جلسۀ چهارم: راهنمای کامل آشنایی با بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو

در جلسۀ سوم، دربارۀ راه‌اندازی سایت برای ورود به دنیای دیجیتال مارکتینگ صحبت کردیم. بعد از طراحی و راه‌اندازی سایت، یکی از مباحث بسیار پرطرف‌دار در دنیای دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی موتورهای جست‌وجو (SEO) است. اما سئوی سایت چیست و چگونه می‌تواند به فروش و رشد کسب‌وکار شما کمک کند؟

این راهنما برای توصیف تمام جنبه‌های اصلی سئو طراحی شده است. در این جلسه، هرآنچه برای یک کسب‌و‌کار آنلاین مورد نیاز است تا از طریق گوگل درآمد خود را افزایش دهد، به‌طور کامل توضیح می‌دهیم. توجه داشته باشید که هیچ رازی برای قرارگرفتن به‌صورت خودکار در رتبۀ اول گوگل به شما ارائه نمی‌شود، اما با آموزش گام‌به‌گام انتظار می‌رود شما در پایان این جلسه بتوانید:

  • به‌راحتی بهترین استراتژی سئو را متناسب با کسب‌و‌کار خود انتخاب کنید؛
  • با کلمات کلیدی هدفمند رقابت کنید؛
  • در صدر نتایج جست‌وجوی مخاطبان هدف خود قرار گیرید؛
  • با بهینه‌سازی اپلیکیشن موبایل، فروش خود را چندین برابر کنید.

شاید دنیای بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو پیچیده و دائماً در حال تغییر باشد، اما شما به‌راحتی می‌توانید با درک مفاهیم این جلسه و پیاده‌سازی آن‌ها روی سایت خود، نتایج بسیار شگفت‌انگیزی را به دست بیاورید.

سئو چیست؟

سئو انجام مراحلی است که به یک سایت یا محتوا کمک می‌کند تا در رتبۀ بالاتر گوگل قرار گیرد. سئو درواقع بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو (Search Engine Optimization) است که به‌اختصار SEO نامیده می‌شود. تفاوت اصلی سئو با تبلیغات پولی گوگل در این است که سئو شامل رتبه‌بندی «ارگانیک» است؛ به این معنا که برای حضور در آن فضا پولی پرداخت نمی‌کنید. اگر بخواهیم کمی ساده‌تر این موضوع را بیان کنیم، بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو به‌معنای برداشتن یک قطعه از محتوای آنلاین و بهینه‌سازی آن است؛ بنابراین موتورهای جست‌وجویی مانند گوگل، وقتی کسی چیزی را جست‌وجو می‌کند، آن را در بالای صفحه نشان می‌دهند.

با یک مثال ساده مفهوم سئو را این‌گونه در نظر بگیرید: وقتی یک کاربر «لازانیا وگان» را در گوگل جست‌وجو می‌کند، احتمالاً به دنبال دستور غذا، مواد اولیه و دستورالعمل‌هایی برای طرز تهیۀ آن است. اگر مقاله‌ای درمورد تهیۀ لازانیا وگان نوشته‌‌اید، دوست دارید مردم دستور پخت شما را پیدا کنند. برای اینکه هرکسی بتواند آن را پیدا کند، باید بالاتر از همۀ سایت‌های دیگر با دستور‌العمل‌های لازانیا وگان قرار بگیرید. این آسان نیست، اما همان چیزی است که بازاریابی سئو روی آن کار می‌کند.

3 استراتژی سئو

۳ استراتژی سئو (کلاه ‌سیاه، کلاه ‌سفید و کلاه ‌خاکستری)

صاحب هر تجارت یا کسب‌وکاری از یک استراتژی متفاوت برای بهینه‌سازی سایت خود استفاده می‌کند. هر تکنیکی با روش‌های خاصی اجرا می‌شود که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند، اما دانستن بهترین و موثرترین روش استراتژی سئو امری ضروری است. در دنیای سئو ۳ استراتژی قدرتمند و منحصربه‌فرد وجود دارد که در ادامه به بررسی تفاوت‌های اساسی و کلی این ۳ استراتژی سئو می‌پردازم که شامل سئوی کلاه‌ سیاه، سئوی کلاه‌ سفید و سئوی کلاه ‌خاکستری است (درواقع هرسۀ این موارد با نیم‌فاصله نوشته می‌شوند، یعنی کلاه‌سیاه، کلاه‌سفید و کلاه‌خاکستری، اما به‌خاطر همان اصول سئو، ما در این متن آن‌ها را با فاصله می‌آوریم).

۱) سئوی کلاه ‌سیاه

برای افرادی که دوست ندارند صبر کنند تا نتایج دستاوردهای خود را به‌مرور ببینند، یک ضرب‌المثل معروف وجود دارد که می‌گوید: «یک‌شبه ره‌صد ساله را طی کرد». این همان سئوی «کلاه ‌سیاه» است که دقیقاً نقطۀ مقابل و در تضاد با «سئوی کلاه‌ سفید» است.

افرادی که سئوی کلاه ‌سیاه را پیاده‌سازی می‌کنند، تمایل دارند از تاکتیک‌های زیرکانه‌ای مانند پرکردن متن از کلمات کلیدی و حذف لینک برای فریب ربات‌های گوگل و رتبه‌بندی سریع استفاده کنند. این روش ممکن است در کوتاه‌مدت کار کند و ترافیک قابل توجهی برای سایت شما به ارمغان بیاورد؛ اما پس از مدتی، گوگل درنهایت متوجه کار شما می‌شود، سایت شما را جریمه می‌کند و حتی در لیست سیاه قرار می‌دهد تا هرگز رتبه‌ای نگیرید. در ادامه ۵ روش برای نابودی رتبۀ سایت در طولانی‌مدت را که درواقع همان تاکتیک‌های سئوی کلاه ‌سیاه هستند، برای شما توضیح می‌دهیم:

۱) بهینه‌سازی بیش از حد سایت (Over Optimization)

بهینه‌سازی بیش از حد سایت از نظر ربات‌های گوگل کاری منفی است؛ چراکه شما به احتمال زیاد یک روش خوب یا به‌نوعی کلاه ‌سفید را آن‌قدر در سایت تکرار کرده‌اید که از نظر گوگل تبدیل به رفتاری ربات‌گونه و منفی شده است. بهینه‌سازی افراطی با استفاده از کلمات کلیدی یا متن جایگزین تصاویر (Alt Text) نمونه‌هایی از بهینه‌سازی بیش از حد سایت هستند.

۲) محتوای بی‌کیفیت و طعمه

محتوای بی‌کیفیت درواقع همان محتوای کپی‌شده از سایت‌های دیگر است. طعمه و سوئیچ یکی دیگر از ابزارهای کلاه ‌سیاه برای گمراه‌کردن موتورهای جست‌وجوست. محتوای طعمه درواقع تولید محتوا دربارۀ موضوعی است که می‌خواهید برای آن رتبه‌بندی شوید. هنگامی که صفحه در نتایج گوگل برای این موضوع رتبه‌بندی شد، محتوا با چیز دیگری جایگزین می‌شود.

این تجربه‌ای منفی برای جست‌وجوگران ایجاد می‌کند؛ زیرا محتوایی که برای دیدن آن کلیک می‌کنند، دیگر وجود ندارد. این شیوه‌ها کاربران و موتورهای جست‌وجو را فریب می‌دهند و راه خوبی برای انجام سئو نیستند. نوشتن محتوای اصلی و باکیفیت بخش مهمی از سئوی کلاه ‌سفید است که نه‌تنها برای جلوگیری از جریمۀ موتورهای جست‌وجو لازم است، بلکه سایت شما را از رقبا متمایز می‌کند. ایجاد محتوای باکیفیت باعث ایجاد اعتماد در بین مخاطبان هدف می‌شود و بازدیدکنندگان را به مشتری تبدیل می‌کند.

