این اینفوگرافیک در واقع ابزاری برای مدیریت تیم بازاریابی دیجیتال است که به بازاریابان در هر سطحی کمک میکند تا برنامۀ توسعۀ حرفهای بلندمدت خودشان را بهبود بدهند.
ما برای شما شجرهنامۀ (Family Tree) مشاغل دیجیتال را ایجاد کردیم. بنابراین، شما و کسانی که در تیمتان هستند، میتوانید مسیرهای شغلی بالقوه را پیدا کرده و سپس آموزشهای لازم برای رسیدن به سطوح بعدی پیشرفت شغلی را برای خود ایجاد کنید.
یکی از نکات جالب درمورد محیطهای کار دیجیتال این است که تا چه حد میان تمام رشتههای کاری مربوط به یک بخش، ارتباط و گستردگی وجود دارد. برای مثال، تولید محتوا اغلب یک مرکز پر از رشتههای مختلف، از نوشتن و ویراستاریکردن گرفته تا تدوین ویدئو، عکاسی، تجزیهوتحلیل دادهها، توسعۀ وب و هماهنگسازی استراتژی است.
با ایجاد هدف نهایی روشن و واضح، کارکنان میتوانند انتخاب کنند که کدام رشتههای موجود را توسعه دهند، بهجای اینکه گزینههای زیادی را پیش رو داشته باشند که به برنامههای بلندمدت آنها آسیبی وارد شود. با برنامۀ یادگیری شخصی ما، دربارۀ مهارتها دیجیتالی که میتوانید توسعه دهید و شکاف مهارتهای فعلی خود، اطلاعات بیشتری کسب کنید.
سرمایهگذاری در توسعۀ حرفهای مستمر (CPD)
برای مدیران بازاریابی، سرمایهگذاری در آموزش مستمر و توسعۀ حرفهای کارکنان، ضروری است. دورههای آزمایشی و بررسیهای منظم، شاخصهای مفیدی از عملکرد یک کارمند هستند؛ اما جلساتی که بر توسعۀ مهارتها و مسئولیتهای آنها متمرکز است نیز به همان اندازه اهمیت دارد. این بهمعنای صحبت و گفتوگو درمورد این است که آنها میخواهند در چه موقعیتی پیشرفت کنند؛ بنابراین، میتوانید شکافهای دانش آنها را بهدقت ارزیابی کنید و قبل از بررسی عملکرد، اهداف هوشمندانهای را برای آنها ایجاد کنید.
آموزش منظم یک ویژگی استاندارد و امتیازی است که یک شرکت به کارمندان خود میدهد؛ اما اینها همیشه به افزودن شایستگیهای گذشتۀ کارمندان و توسعۀ وضعیت حرفهای آنها نمیانجامد. این میتواند کارمندان را وادار کند تا مهارتهای خود را در خارج از ساعات کاری توسعه داده و آنها را مجبور کند که بیشتر به دنبال فرصت در جاهای دیگر بگردند؛ زیرا ارتباط آنها میان شرکت فعلی و ایدههای تکمیل تواناییهای فردی، ضعیف میشود.
نکتۀ مهم دربارۀ اینفوگرافیک: این اینفوگرافیک موقعیتهای شغلی حوزۀ دیجیتال و نحوۀ ارتباطشان با یکدیگر را در کسبوکارها نشان میدهد که لازم است یادآوری کنم این ساختار در هر کسبوکار به عوامل مختلفی مانند سایز کسبوکار، مدل ساختار تیم دیجیتال، KPIهای تیم دیجیتال و … بستگی دارد. وابستگی به عوامل مختلف به این معنی که هر کسبوکار میتواند بسته به این عوامل مدل ساختاری تیم خاص به خودش را داشته باشد.
این ساختار شجرنامۀ مشاغل دیجیتال برگرفته از کسبوکارهای بزرگ است که هنوز هم در سال ۲۰۲۲ کاربرد دارد. البته بالاتر اشاره کردهام که این ساختار میتواند برای استارتاپها جور دیگهای تدوین شود.
دانلود اینفوگرافیک شجرهنامۀ فرصتهای شغلی حوزۀ دیجیتال