معنی تعرفه تبلیغات چیست؟ + ۴ عامل مؤثر بر تعرفۀ تبلیغاتی

عوامل مؤثر بر تعرفۀ تبلیغاتی کدام است؟

بدون شک تبلیغات نقش مهمی را در معرفی یک کسب‌وکار ایفا می‌کند. هر کسب‌وکاری، هرچقدر هم که خوب فعالیت کند، بدون تبلیغات آن‌طور که باید دیده نمی‌شود. در هر حوزۀ کاری، هزاران نام تجاری مشغول به فعالیت هستند و احتمال کمی هست که این نام‌ها بدون خودنمایی، در بین هم‌صنف‌هایشان دیده شوند.

هر کسب‌و‌کاری که بخواهد خود را به شیوه‌ای فراگیر و مؤثر تبلیغ کند، باید از رسانه‌های تبلیغاتی کمک بگیرد. امروزه تعداد زیادی از این رسانه‌ها وجود دارد که هرکدام به سبک و قوانین خود کسب‎وکارها را تبلیغ می‌کنند. اما تبلیغات به‌واسطۀ این رسانه‌ها، قاعدتاً بدون هزینه نیست!

هنگامی که قصد داشته باشید کسب‌وکارتان را تبلیغ کنید و از این رسانه‌ها کمک بگیرید، با یک لیست تعرفۀ تبلیغات مواجه می‌‌شوید که شاید معنی آن را ندانید. در ادامۀ مطلب همراه ما باشید تا به شما بگوییم معنی این لیست چیست و ۴ شاخصۀ مهمی که روی آن تأثیر می‌گذارند کدام‌اند؟

 تعرفۀ تبلیغات به چه معنا است؟

کلمۀ تعرفه در لغت‌نامه به‌معنای قیمت و ارزش و یا ارزش افزوده است. پس وقتی می‌گوییم تعرفه یا تعرفه‌های تبلیغات، منظور لیستی از قیمت‌هاست که رسانه‌های تبلیغاتی برای تبلیغ محصولات، خدمات و… در اختیار کسب‌وکارها قرار می‌دهند.

برای مشاهده تعرفه‌های تبلیغات صباویژن به صفحه تعرفه تبلیغات اینترنتی مراجعه نمایید.

۵ دسته تبلیغات

امروزه کسب‌وکارها به طیف گسترده‌ای از انواع تبلیغات دسترسی دارند. هیچ‌کدام از این انواع، به‌خودی‌خود بر دیگری برتری ندارند و هرکدام اگر به‌شکل درست به کار گرفته شوند، تأثیر مناسب را بر فروش بیشتر کسب‌وکارها می‌گذارند. به‌طور کلی ۵ دسته برای انواع تبلیغات تعریف شده است که به‌صورت موردی به آن‌ها اشاره می‌کنیم. هرکدام از این دسته‌ها تعرفۀ تبلیغاتی مخصوص به خود را دارند.

  1. تبلیغات چاپی: شامل مجلات، روزنامه‌ها، تراکت‌ها و…؛
  2. تبلیغات محیطی: شامل بیلبوردها، تبلیغات روی اتوبوس‌ها، پل‌ها، دیوارها و…؛
  3. تبلیغات اینترنتی و دیجیتال: شامل تبلیغات بنری، تبلیغات کلیکی، تبلیغات موبایلی، تبلیغات شبکه‌های اجتماعی و…؛
  4. تبلیغات پخشی: شامل تبلیغات تلویزیونی، رادیویی، پادکستی و…؛
  5. انواع دیگر: شامل هدایای تبلیغاتی، تبلیغات دهان به دهان، تبلیغات چریکی و… .

4 عامل مؤثر بر تعرفۀ تبلیغاتی۴ عامل مؤثر بر تعرفۀ تبلیغاتی

هر رسانۀ تبلیغاتی، بنا به ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی که دارد، برای تعیین تعرفه‌های تبلیغاتی خود عواملی را در نظر می‌گیرد. در ادامه ۴ عامل مؤثر و مهم در تعرفۀ تبلیغاتی را توضیح می‌دهیم.