۳) لینک‌سازی غیرطبیعی (Link Schemes)

گاهی لینک‌سازی به‌شکلی غیرطبیعی و با فریب موتورهای جست‌وجو انجام می‌شود؛ برای مثال، خرید بک‌لینک (خرید لینک از سایت‌های دیگر برای افزایش جایگاه رتبۀ سئو) یا لینک‌سازی متقابل (با هماهنگی قبلی به یک سایت لینک دهید و از همان سایت لینک دریافت کنید)، نمونه‌هایی از لینک‌سازی غیرطبیعی هستند.

۴) تکنیک Cloaking

Cloaking شامل نمایش یک قسمت از محتوا به کاربران و یک محتوای متفاوت به موتورهای جست‌وجوست. کلوکینگ (مخفی‌کاری) درحقیقت تفاوت در محتوای دیده‌شده توسط کاربران و موتورهای جستجوست. ‌سایت‌هایی که سئوی کلاه‌ سیاه را انجام می‌دهند، این کار را به‌منظور رتبه‌بندی محتوا برای انواع اصطلاحات بی‌ربط با محتوای خود انجام می‌دهند. ‌سایت‌های هرزنامه اغلب این کار را انجام می‌دهند تا سعی کنند ربات‌های موتور جست‌وجو، محتوای هرزنامه‌ای را که به کاربران ارائه می‌دهند پیدا نکنند.

۵) تکنیک صفحات مشابه (Doorway Pages)

با استفاده از تکنیک صفحات مشابه، صاحب سایت برای کلمۀ کلیدی هدف خود، چندین دامنۀ متفاوت می‌سازد که درنهایت همۀ آن‌ها به یک سایت ارجاع داده می‌شوند. در این تکنیک، برای یک عبارت چندین صفحۀ متفاوت می‌سازید که کاملاً مشابه هم هستند و فقط کمی در کلمۀ کلیدی خود تفاوت دارند که در انتها همۀ آن‌ها کاربر را به یک صفحه ارجاع می‌دهند. این تکنیک شبیه به برچسب‌گذاری است، البته با این تفاوت که با قصد فریب خزنده‌های گوگل انجام می‌شود.

۲) سئوی کلاه ‌سفید

به‌طور خلاصه، اصطلاح سئوی کلاه‌ سفید به روش صحیح و اخلاقی برای بهینه‌سازی سایت اشاره دارد. از سوی دیگر، سئوی کلاه‌ سفید راهی برای ایجاد یک تجارت آنلاین پایدار است. اگر سئو را از این طریق انجام دهید، روی مخاطبان انسانی خود تمرکز خواهید کرد. در سئوی کلاه‌ سفید، تلاش شما بر این است که بهترین محتوای ممکن را در اختیار کاربران قرار دهید و با اجرای قوانین موتور جست‌وجو به‌راحتی به آن دسترسی داشته باشید.

سئو کلاه سفید در مقابل سئو کلاه سیاه

این عکس از Inbound Marketing Inc است. در این تصویر، تفاوت‌های هر دو نوع استراتژی سئوی کلاه ‌سیاه و سئوی کلاه ‌سفید را به‌خوبی تجزیه‌و‌تحلیل کرده است. بیایید در ادامه ۴ نکتۀ ساده برای پیاده‎سازی سئوی کلاه‌ سفید و دوستی بلندمدت با گوگل را با هم ببینیم.

  • دوری از محتوای تکراری: وقتی شخصی سعی می‌کند برای یک کلمۀ کلیدی خاص در گوگل رتبه‌بندی شود، ممکن است محتوای سایت خود را تکرار کند تا بارها و بارها آن کلمۀ کلیدی را در متن خود بیاورد. گوگل سایت‌هایی را که این کار را انجام می‌دهند جریمه می‌کند. پس بهتر است به تولیدِ محتوای کاربرپسند برای خلق محتوای باارزش و مورد نیاز کاربران بپردازیم.
  • عدم استفاده از متن نامرئی و پرکردن کلمات کلیدی: یکی از استراتژی‌های سئوی کلاه سیاه در سال‌های گذشته این بود که تعداد زیادی از کلمات کلیدی را در پایین مقالات خود قرار دهید، اما آن‌ها را همرنگ پس‌زمینه کنید. این استراتژی خیلی سریع شما را در لیست سیاه قرار می‌دهد. همین مسئله درمورد پرکردن کلمات کلیدی در جایی که به آن تعلق ندارند (استفاده از کلمات کلیدی نامربوط به محتوا) نیز صدق می‌کند.
  • لینک‌دهی قوی: حتی تصور خرید یک پکیج لینک از سایت Fiverr که به شما وعدۀ ۵۰۰۰ لینک در ۲۴ ساعت را می‌دهد، راه درستی برای ایجاد بک‌لینک نیست. شما باید از محتواها و سایت‌های مرتبط با هدفتان لینک‌هایی دریافت کنید که ترافیک خاص خود را دارند. ازآنجاکه گوگل سایت‌هایی را که این کارها را انجام می‌دهند جریمه می‌کند، من هیچ توضیح بیشتری دربارۀ خرید لینک و بک‌لینک نمی‌دهم و فقط دربارۀ سئوی کلاه‌ سفید صحبت می‌کنم.
  • پیروی از دستورالعمل‌های وبمستر گوگل: بهترین تکنیک برای استفاده از سئوی کلاه ‌سفید، پیروی از دستورالعمل‌های وبمستر گوگل (Google’s Webmaster Guidelines) است. این دستورالعمل‌ها درواقع قوانینی هستند که گوگل برای تعریف بهترین روش برای بهینه‌سازی سایت بیان کرده است. در این راهنما به جزئیات اینکه چگونه یک استراتژی سئو مطابق با اصول و مقررات گوگل است پرداخته شده است؛ پس در اجرای آن‌ها دقت کنید. این راهنما به‌طور کلی بیان می‌کند: اگر سعی در دست‌کاری برای رتبه‌بندی یا فریب‌دادن الگوریتم گوگل را ندارید، احتمالاً از دستورالعمل‌های آن‌ پیروی می‌کنید و از سئوی کلاه ‌سفید استفاده می‌کنید.

۳) سئوی کلاه‌ خاکستری

سئوی کلاه‌ خاکستری به این معنا است که به اندازۀ سئوی کلاه ‌سفید خالص و بی‌گناه نیست، اما به اندازۀ سئوی کلاه‌ سیاه هم از طریق دست‌کاری و روش‌های خلاف قوانین موتور جست‌وجوی گوگل عمل نمی‌کند. در روش سئوی کلاه‌خاکستری، سعی نمی‌کنید کسی را فریب دهید؛ با‌این‌حال، شما در تلاش برای به‌دست‌آوردن یک مزیت متمایز هستید.

سئوی کلاه ‌خاکستری ریسک بیشتری نسبت به سئوی کلاه ‌سفید دارد؛ زیرا از دستورالعمل‌های موتور جست‌وجو برای افزایش رتبۀ صفحه در صفحات نتایج موتورهای جست‌وجو (SERPها) استفاده می‌کند. درواقع، سئوی کلاه‌ خاکستری شامل تکنیک‌هایی است که سئوی کلاه‌ سیاه را به سئوی کلاه ‌سفید تبدیل می‌کنند. دقت داشته باشید که استانداردهای گوگل آن‌قدر واضح نیستند که شما بتوانید به‌طور کامل درکشان کنید. حتی خیلی‌وقت‌ها ممکن است حرف‌های متناقضی بزنند؛ برای مثال، گوگل گفته است که آن‌ها طرف‌دار بلاگ‌نویسی مهمان برای ایجاد لینک نیستند.

