ Search Engine Journal نشان می‌دهد ۳۴٪ تمام جست‌وجوهایی که مردم با دسکتاپ خود انجام می‌دهند، به نو کلیک سرچ‌ها ختم می‌شود. این آمار در جست‌وجوهایی که با موبایل انجام می‌شود، به ۶۲.۵% هم می‌رسد.

نو کلیک سرچ‌ها برای بسیاری از تولیدکنندگان محتوا باعث چالش و ناامیدی شده‌ است؛ چون باعث شده تا افراد کمتری به سایت‌های آن‌ها مراجعه کنند. اما گوگل بیشتر از هر چیز به کاربران خود اهمیت می‌دهد؛ به همین دلیل، این تولید‌کننده‌های محتوا هستند که باید محتوای خود را با پیشرفت‌های سئو سازگار کنند تا به شکل‎های مختلف، جایی برای خود در نو کلیک سرچ‌ها بیابند.

دسته بندی جستجوی صفر کلیک گوگل۶ دسته‌بندی جستجوی صفر کلیک

دسته‌بندی‌های مختلفی برای نو کلیک سرچ‌ها وجود دارد؛ بعضی بیشتر و بعضی کمتر. اما ما آن‌ها را به ۶ دسته‌ تقسیم کرده‌ایم تا به تمام موارد اشاره کرده باشیم.

۱) پاسخ‌های فوری (Instant Answers)

نو کلیک سرچ‌ها در پاسخ‌های فوری خود را به‌شکل جواب‌های یک‌کلمه‌ای یا جمله‌های کوتاه نشان می‌دهند. برای مثال، اگر جست‌وجو کنید که پایتخت استرالیا کجاست، با یک جواب یک‌کلمه‌ای کنبرا (Canberra) مواجه می‌شوید. درواقع، این قسمت مربوط به اطلاعات پایه می‌شود.

جستجوی صفر کلیک 1۲) پنل‌های دانش (Knowledge panel)

پنل‌های دانش، اطلاعاتی جامع و معتبر راجع به یک موضوع، مکان، شخصیت و… به کاربران می‌دهند. معمولاً در قسمت پایین پنل‌های دانش، موضوعات مشابهی که کاربران دیگر جست‌وجو کرده‌اند هم نشان داده می‌شود.

جستجوی صفر کلیک 2۳) ماشین‌حساب (Calculator)

شاید برات جالب باشه:

این قسمت پاسخ محاسبات عددی را به‌صورت یک ماشین‌حساب نشان می‌دهد. از این قسمت برای جست‌وجوهای مربوط به تبدیل واحد‌ها به هم یا هر فرمول ریاضی دیگری که هوش مصنوعی پاسخ‌گوی آن باشد، استفاده می‌شود. در مثال زیر، از گوگل پرسیدیم که یک فوت چند سانتیمتر را در خود جا می‌دهد.

جستجوی صفر کلیک گوگل۴) تعریف‌ها و معانی (Definations)

این قسمت دقیقاً مثل یک لغت‌نامه عمل می‌کند و معنی کلمۀ‌ جست‌وجوشده به همراه طرز تلفظ آن را نشان می‌دهد.

۵) نقشه‌ها (Maps)

همان‌طور که از اسم آن مشخص است، اگر نقشۀ یک موقعیت جغرافی را جست‌وجو کنید، نو کلیک سرچ به‌شکلی فوری آن را به شما نشان می‌دهد، بدون اینکه نیاز باشد در سایت‌های نقشه‌یابی یا با یک کلیک اضافه‌تر، روی گوگل ‌مپ (Google Map) دنبال آن بگردیم.

جستجوی صفر کلیک با نقشه گوگل۶) پاسخ‌های برجسته (Featured snippets)

این قسمت مربوط به پاسخ سؤالات یا شرح مراحلی از یک کار می‌شود که کاربران آن را جست‌وجو کرده‌اند؛ مثلاً پاسخ سؤالی با مضمون نحوۀ دانلود اپلیکیشن اینستاگرام، در این قسمت نمایش داده می‌شود.

قسمت پاسخ‌های برجسته، برای افرادی که به بهبود سئوی سایت خود فکر می‌کنند اهمیت ویژه‌ای دارد. گوگل این قسمت را علاوه بر جواب‌های آمادۀ خود، در اختیار سایت‌هایی قرار می‌دهد که جواب سؤال کاربران را به بهترین و جامع‌ترین شکل، در یک پاراگراف یا چند مرحله توضیح داده‌اند. گاهی در این قسمت ویدئوهای یوتیوب مربوط به سؤال نمایش داده می‌شود.

سایت‌ها و ویدئوهایی که به قسمت پاسخ‌های برجسته راه پیدا می‌کنند، به‌اصطلاح یک‌شبه راه صدساله را طی می‌کنند. این سایت‌ها و کانال‌های یوتیوب در قسمت زیرو پوزیشن (Zero Position) قرار می‌گیرند؛ یعنی قسمتی که بالاتر از تمام نتایج صفحات جست‌وجو (حتی رتبۀ اول) است. تصور کنید که روز‌به‌روز چند نفر برای اینکه جواب کامل‌تر را بخوانند یا ببینند، روی لینک این سایت‌ها و ویدئو‌ها کلیک و به بهبود سئوی آن‌ها کمک می‌کنند.

یک نکته

قسمت نو کلیک سرچ، برای زبان فارسی، به نسبت زبان‌های بین‌المللی دیگر مثل انگلیسی، کاربردی نیست. مثلاً اگر همان سؤال نحوۀ دانلود اپلیکیشن اینستاگرام یا توییتر را به فارسی جست‌وجو کنیم، صرفاً صفحات جست‌وجویی نشان داده می‌شود که محتوای آن‌ها بلاگ‌پست‌های مربوط به دانلود این دو اپلیکیشن است.

با‌این‌حال، با جست‌وجوی بعضی از موارد ساده به زبان فارسی هم نتایجی در قسمت نو کلیک سرچ نشان داده می‌شود؛ مثل سن سلبریتی‌ها، اطلاعات مربوط به شهرها، فرمول‌های سادۀ ریاضی یا مواردی از این دست. البته همچنان جواب‌هایی که نشان داده می‌شود به زبان انگلیسی است.

۵/۵ | (۴ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.