اکشن بلاک در اینستاگرام یعنی چی؟ چگونه از اکشن‌بلاک خارج شویم؟

اینستاگرام ازجمله اپلیکیشن‌های محبوبی است که کاربران زیادی در سرتاسر دنیا دارد. هرازگاهی این اپلیکیشن کاربران خود را با دردسرهایی مواجه می‌کند که بخشی از آن به خاطر سیاست‌های فیس‌بوک نیز هست. یکی از این دردسرها، اکشن بلاک (Action Block) نام دارد. در این بلاگ‌پست قصد داریم به بررسی اکشن بلاک بپردازیم و راه‌های خارج‌شدن از آن را شرح دهیم.

اکشن بلاک چیست؟

اکشن بلاک یک بلای اینستاگرامی است که به‌شکلی ناگهانی از دل الگوریتم‌های اینستاگرام به سراغ ما می‌آید، بدون هیچ هشدار یا اطلاع قبلی. زمانی که پستی را لایک می‌کنیم، کامنتی می‌گذاریم یا قصد داریم شخصی را فالو کنیم، ممکن است با اِرور اکشن بلاک مواجه شویم. اکشن بلاک، درواقع، سپر دفاعی اینستاگرام در مقابل فعالیت‌های اسپم اکانت‌هاست.

انواع اکشن بلاک

  1. موقت: رایج‌ترین روش بلاک در اینستاگرام، بلاک موقت است. معمولاً به علت رعایت‌نکردن برخی شرایط استفاده از خدمات اینستاگرام (Terms of services)، این مشکل رخ می‌دهد و تا ۲۴ ساعت طول می‌کشد.
  2. بلاک با تاریخ انقضا: این نوع بلاک معمولاً بین ۲۴ ساعت تا ۳۰ روز به طول می‌انجامد.
  3. بلاک بدون تاریخ انقضا: این نوع بلاک معمولاً بین چند ساعت تا ۲ هفته طول می‌کشد. برعکس دو مورد دیگر، گزینۀ Tell Us برای این نوع وجود ندارد. درصورتی‌که اشتباهی رخ داده است، می‌توانیم وارد Setting شویم و در بخش Help، گزینۀ Report a Problem را انتخاب کرده و درخواست بازبینی را ارسال کنیم.
  4. اکشن بلاک دائمی: در این مورد ما نمی‌توانیم از بلاک خارج شویم. اکشن بلاک دائمی بیشتر به علت نقض قوانین اینستاگرام و یا ریپورت‌شدن (Report) از سمت کاربران دیگر اتفاق می‌افتد.

دلایل بروز اکشن بلاک در اینستاگرام

  1. فعالیت بیش از حد در اینستاگرام
    اینستاگرام یک محدودیت روزانه برای استفادۀ کاربرانش دارد. در ژوئن ۲۰۱۹، این محدودیت بیش از پیش افزایش پیدا کرد و به همین خاطر، اگر فعالیت خیلی زیادی در طول روز داشته باشیم، درمعرض خطر اکشن بلاک قرار می‌گیریم. لایک‌کردن بیش از اندازه با قوانین اینستاگرام مغایرت دارد و طبق گفتۀ اینستاگرام، هر کاربر فقط اجازۀ لایک ۳۵۰ پست در ساعت را دارد. فعالیت‌هایی تکراری نظیر اسپم یا انتشار کامنت‌های تکراری، الگوریتم اینستاگرام را مشکوک می‌کند و احتمال بلاک‌شدن ما را افزایش می‌دهد.
  2. تازه‌وارد هستیم
    سن اکانت ما تأثیر زیادی روی محدودیت فعالیت‌های ما دارد. اگر به‌تازگی اکانتی در اینستاگرام ساخته باشیم، محدودیت‌های بیشتری داریم. به همین خاطر باید در نحوه و میزان فعالیت خود دقت کافی داشته باشیم. در غیر این صورت، افزایش فعالیت، شک اینستاگرام را به همراه دارد، حتی اگر خودمان در اینستاگرام فعال باشیم.
  3. قوانین اینستاگرام را نقض کردیم
    بلاک یا ریپورت‌ شدن از سمت کاربران دیگر می‌تواند دلیل اکشن بلاک ما باشد. اگر محتوایی به اشتراک بگذاریم که با قوانین اینستاگرام مطابقت نداشته باشد یا حتی سیاست‌های کپی‌رایت (Copyright) اینستاگرام را نقض کند، احتمال بروز اکشن بلاک برای ما بسیار بالا خواهد بود. اگر چندین اکانت اینستاگرام داشته باشیم و یکی از آن‌ها با مشکل مواجه شود، ممکن است روی باقی اکانت‌ها نیز تأثیر بگذارد.
  4. تغییر آی‌پی (IP)
    یکی از مشکلاتی که بسیاری از کاربران ایرانی با آن دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، فیلترینگ است. همین موضوع باعث شده که فیلترشکن‌ها (VPN) به بخش جدایی‌ناپذیر تلفن‌های همراه ما تبدیل شوند. تغییر مداوم آی‌پی (IP) این فیلترشکن‌ها مشکلی است که بسیاری از یوتیوبرهای ایرانی نیز با آن مواجه هستند. اینستاگرام و به‌خصوص فیس‌بوک، سیاست سخت‌گیرانه‌ای در مقابل تغییر مداوم IP دارد. الگوریتم اینستاگرام این تغییرات را به‌منزلۀ هک‌شدن اکانت ما و مدیریت آن توسط شخصی دیگر می‌داند و به همین دلیل هم اکانت ما را بلاک می‌کند.
  5. فعالیت خیلی کمی در اینستاگرام داریم
    اینستاگرام میزان فعالیت ما را اندازه‌گیری می‌کند. بنابراین اگر فعالیت خیلی کمی داشته باشیم و هفته‌ای چند بار و در حد چند دقیقه به آن سر بزنیم، ممکن است با محدودیت‌هایی مواجه شویم.
  6. ۶. استفاده از ربات‌های اینستاگرام
    اگر از آن دست کاربرانی باشیم که برای افزایش فالوئر اینستاگرام، کامنت و یا حتی لایک محتوا از ربات‌های مختلف اینستاگرامی استفاده می‌کنیم، اکشن بلاک ممکن است گریبان‌گیر ما شود. با‌این‌‌حال، راه‌هایی برای دورزدن اینستاگرام وجود دارد. در یک زمان، یک فعالیت مثل لایک و کامنت را به شکل زیاد انجام ندهیم و سعی کنیم فعالیت‌های مختلفی در طول زمان داشته باشیم.