حالا نظرتان دربارۀ بلاگ‌نویسی مهمان برای رشد برندتان چیست؟ اگر این کار را برای ایجاد آگاهی، ایجاد ترافیک با کیفیت بالا برای سایت خود و تبدیل‌شدن به نامی آشنا در صنعت انجام دهید چه؟ در دنیای سئو، مهم این نیست که چه‌کاری انجام می‌دهید، بلکه نحوۀ انجام آن اهمیت دارد. اگر پست‌های مهمان را از سایت‌هایی خریداری می‌کنید که هیچ ربطی به هدف شما ندارند، درواقع تعداد زیادی لینک اسپم را ایجاد می‌کنید و جریمه خواهید شد. اگر پست‌های مهمان منحصر‌به‌فردی ایجاد می‌کنید که برای خوانندگان در سایت‌های مرتبط با شما ارزش ایجاد می‌کند، خوب خواهید بود و لینک‌دهی خوبی به سایت شما منتقل می‌شود.

کاربران اینترنتی اکثر جست‌وجوهای خود را با موتور جست‌وجوی گوگل انجام می‌دهند. درواقع، ۷۵٪ جست‌وجوی کاربران از گوگل آغاز می‌شود. پس، برای درک بهتر اینکه چگونه می‌توانید محتوای خود را در موتورهای جست‌وجو رتبه‌بندی کنید، ابتدا باید نحوۀ عملکرد جست‌وجو را بدانید. هدف اصلی این جلسه، آموزش نکات لازم برای دیده‌شدن در صدر نتایج جست‌وجوی مخاطبان هدف شماست. در این جلسه یاد خواهید گرفت که چگونه محتوای خود را برای رتبۀ بالاتر در گوگل بهینه‌سازی کنید و توجه بیشتری به پست‌های خود جلب کنید.

۳ روش اجرایی سئو

اگر بخواهیم دسته‌بندی روش‌های اجرایی و پایه‌ای سئو را بیان کنیم، باید دربارۀ سه روش سئوی داخلی (On-Page)، سئوی خارجی (Off-Page) و سئوی تکنیکال یا فنی (Technical) صحبت کنیم.

  1. سئوی داخلی یا درون‌صفحه (On-Page): سئوی درون‌صفحه مجموعه‌اقداماتی است که در داخل سایت و به‌منظور بهبود رتبۀ صفحات سایت در نتایج جست‌وجوی گوگل و دیگر موتورهای جست‌وجو انجام می‌شود. این کار با گنجاندن کلمات کلیدی در صفحات و محتوای خود، نوشتن محتوای با کیفیت بالا به‌طور منظم، اطمینان از اینکه متاتگ‌ها و عناوین شما غنی از کلمات کلیدی بوده و به‌خوبی نوشته شده‌اند و عوامل دیگر است.
  2. سئوی خارجی یا خارج از صفحه (Off-Page): سئوی خارج از صفحه مجموعه‌اقداماتی است که خارج از سایت و به‌منظور بهبود رتبۀ صفحات سایت در نتایج جست‌وجوی گوگل و دیگر موتورهای جست‌وجو انجام می‌شود. سئوی خارجی شامل اقداماتی مانند کسب بک‌لینک است. این بخش شامل ایجاد روابط و محتوایی است که مردم می‌خواهند به اشتراک بگذارند. اگرچه کار بسیار زیادی را می‌طلبد، اما برای موفقیت سئو ضروری است.
  3. سئوی تکنیکال یا فنی (Technical): سئوی فنی، زیرمجموعه‌ای از سئو است که شامل بهینه‌سازی زیرساخت سایت شما با اجزای فنی سایت می‌شود تا بتواند به‌راحتی توسط موتورهای جست‌وجو خزیده و فهرست‌بندی (Indexed) شود. ازجمله موارد سئوی فنی عبارت است از: بهینه‌سازی نقشۀ سایت، سرعت بارگذاری هر صفحه، ساختار URL، اسکیما، ناوبری سایت (Site Navigation) و… .

۹ راهکار برای بهبود سایت، بدون استخدام متخصص سئو

معرفی ابزارهای ایرانی و خارجی

متناسب با پهنای باند، تمایل به اجرای سئو توسط خودتان و پیچیدگی سایت، پیشنهاد می‌کنم در ابتدایِ کار، خودتان تاحدی با روند کار ابزارهای سئو آشنا شوید. حتی درصورتی‌که قصد استخدام متخصص سئو را دارید، بهتر است برخی از نکات اولیۀ سئو را آموزش ببینید. به این منظور، در ادامه بهترین ابزارهای ایرانی و خارجی آنالیز سئو را به شما معرفی می‌کنم.

  1. Ahrefs: برای اینکه رتبۀ بالاتری داشته باشید و ترافیک بیشتری کسب کنید، لازم نیست یک متخصص سئو باشید. Ahrefs با آموزش رایگان و پشتیبانی عالی، از بهترین ابزارهای عالیِ آنالیز سئو در بک‌لینک خارجی است.
  2. WooRank: این سایت یکی از بهترین ابزارهای آنالیز سئوی داخلی است. این ابزار با بررسی فوری سایت شما یک گزارش اجمالی از سئوی داخلی و خارجی سایتتان را در اختیارتان قرار می‌دهد. سایت WooRank، هفت روز تست رایگان بدون محدودیت در گزارش‌گیری در اختیارتان قرار می‌دهد.
  3. HubSpot’s Marketing Grader: این سایت با تمرکز بر استراتژی‌های سئویِ سایت شما، بر استراتژی‌های آنلاین شرکت شما نظارت خواهد کرد. این ابزار آنالیز و تحلیل سئو بر بلاگ‌نویسی، شبکه‌های اجتماعی، سئوی داخلی و خارجی، تولید سرنخ از طریق صفحات لندینگ و میزان موبایل فرندلی بودن سایت تمرکز دارد.
  4. Site Analyzer: این سایت یک تحلیلگر سئوی ۳۶۰ درجه برای هر وب‌سایت است. این سایت پیشنهاد ۱۴ روز تست رایگان را در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید به‌صورت رایگان، سئوی سایت خود را تجزیه‌و‌تحلیل کنید.
  5. Seo Site Checkup: این سایت نیز دسترسی رایگان برای تجزیه‌و‌تحلیل رایگان سئوی سایتتان را در اختیار شما قرار می‌دهد. سایت SEO Site Checkup با بررسی سایت رقبای انتخابی شما موارد بسیار زیادی همچون مشکلات متداول سئو، بهبود سرعت سایت، امنیت و سرور، قابلیت استفاده از سایت در موبایل (Mobile Friendly) و شبکه‌های اجتماعی را بررسی می‌کند.
  6. Site Auditor: این ابزار بخشی از برنامۀ اینترنت مارکتینگ سایت Raven Tools است و اطلاعات خوب و کاملی از تجزیه‌و‌تحلیل سئوی سایت به شما ارائه می‌دهد.

