👍 آیا لایک‌کردن پست خود در شبکه‌های اجتماعی درست است؟

«چند تا لایک خورده؟» شاید اولین و بیشترین سؤال دربارۀ پست‌های مختلف ما در شبکه‌های اجتماعی است. تعداد لایک هر پست به‌نوعی نشان‌دهندۀ مقدار دیده‌شدن و موردپسند واقع شدن نوشته، عکس، ویدئو و درکل محتوایی است که ما منتشر کرده‌ایم. در این بلاگ‌پست دربارۀ لایک‌کردن پست‌های خودمان در شبکه‌های اجتماعی و درست یا غلط بودن این کار صحبت می‌کنیم. آیا لایک‌کردن پست خودمان کار درستی است؟ یا اصلاً شبیه یک جور خودشیفتگی به نظر می‌رسد؟

 لایک‌کردن پست‌های خودمان یا خودشیفتگی

بعضی لایک‌کردن پست خودشان را تعریف و تمجید از خود می‌دانند و دیده‌شدن اسمشان را در بین افرادی که محتوایشان را پسندیده‌اند، نوعی «خودشیفتگی» در نظر می‌گیرند. غیر از ابهامات شخصی این‌چنینی، نحوۀ بررسی و تحلیل و ری‌اکشن به لایک‌ها در هر پلتفرم اجتماعی متفاوت است. برای مثال، الگوریتم اجرایی لینکدین به کامنت بیشتر از لایک در دیده‌شدن پست شما اهمیت می‌دهد. الگوریتم نمایش پست‌ها در لینکدین بسیار دقیق است. لینکدین ابتدا پست شما را از یک فیلتر کامپیوتری یا ماشینی می‌گذراند، بعد پست شما را به‌صورت موقت روی بخش عمومی می‌گذارد تا میزان مشارکت را اندازه‌گیری کند. درواقع، محتوای شما در لینکدین لزوماً براساس زمان انتشار منقضی نمی‌شود.

این تفاوت‌ها در توییتر و اینستاگرام هم قابل بررسی و مشاهده است. همچنین، الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی بعد از مدتی در عملکرد خود تغییراتی را اعمال می‌کنند. اما جز در مسائل فنی نمی‌توان دربارۀ لایک کردن یا نکردن پست‌های خودمان در شبکه‌های اجتماعی، نظر قطعی داد. بعضی افراد این حرکت را too much یا نوعی رفتار اغراق‌شده می‌دانند که معتقدند برعکس چیزی که به نظر می‌آید نه‌تنها باعث دیده‌شدن پست نمی‌شود، بلکه به‌نوعی باعث نازل‌شدن محتوای شخصی‌شان هم می‌شود.

اما افراد بسیاری هم هستند که موافق پسندیدن پست‌های خود در شبکه‌های اجتماعی بوده و معتقدند با این کار به صداقت خود دربارۀ محتوای تولید‌شده‌شان بیش از پیش بها می‌دهند.

شاید بتوان لایک‌کردن پست خودمان در شبکه‌های اجتماعی را با دو دلیل عمده تأیید کرد:

  1. دادن اعتبار مضاعف به محتوا: تأیید و پسندیدن محتوای تولیدی توسط خودمان به نوعی دادن اعتبار مضاعف به مطلبی است که انتشار داده‌ایم.
  2. دیده‌شدن و بازخورد بیشتر محتوا: خیلی اوقات پست‌های افراد در شبکه‌های اجتماعی در قالب سؤال، درخواست و درواقع شکلی از communite کردن است. یا اینکه در فضاهای کاری، با پسندیدن پست‌های خودمان، به بیشتر دیده شدن محتوای تخصصی خود کمک می‌کنیم و می‌توانیم به‌وسیلۀ دیده‌شدن و پروموت‌کردن پست خود، اطلاعات واقعی بیشتری از افراد در حوزۀ موردنظر کسب کنیم.

اصلاً در این مورد درست و غلطی هم وجود دارد؟

برای پیدا‌کردن جواب این سؤال دست به یک نظرسنجی در توییتر زدیم تا نظر افراد مختلف، و مشخصاً نظر اکثریت را در این مورد بدانیم. طبق نظرسنجی توییت موردنظر، بیش از ۸۰درصد افراد موافق لایک‌کردن پست‌های خودشان نبودند و این حرکت را نوعی «خودنمایی» می‌دانستند:

لایک یه جور بازنمایی نشانه‌شناسیه. وقتی موجودیت حرفْ خودتی، بازنمایی تأییدی نداره.

شخص دیگری معتقد بود:

درست و غلط نداره درکل به نظرم. اما مثلاً اینجا اگه من یه چیزی می‌گم که خودم قبولش دارم، دیگه لایک‌کردن لازم نداره. البته اگه بکنم هم اشکال خاصی نداره.

همان‌طور که انتظار می‌رفت تعدادی از افراد هم معتقد بودند که بستگی به هدف محتوا و فضای شبکۀ اجتماعی دارد.

لایک‌کردن یا نکردن پست؛ تصمیمی کاملاً شخصی

در انتها باید گفت قانون سفت و سختی دربارۀ درست یا نادرست بودن لایک‌کردن پست‌های خودمان در شبکه‌های اجتماعی وجود ندارد. شما می‌توانید گاهی محتوای تولید‌شدۀ خود را لایک کنید و گاهی از آن گذر کنید. این حرکت بیشتر تصمیمی شخصی است که می‌تواند بسته به هدف شما از محتوای منتشرشده‌تان تغییر کند.

نظر شخصی شما چیست؟ آیا پست‌های خود را در شبکه‌های اجتماعی‌تان می‌پسندید؟

منابع

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.