راه‌های رفع اکشن بلاک در اینستاگرام

  1. اینستاگرام را مجدداً نصب کنیم
    مرسوم‌ترین روش این است که اینستاگرام را پاک کنیم و مجدداً نصب کنیم. در این روش، تمام اطلاعاتی که توسط اینستاگرام جمع‌آوری شده بود، پاک می‌شود و می‌توانیم از شر اکشن بلاک خلاص شویم.
  2. مشکل را گزارش دهیم
    زمانی که ارور اکشن بلاک به شکل پاپ آپ (Pop up) روی صفحه نمایش داده می‌شود، دو گزینۀ Tell us و Ignore را در اختیار ما قرار می‌دهد. با انتخاب گزینۀ Tell us در صفحه‌ای جدید، می‌توانیم مشکل رخ‌داده را گزارش دهیم. درصورتی‌که با گزینۀ Tell us مواجه نشدید، وارد Setting شوید و در بخش Help، گزینۀ Report a Problem و سپس گزینۀ Something isn’t Working را انتخاب کرده و مشکل خود را با کارشناسان اینستاگرام در میان بگذارید. اگر تسلط کافی به زبان انگلیسی ندارید، می‌توانید از این متن نمونه استفاده کنید:

    Hi, I recently found out that my Instagram account has been suspended while I have not made any mistakes. you should know that I’m a real person. Would you please recheck my suspension?

    در اغلب موارد کارشناسان پاسخی نمی‌دهند و دلیل بلاک‌شدن را مطرح نمی‌کنند، اما امکان چک‌کردن مجدد اکانت ما از سمت آن‌ها وجود دارد.

  3. به اینترنت تلفن همراه خود وصل شویم
    در برخی از موارد که ساخت اکانت نیز به‌طور کامل انجام نشده، با مشکل اکشن بلاک روبه‌رو می‌شویم که به علت مشکل اینستاگرام با آی‌پی اینترنت است. در صورت بروز چنین مشکلی، از اینترنت وای‌فای (Wifi) به اینترنت تلفن همراه وصل شوید.
  4. اینستاگرام خود را به فیس‌بوک وصل کنیم
    یکی از راه‌های کاربردی که بسیاری از کاربران استفاده کرده‌اند، وصل‌کردن اکانت اینستاگرام به فیس‌بوک است. با تبدیل اکانت شخصی به اکانت تجاری (Business account) می‌توانیم به فیس‌بوک خود وصل شویم و ثابت کنیم که ربات نیستیم.
  5. با یک دستگاه دیگر وارد شویم
    از لپ‌تاپ، گوشی و یا تبلتی دیگر برای واردشدن به اکانت اینستاگرام استفاده کنیم.
  6. استفاده از تبلیغات اینستاگرام
    عدم دسترسی باعث می‌شود که این روش چندان برای کاربران داخل ایران کارآمد نباشد. بیشتر کاربران خارج از ایران از طریق اجرای تبلیغات اینستاگرام روی برخی پست‌ها، اکشن بلاک خود را رفع کرده‌اند.
  7. بایو اینستاگرام خود را تغییر دهیم
    لینک‌های ir در بایو پیج احتمال بلاک‌شدن ما را به‌شدت افزایش می‌دهند. سعی کنیم لینک‌هایی با پسوند ir را حذف کرده و از لینک‌های کوتاه‌شده استفاده کنیم.
  8. صبر کنیم
    اگر هیچ‌کدام از روش‌های بالا مؤثر نبود، صبر داشته باشید. اکثر کاربرانی که اشتباهی مرتکب نشده‌اند، پس از ۲۴ تا ۴۸ ساعت از بلاک خارج می‌شوند. سعی کنید در این بازه زمانی داخل اینستاگرام نروید و از ربات‌های اینستاگرامی استفاده نکنید.

و در آخر…

اکشن بلاک یک فاجعۀ هسته‌ای نیست که بخواهیم خود را نگران کنیم. اینستاگرام با استفاده از هوش مصنوعی خود، سعی دارد کیفیت پلتفرمش را افزایش دهد. با‌این‌حال، هوش مصنوعی نیز گاهی‌اوقات می‌تواند اشتباه کند. بلاک‌شدن توسط اینستاگرام مشکلی قابل حل است و در اغلب موارد نیز موقتی است، مگر اینکه مرتکب اشتباهی شده باشیم.

منابع

امتیاز می‌دم
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.