    در ادامه بیایید بهترین ابزارهای ایرانی آنالیز سئوی سایت را با هم ببینیم.
  7. Jetseo: ابزار تجزیه‌و‌تحلیل جت‌سئو بهترین ابزار تجزیه‌و‌تحلیل سئویِ ایرانی است. این سایت ابزار تحقیق کلمات کلیدی، بررسی سئوی رقبا، رهگیری رتبۀ کلمات کلیدی و بررسی خطاهای سایت را در اختیار شما قرار می‌دهد.
  8. Upseo: ابزار ایرانی آپسئو، بیش از ۵۰ نوع قابلیت کاربردی برای مدیریت سئوی سایت و تجزیه‌و‌تحلیل حرفه‌ای سایت دارد. این ابزار به‌صورت کاملاً رایگان است.
  9. Tools: این ابزار ایرانی، با ۸۰ قابلیت مختلف برای سئوی سایت، یکی از ابزارهای تجزیه‌و‌تحلیل سئوی ساده اما حرفه‌ای است.

درنهایت، اگر به دنبال کمکِ متخصص هستید، مهم است بدانید که بسیاری از آژانس‌ها و مشاوران، «خدمات سئو» را ارائه می‌دهند، اما کیفیت آن‌ها می‌تواند بسیار متفاوت باشد. دانستن اصول اولیۀ سئو و انتخاب یک شرکتِ سئوی خوب می‌تواند در زمان و هزینۀ شما صرفه‌جویی زیادی کند؛ زیرا تکنیک‌های اشتباه سئو می‌توانند بیش از آنکه به شما کمک کنند، به سایتتان آسیب بزنند.

تفکیک کامل اصول بازاریابی سئو در 9 عامل اصلی

تفکیک کامل اصول بازاریابی سئو در ۹ عامل اصلی

بعد از آموزش روش‌های سئو و انواع مدل‌های پیاده‌سازی سئو، زمان آن است که بیشتر دربارۀ بازاریابی سئو یاد بگیرید. اول از همه باید درک کنید که سئو نیازمند صرف زمان و زحمت زیاد است. سئو چیزی نیست که بتوانید امروز آن را انجام دهید و انتظار داشته باشید فردا نتایج آن را ببینید. سئو اقدامات روزانه را با هدف موفقیت طولانی‌مدت انجام می‌دهد.

در ادامه ۹ عامل تعیین‌کننده در بازاریابی سئو را بیان می‌کنم و عناصر اصلی تشکیل‌دهندۀ هرکدام از آن‌ها را به‌طور کامل توضیح می‌دهم. برای شروع سراغ مهم‌ترین عامل تعیین‌کنندۀ سئوی سایت می‌رویم.

۱) نقش محتوا در بازاریابی سئو

احتمالاً این جملۀ معروف بیل گیتس را شنیده‌اید که «محتوا پادشاه است». او این جمله را در سال ۱۹۹۶ بیان کرد و امروز می‌بینیم واقعاً درست و کامل است. می‌دانید چرا؟ زیرا یک کاربر گوگل زمانی خوشحال می‌شود که نتیجه‌ای را پیدا کند که به بهترین شکل نیازهای او را برآورده می‌کند. وقتی «مک و پنیر خانگی سریع و آسان» را در گوگل جست‌وجو می‌کنید، گوگل تمام انرژی خود را صرف ارائۀ آنچه معتقد است بهترین دستور پخت مک و پنیر خانگی (که زمان کمی می‌برد و از مواد کمی استفاده می‌کند) در کل وب است، به کار می‌گیرد.

موتور جست‌وجو فقط به دنبال سریع‌ترین دستور غذا نیست، بلکه به دنبال ساده‌ترین دستور غذا نیز هست. در این جست‌وجو، گوگل غذاهای آماده را جزو نتایج نمایش نمی‌دهد و سعی می‌کند دقیقاً همان چیزی را که خواسته‌اید به شما نشان دهد. گوگل همیشه سعی می‌کند بهترین تجربۀ ممکن را با هدایت شما به بهترین محتوایی که می‌تواند پیدا کند، ارائه دهد.

این بدان معناست که کار شماره‌یک و اصلی شما برای عملکرد خوب در سئو، تولید محتوای عالی است. این کار ممکن است بسیار سخت به نظر بیاید و شما هنوز باید کار زیادی انجام دهید تا به نتایج عالی دست پیدا کنید. سئو هیچ تفاوتی با مهارت‌های دیگر ندارد: نتایج عالی از تلاش‌های بزرگ حاصل می‌شود. درست همان‌طور که بهترین بازاریابی در جهان به شما کمک نمی‌کند محصول بدی بفروشید، سئوی فوق پیشرفته نیز اگر محتوای باکیفیتی نداشته باشید، بی‌فایده است.

عناصر محتوای باکیفیت

میلیون‌ها عنصر برای ایجاد محتوای باکیفیت وجود دارد. در اینجا به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱) کیفیت محتوا

زمانی، پست‌کردن یک محتوا با یک‌سری کلمات کلیدی استاندارد بود. اگر محتوای باکیفیتی ایجاد می‌کردید که واقعاً مشکل کسی را حل می‌کرد، برجسته بودید و رتبه‌بندی آن را آسان می‌کرد. امروزه محتوا بسیار بهتر شده است و بسیاری از مشاغل آنلاین بلاگ‌هایی دارند که از آن‌ها برای افزودن ارزش به سایت خود و کسب رتبۀ بالاتر در گوگل استفاده می‌کنند.

ارائۀ محتوای عالی آسان نیست، اما خبر خوب این است که شما همیشه نیازی به ایجاد محتوای تازه و جدید ندارید، بلکه می‌توانید از آنچه دیگران قبلاً ایجاد کرده‌اند ایده بگیرید و ارزش بیشتری به آن اضافه کنید و محتوای خود را عمیق‌تر کنید. نکتۀ اصلی این است که محتوای شما باید یک مشکل را حل کند یا برای هر چیزی که خوانندگان را به پست شما می‌آورد، راه‌حلی ارائه دهد. اگر این‌طور نباشد، آن‌ها به‌سرعت از صفحۀ شما دور می‌شوند و به گوگل می‌گویند که محتوای شما مشکل کسی را حل نمی‌کند.

۲) هدف محتوا

گوگل توجه زیادی به قصد و هدف کاربران خود دارد. گوگل دوست دارد بداند که جست‌وجوگر وقتی چیزی را در نوار جست‌وجو تایپ می‌کند، دقیقاً به دنبال چه چیزی است.

  • آیا آن‌ها قصد دارند دربارۀ مطلبی آموزش ببینند؟
  • آیا قصد خرید محصولی را دارند؟
  • آیا قصد آ‌ن‌ها تماشای ویترین فروشگاه مجازی بدون داشتن قصد خرید است؟

به‌عنوان تولیدکنندۀ محتوای سایت خود باید به این نکته توجه داشته باشید که شما نمی‌توانید محتوایی درمورد «بهترین چوب‌های ماهیگیری یخی» ایجاد کنید و «ماهیگیری باس» را کلمۀ کلیدی اصلی خود قرار دهید. منطقی نیست؛ زیرا مردم معمولاً از چوب ماهیگیری یخی برای صید باس در سرما استفاده نمی‌کنند. بنابراین، شما پاسخ درستی به جست‌وجوی کاربران ارائه نمی‌کنید و گوگل به‌خوبی این موضوع را می‌داند.