۱) شرکت تبلیغاتی

در رابطه با شرکت‌های تبلیغاتی، مشهوربودن حرف اول را می‌زند. به همان میزانی که شرکت سابقۀ تبلیغات بیشتر، بهتر و پربازده‌تری را داشته باشد، تعرفۀ تبلیغاتی آن نیز بالا می‌رود. برای مثال، تعرفۀ تبلیغاتی صباویژن که بزرگ‌ترین آژانس تبلیغات آنلاین کشور است، با تعرفۀ شرکتی که کمتر شناخته شده و سابقۀ کمتری دارد، متفاوت است.

۲) میزان مخاطب

هر رسانه‌ای میزان مخاطب مشخص خود را دارد. هرچقدر که میزان مخاطب یک رسانه بالاتر باشد، تعرفۀ تبلیغاتی آن بالاتر می‌رود. میزان مخاطب تلویزیون همیشه بیشتر از رادیو بوده است، پس طبیعی است که تعرفۀ تبلیغاتی آن بالا باشد. یا مثلاً در تبلیغاتی که در شبکه‌های اجتماعی در جریان است، میزان مخاطب یک اینفلوئنسر است که تعرفۀ تبلیغاتی او را مشخص می‌کند.

۳) زمان

زمان یکی از شاخصه‌های مهمی است که در تعرفۀ تبلیغات اکثر رسانه‌های تبلیغاتی نقش دارد. تعرفۀ تبلیغی که بین یک برنامۀ پرطرف‌دار تلویزیونی پخش می‌شود، با تعرفۀ تبلیغ قبل از اخبار ساعت ۶ صبح متفاوت است.

ایامی مثل روزهای قبل از جشن‌های ملی و مذهبی هم در تعرفۀ تبلیغات بی‌تأثیر نیستند. مردم در این روزها آماده‌تر هستند تا برای خوشحالی‌شان هزینه کنند و به تبلیغات توجه زیادی نشان می‌دهند. رسانه‌های تبلیغاتی هم به همین دلیل، تعرفۀ تبلیغاتشان را در این زمان‌ها به نسبت دیگر وقت‌های سال بالا می‌برند.

۴) مکان

وقتی راجع به شاخصۀ مکان در تعرفۀ تبلیغات صحبت می‌شود، بیشتر ذهن‌ها به‌سمت مکان جغرافیایی می‌رود. درست است! تعرفۀ تبلیغات بیلبوردی که وسط یک اتوبان پررفت‌وآمد وجود دارد، با تعرفۀ تبلیغات بیلبوردی که سر یک خیابان خلوت زده شده است متفاوت است؛ اما در رسانه‌های تبلیغاتی دیگر، مکان چطور تعریف می‌شود؟

در رسانه‌ای مثل روزنامه‌های کثیرالانتشار و مجله‌های پرمخاطب، مکان در صفحاتی تعریف می‌شود که بیشتر نگاه‌ها را به خود جلب می‌کنند؛ مثل صفحه‌های اول. در یک سایت معروف هم همین اتفاق می‌افتد؛ تعرفۀ تبلیغات بنری یا تبلیغات کلیکی در صفحات پربازدید این سایت‌ها بیشتر است.

در شبکۀ اجتماعی ‌اینستاگرام، مکان در پست و استوری تعریف می‌شود؛ تعرفۀ تبلیغی که قرار است در پست‌های یک اینفلوئنسر تا همیشه باقی بماند و دیده شود، با استوری او که بعد ۲۴ ساعت محو می‌شود متفاوت است.

در آخر

دانستن تعرفۀ تبلیغات، مرحلۀ اول تصمیم‌گیری برای این موضوع است که می‌خواهید به‌واسطۀ چه رسانه‌ای کسب‌وکارتان را تبلیغ کنید. تعرفۀ بالا یا پایین لزوماً به این معنا نیست که رسانۀ موردنظرتان تبلیغ پربازدیدی را برای شما انجام می‌دهد. حتماً قبل از دادن تبلیغ به هر رسانه‌ای تحقیق کنید و ببینید که دیگران هم نتیجۀ دلخواهشان را از تبلیغ در آن رسانه گرفته‌اند یا خیر.

۵/۵ | (۶ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.