۳) حسِ تازگی محتوا

HubSpot معیاری را تعیین کرد که نشان می‌دهد ارسال مکرر محتوا به رتبه‌بندی گوگل کمک می‌کند. با‌این‌حال، ارسال محتوای جدید فقط یکی از را‌ه‌های نشان‌دادن جدید‌بودن محتوا به گوگل است. کارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید با محتوایی که قبلاً منتشر کرده‌اید انجام دهید تا آن را به‌روز کنید. مرور و به‌روزرسانی محتوایتان برای دقت بیشتر، اصلاح لینک‌های خراب و تازه‌کردن داده‌های قدیمی با آمارهای جدیدی که دقیق‌تر هستند، همگی راه‌هایی هستند که به گوگل نشان می‌دهند محتوای شما همچنان شایستگی جایگاه صفحۀ اول را دارد.

۴ نکته برای ایجاد محتوای باکیفیت

در این قسمت به معرفی بهترین نکات برای ایجاد محتوایی دوست‌داشتنی برای خوانندگان و قابل احترام برای گوگل می‌پردازیم.

  • درک هدف کاربر: شما باید بدانید که خواننده وقتی در صفحۀ شما قرار می‌گیرد، چه‌کاری می‌خواهد انجام دهد.
  • یک آواتار مشتری بسازید: همچنین باید بدانید خوانندۀ شما کیست، چه چیزی را دوست دارد، چه چیزی را دوست ندارد و چرا آنجاست.
  • متن را تجزیه کنید: افراد دامنۀ توجه کوتاهی دارند و نوشتن پاراگراف‌های طولانی دیگر جواب نمی‌دهد. شما باید متن خود را با عنوان‌های جذاب و تصاویر فراوان تقسیم‌بندی کنید.
  • آن را عملی کنید: هیچ‌چیز بدتر از این نیست که یک قسمت از محتوا را بخوانید و آنچه برای انجام کاری لازم دارید، به دست نیاورید. محتوای شما باید کامل باشد، اما همچنین باید به این سؤال پاسخ دهد که «حالا چه؟» آیا وقتی خواننده مقالۀ شما را تمام کند، همۀ چیزهایی را که نیاز دارد در اختیار خواهد داشت؟

۲) تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی در بازاریابی سئو

تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی برای این منظور انجام می‌شود که تعیین کنید سایت شما دقیقاً چه کاری انجام می‌دهد یا چگونه نام تجاری خود را به‌صورت آنلاین توصیف می‌کنید. کلمات کلیدی حتی نحوۀ ایجاد لینک‌ها را تعیین می‌کنند؛ از تمام تاکتیک‌هایی که انتخاب می‌کنید گرفته تا نحوۀ برنامه‌ریزی برای اجرای آن‌ها. یکی دیگر از اشتباهات رایج مردم این است که جست‌وجو و تحقیق برای کلمات کلیدی را متوقف می‌کنند.

شاید برخی افراد سایت خود را دوباره طراحی کنند یا با یک کمپین بازاریابی جدید دوباره ظاهر شوند، اما این کار را فقط برای یک یا دو هفته انجام می‌دهند؛ آن‌ها صفحات خود را به‌روز می‌کنند و سپس متوقف می‌شوند. این افراد فکر می‌کنند که تحقیق درمورد کلمات کلیدی یک‌ بار برای همیشه انجام می‌شود و دیگر نیازی به بررسی و به‌روزرسانی ندارد. درواقع، دقیقاً برعکس است. بهترین سئوکارها دائماً در حال انجام تحقیقات کلمات کلیدی هستند.

تحقیقات کلمات کلیدی به دلایل مختلفی انجام می‌شود؛ اما دو دلیل اصلی آن، «رتبه‌بندی در گوگل» و «ایجاد محتوای مرتبط» است. برای انتخاب کلمات کلیدی اغلب می‌توانید از تحلیل آنچه دقیقاً مردم به دنبال آن هستند و می‌خواهند بدانند الهام بگیرید و به ایده‌های عالی برای ارائه دست پیدا کنید.

اصول انتخاب کلمات کلیدی

قطعاً در لیست شما تعداد زیادی کلمۀ کلیدی پیشنهادی وجود دارد که تعدادشان از کلمات کلیدی انتخابی بیشتر است؛ بنابراین شما باید هدف از کلمۀ کلیدی و همچنین رقابت آن را درک کنید. در ادامه مهم‌ترین عناصر پنهان در انتخاب کلمۀ کلیدی آورده شده است:

۱) انتخاب کلمات کلیدی مناسب

فرض کنید شما خدمات مشاوره ارائه می‌دهید. خدمات شما ممکن است در طول یک سال ۱۰۰۰۰ دلار برای مشتریان هزینه داشته باشد. این مقدار، کمی کمتر از هزار دلار در ماه است؛ بنابراین دور از ذهن نیست، اما هنوز هم نسبتاً گران است. اکنون، اگر برای «نکات رایگان رشد کسب‌وکار» در رتبۀ اول هستید، حدس بزنید چه نوع مخاطبی را می‌خواهید جذب کنید؟

شما افرادی را وارد خواهید کرد که به دنبال چیزهای رایگان هستند! این بدان معناست که احتمالاً آن‌ها بلافاصله بعد از ورود به سایت از کارت اعتباری خود برای خرید دوره یا محصولات آموزشی شما استفاده نمی‌کنند. همین یک کلمۀ کلیدی می‌تواند هر ماه هزاران نفر را به سایت شما هدایت کند. با‌این‌حال، احتمالاً مخاطبان غیرهدف را به سایت خود هدایت کرده‌اید؛ بنابراین رتبه‌بندی برای آن منطقی نیست.

بهتر است کلمۀ کلیدی دیگری را انتخاب کنید، حتی اگر به‌معنای صرف‌نظر از ۹۹۰ بازدید در ماه باشد. درمورد آن بیشتر فکر کنید و وقت بیشتری برای انتخاب کلمۀ کلیدی بگذارید. اگر فقط یک یا دو نفر با دیدن آن کلمۀ کلیدی تبدیل شده‌اند، شما از قبل جلوتر هستید. هرچند این تنها اشتباه رایجی نیست که وجود دارد؛ درواقع، مورد بعدی حتی رایج‌تر است.

۲) تجزیه‌و‌تحلیل رقابت کلمۀ کلیدی

شما کلمۀ کلیدی مناسب تجارت خود را از ابتدا انتخاب کرده‌اید. از نظر خودتان این کلمۀ کلیدی به کاری که انجام می‌دهید کاملاً مرتبط است و با چیزی که می‌خواهید بفروشید بهترین همسویی را دارد. کار بعدی که انجام می‌دهید چیست؟

شما یک ابزار کلمۀ کلیدی مانند Uber Suggest را باز می‌کنید تا ایده‌های مرتبط با کلمات کلیدی را دریافت کنید. به‌طور طبیعی، شما مجذوب آن کلمات کلیدی‌ای می‌شوید که بیشترین تعداد جست‌وجو را دارند؛ اما این همان اشتباهی است که بین افراد رایج است و همان فرصت ازدست‌رفته است. توانایی رتبه‌بندی شما برای یک کلمۀ کلیدی، اغلب بیشتر به رقابتی که با آن روبه‌رو هستید بستگی دارد. برای مثال، کلمۀ کلیدی «بازاریابی محتوایی» را بررسی کنید.

جست‌وجو برای کلمۀ کلیدی بازاریابی محتوایی

وقتی نتایج آن را می‌بینید، می‌گویید: «این کلمۀ کلیدی ۳۵۰۰۰ جست‌وجو در ماه دریافت می‌کند. این عالی است!» چیزی که نمی‌دانید این است که این نتایج ده‌ها و صدها بک لینک دارند و احتمالاً سال‌ها طول می‌کشد تا حتی به رتبه‌بندی در صفحۀ اول به‌عنوان یک سایت جدید فکر کنید. چرا قرارگرفتن در صفحۀ اول گوگل سخت است؟

رقابت بر سر این کلمۀ کلیدی، شدید است. سایت‎هایی که در حال حاضر برای آن کلمۀ کلیدی در صفحۀ یک رتبه‌بندی می‌شوند، مدت زیادی است که در آنجا بوده‌اند، شهرت بالایی دارند و گوگل می‌داند که اطلاعات باکیفیتی ارائه می‌کنند. به این ترتیب، آن‌ها این جایگاه را «به دست آورده‌اند». اما شما هنوز اعتماد گوگل را به دست نیاورده‌اید و پیشی‌گرفتن از رقبا برای شما بسیار سخت است.

۳) هدف جست‌وجوی کلمات کلیدی

گوگل بارها و بارها به ما می‌گوید که هدف جست‌وجو چقدر مهم است. بیشتر مردم به‌طور متناقض روی کلمات کلیدی تمرکز می‌کنند. این کاری نیست که شما باید انجام دهید. به‌جای دیدن کلمات یا عباراتی که افراد در حال تایپ‌کردن آن‌ها هستند، باید سعی کنید مفهوم آنچه در جست‌وجوی آن هستند، شناسایی کنید. این همان چیزی است که «نیت جست‌وجو» به آن اشاره دارد. این همان تفاوت بین دریافت ترافیک پایین و کسب درآمد واقعی است.

بیایید این موضوع را با یک سناریوی اساسی شروع کنیم تا تفاوت را برجسته کنیم. شما صاحب یک سایت شغلی هستید که شرکت‌ها لیست پست‌های شغلی مورد نیاز خود را در آن وارد می‌کنند و شما از این طریق درآمد کسب می‌کنید؛ این یعنی شما باید صفحات شغلی را به‌خوبی رتبه‌بندی کنید تا افراد به‌جای انتخاب سایت‌های دیگر، به سایت شما بیایند. هرچه افراد بیشتری از طریق شما شغل پیدا کنند، حقوق بیشتری دریافت خواهید کرد. ببینید با کلمۀ کلیدی‌ای مانند «مشاغل مهندسی» چه اتفاقی می‌افتد.

کلمۀ کلیدی مشاغل مهندسی

نتایج مختلف و متفاوتی دیده می‌شود. برخی به مهندسان مکانیک اشاره می‌کنند، درحالی‌که برخی دیگر روی نرم‌افزار یا موقعیت‌های ابتدایی تمرکز می‌کنند. هدف پشت هر جست‌وجو کاملاً متفاوت است، این همان چیزی است که باید مشخص کنید. این کاربر دقیقاً به دنبال چه چیزی است؟ به کدام نوع شغل مهندسی علاقه دارد؟ گوگل با تطبیق هدف جست‌وجو با عبارتی که کاربر در نوار جست‌وجو تایپ می‌کند به ما کمک می‌کند تا این کار را انجام دهیم. از دیدگاه شما، مهم‌ترین دغدغه این است که محتوا ایجاد ‌کنید و کلمات کلیدی را برای مطابقت با هدف جست‌وجوی کاربر، انتخاب کنید.

۴ نکته برای انتخاب بهترین کلمات کلیدی

در این بخش از جلسۀ آموزشی سئو، به ۴ نکتۀ مهم برای بهترین روش تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی می‌پردازیم.

  • برای کمک به انتخاب بهتر می‌توانید از این ابزارها استفاده کنید: شما نمی‌توانید بهترین تحقیق درمورد کلمات کلیدی را بدون ابزارهایی که به شما در این راه کمک می‌کنند انجام دهید. ابزارهایی مانند Uber Suggest و Ahrefs اطلاعاتی درمورد رقابت شما ارائه می‌دهند و کار شما را آسان‌تر می‌کنند.
  • معنای کلمات را درک کنید: درک کامل معنی کلمات، راهی عالی برای یادگیری آیندۀ تحقیقات کلمات کلیدی است. اگر کلمۀ کلیدی را عیناً ۱۵ بار وارد کنید، گوگل چندان اهمیتی نمی‌دهد. آنچه باید مطابقت داشته باشد، هدف است. اگر یک کلمۀ کلیدی را وارد کنید، به احتمال زیاد گوگل ۱۲ کلمۀ کلیدی دیگر را پیدا خواهد کرد. نیازی نیست چوب ماهیگیری باس، میلۀ ماهیگیری باس، چوب ماهیگیری و هر کلمۀ مترادفی را به‌زور در آن قرار دهید. اگر محتوای شما خوب باشد، گوگل آن را برای شما انتخاب می‌کند.
  • هدف را یاد بگیرید: باید هدف کلمۀ کلیدی را بدانید. درک کنید که تفاوت زیادی بین آنچه یک خریدار در گوگل تایپ می‌کند و آنچه یک جست‌وجوگر در گوگل قرار می‌دهد وجود دارد. اگر محتوای شما به سؤالی پاسخ می‌دهد، این نشان می‌دهد خریدار نمی‌خواهید. اگر محتوای شما چیزی را می‌فروشد، شما به دنبال جذب افراد جست‌وجوگر نیستید.
  • بررسی رقبا: یکی از بهترین راه‌ها برای انجام تحقیقات کلمات کلیدی این است که ببینید رقبای شما چه می‌کنند و از آن‌ها پیروی کنید. اگر شخصی برای کلمۀ کلیدی موردنظر شما رتبۀ یک را دارد، به ابزار تحقیق کلمۀ کلیدی خود بروید، URL او را وارد کنید و ببینید از چه کلمات کلیدی‌ای استفاده می‌کند و آیا شامل شکاف کلمات کلیدی (Keyword Gap) می‌شوند.

۳) تأثیر HTML در بازاریابی سئو

HTML سایت شما بخش مهمی از پازل بازاریابی سئوست. بدون برچسب‌ها، سربرگ‌ها و توضیحات مناسب، گوگل به‌سختی می‌تواند بفهمد محتوای شما درمورد چیست و چرا باید در رتبه‌ای بالاتر از رقبا قرار گیرد. وقتی در این مطلب می‌خوانید که HTML بخشی از سئو است، نترسید؛ جای نگرانی وجود ندارد. شما نیازی به درک کد ندارید و در فرایند تغییر برچسب‌ها و توضیحات، نیازی به تغییرات خاصی نیست. در بیشتر موارد، تغییر HTML سایت از منظر SEO و به‌سادگی کپی و چسباندن است که در ادامه به‌طور کامل توضیح می‌دهم.

عناصر HTML سایت

حال بیایید برخی از عواملی را که باید درمورد HTML به آن‌ها توجه کنیم، بررسی کنیم.

۱) تگ عنوان (Tag Title)

یکی از چیزهایی که بسیاری از مردم با هم اشتباه می‌گیرند، تگ عنوان و تگ H1 است. این‌ها دو عنوان متفاوت هستند و باید آن‌ها را از هم تفکیک کنید. تگ عنوان چیزی است که در برگۀ بالای مرورگر شما نمایش داده می‌شود و زمانی که صفحۀ شما در گوگل نمایش داده می‌شود، نشان داده می‌شود.

تگ عنوان و H1

ناحیه‌ای که در کادر سیاه قرار دارد، تگ عنوان شماست. این برجسته‌ترین عنوان در جست‌وجوست و دارای رنگ آبی یا بنفش است که خودنمایی می‌کند. شما باید با درج کلمۀ کلیدی اصلی خود و جذاب‌کردن عنوان، آن هم به‌گونه‌ای که کاربران بخواهند روی آن کلیک کنند، از این بخش به‌طور هوشمندانه استفاده کنید.

۲) توضیحات متا

توضیحات متا ناحیۀ زیر آن است. اینجا دقیقاً جایی است که شما می‌توانید به جست‌وجوگر بگویید محتوا درمورد چیست. بهینه‌سازی کلمۀ کلیدی این بخش مهم است و بیش از ۱۶۰ کاراکتر نیست. بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که توضیحات متا باید هم در صفحه‌نمایش موبایل و هم در صفحۀ دسکتاپ به‌درستی نمایش داده شود.

توضیحات متا آموزش سئو

۳) اسکیما (Schema)

اسکیما نتیجۀ همکاری چندین موتور جست‌وجوست. اسکیما زیرمجموعه‌ای از برچسب‌های HTML خاص است که نحوۀ نمایش محتوای شما توسط SERP‌ها را بهبود می‌بخشد. برای مثال، نویسندۀ مثال بالا درمورد بیت کوین از طرحی برای ایجاد رتبه‌بندی گوگل در SERP استفاده کرده است. این یک عامل نسبتاً کوچک است، اما قطعاً تمرین خوبی است. پس از تکمیل اسکیمای خود، فراموش نکنید که صفحه‌تان را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که همه‌چیز به‌خوبی اجرا می‌شود.

۴) عنواین فرعی

تگ H1 می‌تواند یک نمونه از عنوان فرعی باشد. این عنوان مقالۀ شماست و در بالای صفحه نمایش داده می‌شود. اگرچه ممکن است فقط یک رشته کلمات به نظر برسد، اما مهم است؛ زیرا H1 شما هدر اصلی شماست.

این عنوان به گوگل می‌گوید که مقاله یا قسمتی از محتوا درمورد چیست. همچنین، این یکی از اصلی‌ترین فرصت‌هایی است که می‌توانید خوانندگان را در اولین حضوری که در صفحۀ شما دارند، جذب کنید. شما می‌خواهید از کلمۀ کلیدی اصلی خود در H1 استفاده کنید، اما نمی‌خواهید آن را از کلمات کلیدی پر کنید. همچنین من دوست دارم H1 را این‌گونه تصور کنم که عنوان یک دعوت‌نامه برای خوانندگان این مطلب است. نباید معامله یا اجباری در کار باشد. شما می‌خواهید خوانندگان خود را به خواندن کل صفحه با H1 ترغیب کنید.

۵) تگ Alt

تگ Alt متن جایگزین تصاویر را در مقالۀ شما توصیف می‌کند. همۀ مطالبی که دارای عکس هستند باید از آن استفاده کنند؛ اما بسیاری از افراد از آن استفاده نمی‌کنند. نکتۀ متن جایگزین این است که موتورهای جست‌وجو می‌توانند به‌صورت شفاهی تصویر را برای افرادی که دارای اختلال بینایی هستند توصیف کنند. وقتی متن جایگزین می‌نویسید، معمولاً می‌خواهید به‌درستی تصویر را تجزیه‌و‌تحلیل کند، اما می‌توانید از تگ Alt برای درج کلمات کلیدی نیز استفاده کنید.

۶) URL Slug

یک بار دیگر به این تصویر نگاه کنید. در کادر سیاه، عبارت «بازاریابی محتوا چیست» را می‌بینید؟ این عبارت بسیار مهم است و URL Slug نام دارد. URL Slug بخشی از URL است که به گوگل می‌گوید محتوا درمورد چیست. شما می‌توانید از این بخش هم برای تکرار نمایش کلمۀ کلیدی استفاده کنید و مهم‌ترین کلمۀ کلیدی خود را در آن وارد کنید.

URL Slug

در این مثال، ما از «بازاریابی محتوا چیست» برای توصیف صفحه استفاده کردیم و گوگل باید بداند که این مقاله جزئیات بازاریابی محتوایی را به‌طور کامل توضیح می‌دهد.

۴ نکتۀ مهم برای بهبود HTML

در این قسمت، مهم‌ترین نکاتی را که باید در سایت خود برای بهبود HTML در نظر بگیرید، توضیح می‌دهم.

  1. از ابزارهای موجود برای کمک به بهبود HTML استفاده کنید؛ چراکه استفاده از این ابزارها بسیار مهم و تأثیرگذار است. ابزارهای موجود در بازاریابی سئو ارزش سرمایه‌گذاری را دارند؛ زیرا به شما کمک می‌کنند تا مشکلات HTML سایت خود را شناسایی کنید. برای مثال، Ahrefs به شما می‌گوید که آیا سایت دارای برچسب‌های عنوان تکراری است یا چند مقاله فاقد توضیحات متا هستند.
  2. سرقت (PiggyBack) و استفادۀ بدون اجازه از رقیب، کاری غیرحرفه‌ای و ناپسند است؛ اما استفاده از رقبای رتبه‌اول برای الهام‌گرفتن، عالی است. اگر تلاش می‌کنید بهترین تگ عنوان یا توضیحات متا را برای خود پیدا کنید، بررسی رقبا می‌تواند کمک‌کننده باشد.
  3. هرگز کلمات کلیدی را به‌زور در توضیحات متا نگنجانید؛ هیچ‌چیز بدتر از توضیحات متایی پر از کلمات کلیدی نیست که به‌طرز وحشتناکی خوانده می‌شود. گوگل دقیقاً آن را می‌بیند و اگر بیش از حد تکرار شود، حتی ممکن است شما را جریمه کند.
  4. هدرهای H2، H3 و H4 را فراموش نکنید. ما درمورد هدرهای H1 صحبت کردیم، اما بقیه را فراموش نکنید. بسیار مهم است که در تمام این موقعیت‌ها از کلمات کلیدی اصلی خود استفاده کنید تا به گوگل بگویید مقالۀ شما روی کدام موضوع تمرکز دارد.

۴) تأثیر بهبود معماری سایت در نتایج سئو

معماری خوب سایت، به تجربۀ کاربری (UX) عالی منجر می‌شود که برای بازاریابی سئو مهم است. معماری سایت روی مواردی مانند زمان بارگذاری سریع، اتصال ایمن و طراحی سازگار با موبایل تمرکز دارد. به احتمال زیاد، در حالت ایدئال، معماری سایت خود را حتی قبل از خرید دامنه ترسیم می‌کنید. این کار به شما کمک می‌کند که واقعاً وارد ذهن کاربر خود شوید و راه خود را به‌سمت یک تجربۀ کاربری عالی (UX)، مهندسی معکوس کنید.

ConversionXL یک راهنمای عالی درمورد این است که چگونه از مؤثربودن تجربۀ کاربری خود مطمئن شوید. در این راهنما کارهای مورد نیاز برای بهینه‌کردن «تجربۀ موتور جست‌وجو» نیز توضیح داده می‌شود. هرچه سایت شما بیشتر در دسترس گوگل باشد، رتبۀ بهتری خواهد داشت.

۵ عنصر تشکیل‌دهندۀ معماری سایت

برای درک بهتر، ۵ مورد مهم معماری سایت را در ادامه توضیح می‌دهم.

۱) خزیدن آسان (Easy to Crawl)

اگر متوجه شدید کلمۀ خزیدن (Crawl) را زیاد می‌بینید، این بدان معناست که گوگل در حال بررسی سایت شماست تا بفهمد که دقیقاً سایت شما چیست. گوگل کلمات کلیدی مهم را شناسایی می‌کند، مشکلات موجود در سایت را تشخیص می‌دهد و از این عوامل برای تعیین رتبۀ شما استفاده می‌کند.

بسته به اینکه خزنده‌های گوگل چقدر می‌توانند تمام صفحات سایت شما را ایندکس (Index) کنند، احتمالاً نتیجه بهتری را گزارش می‌دهند. هرچه شبکۀ لینک‌ها بین صفحات سایت شما گسترده‌تر باشد، دسترسی عنکبوت‌ها به همۀ آن‌ها آسان‌تر است و به موتور جست‌وجو درک بهتری از سایت شما می‌دهد.

اگر از وردپرس یا از یک تولیدکنندۀ نقشۀ سایت XML آنلاین استفاده می‌کنید، می‌توانید با ایجاد نقشۀ سایت با یک افزونۀ ساده، این کار را برای گوگل آسان کنید. هدف شما باید این باشد که خزنده‌های گوگل به‌آسانی سایت شما را بررسی کنند. اگر گوگل در تشخیص سایت شما مشکل داشته باشد، برای رتبه‌بندی زمان بیشتری سپری خواهد شد؛ زیرا هوش مصنوعی تمام کلمات کلیدی‌ای را که استفاده می‌کنید، انتخاب نمی‌کند.

۲) محتوای تکراری

داستان‌های زیادی درمورد محتوای تکراری و اینکه چگونه به رتبۀ شما آسیب می‌رساند، وجود دارد. بسیاری از مردم به‌اشتباه تصور می‌کنند که باید همه‌چیز در صفحۀ شما اورجینال باشد؛ اما واقعیت این است که موتورهای جست‌وجو، سایت‌ها را برای محتوای تکراری جریمه نمی‌کنند. ارسال مجدد محتوای خود در ‌سایت‌های دیگر یا انتشار مجدد پست‌های مهمان در سایت خود، به سئوی سایت شما آسیب نمی‌رساند، مگر اینکه این کار را به‌روش اشتباهِ هرزنامه (Spam) انجام دهید.

برای مثال، اگر دقیقاً همان محتوای خود را مجدداً در رسانه‌ای بزرگ مانند Medium ارسال کنید، ممکن است به رتبۀ شما آسیب برساند. دلیلش هم این است که گوگل اول مقالۀ Medium شما را ایندکس می‌کند؛ زیرا در دامنۀ معتبرتری منتشر شده است. این مسئله اغلب مشکل «قانونی‌سازی» نامیده می‌شود و ممکن است در حال حاضر در سایت شما هم اتفاق افتاده باشد، بدون اینکه شما متوجه شوید.

مشکلات قانونی زمانی رخ می‌دهند که یک یا چند URL در سایت شما محتوای مشابه یا تکراری را نمایش دهند. درواقع، محتوای تکراری زیادی در اینترنت وجود دارد. یکی از موقعیت‌هایی که بسیاری از صاحبان سایت با آن مواجه می‌شوند، داشتن محتوای تکراری است که در نوار کناری ظاهر می‌شود. اگر یک مقاله در سایت خود ارسال کنید و یک مقدمه در نوار کناری داشته باشید، گوگل می‌تواند آن را محتوای تکراری در نظر بگیرد.

زمانی‌ که در دو دامنۀ مختلف، یک محتوا منتشر می‌شود، دقیقاً مانند مثالی که چند سطر قبل‌تر به آن اشاره کردم، گوگل محتوای شما را تکراری می‌بیند. به این اتفاق Syndication می‌گویند. درواقع، Syndication زمانی است که محتوای اصلی در جایی دیگر ارسال می‌شود. Content syndication فرایند انتشار مجدد محتوای شما در سایت‌های شخص ثالث است و تا زمانی که این کار با اجازه انجام شود، گوگل شما را به‌خاطر آن جریمه نمی‌کند.

۳) سازگار با موبایل

ایندکس گوگل برای نسخۀ موبایل بسیار مهم است. سازگاری با موبایل یعنی ما باید سایتی بسازیم که در تلفن همراه عملکرد خوبی داشته باشد؛ زیرا زمانی که گوگل تعیین می‌کند خزیدن سایت شما چقدر آسان است، سازگاری با موبایل مهم‌ترین عامل تصمیم‌گیری خواهد بود. اگر وارد کنسول جست‌وجوی گوگل خود شوید، اطلاعات زیادی درمورد نظر گوگل دربارۀ سایت خود خواهید یافت.

سازگاری با موبایل

با نگاهی به تصویر بالا، می‌بینید که این سایت برای استفاده از تلفن همراه یک مشکل دارد. اگر چنین مشکلاتی را در کنسول جست‌وجوی گوگل خود مشاهده کردید، باید فوراً آن‌ها را برطرف کنید.

۴) سرعت بارگذاری سایت

درحالی‌که ما زمان زیادی را صرف تمرکز بر بهینه‌سازی کلمات کلیدی، تجربۀ موبایلی و بک‌لینک می‌کنیم، گوگل توجه زیادی به تجربۀ روی صفحه (Page experience) می‌کند. به همین دلیل است که آن‌ها مجموعۀ جدیدی از سیگنال‌ها به نام Core Web Vitals را منتشر کرده‌اند. این کار در می ۲۰۲۱ انجام شد و بخشی از این سیگنال‌های جدید «تجربۀ صفحه» است. این سیگنال‌ها سرعت بارگذاری صفحات سایت، پاسخ‌گویی و ثبات بصری را در نظر می‌گیرند.

با اجرای Core Web Vitals، گوگل تأکید زیادی بر سرعت صفحه و قابلیت استفاده دارد. اگر سایت شما خیلی کند بارگذاری می‌شود یا برخی از عناصر به‌کندی بارگذاری می‌شوند، ممکن است گوگل شما را جریمه کند یا برتری بر رقبا را برای شما دشوارتر کند. یک بار دیگر کنسول جست‌وجوی گوگل این اطلاعات را در اختیار شما قرار می‌دهد، بنابراین لازم نیست به دنبال ابزاری باشید که به شما بگوید سرعت صفحه‌تان چقدر است.

۵) پروتکل HTTPS and SSL

امنیت و ایمنی، عوامل مهم رتبه‌بندی هستند. اگر گوگل فکر ‌کند که سایت شما اسپم یا ناقص است، رتبه‌بندی صفحۀ اول را به شما نمی‌دهد. یکی از راه‌هایی که به فیلترکردن خوب از بد کمک می‌کند، گواهی‌های SSL و HTTPS است. تنظیم این موارد ساده است و می‌تواند قفل کوچکی را در کنار URL و HTTPS قبل از رشتۀ URL به شما بدهد. این یک سیگنال اعتماد‌سازی مهم برای استفادۀ کاربران است و در‌حالی‌که آن‌چنان بر سئوی شما تأثیرگذار نیست، بهترین روشی است که به اهداف بلندمدت شما کمک می‌کند.

۳ نکته برای بهبود معماری سایت

برای بهبود معماری سایت خود ۳ عامل مهم وجود دارد که باید در نظر داشته باشید. در ادامه، این سه نکتۀ مهم را برای شما توضیح می‌دهم.

  1. مطمئن شوید که همه‌چیز را دربارۀ Core Web Vitals می‌دانید: مهم‌ترین بخش پازل برای بهبود معماری سایت، بررسی دقیق معیارهای Core Web Vitals است. شما باید بدانید که این‌ معیارها دقیقاً چه چیزی هستند، چگونه بر رتبه‌بندی شما تأثیر می‌گذارند و چه‌کاری می‌توانید درمورد آن‌ها انجام دهید. درمورد آن بیشتر بخوانید و مطمئن شوید که تمام حرکات درست را در سایت خود انجام می‌دهید.
  2. دریافت نقشۀ سایت: اگر سایت گسترده‌ای دارید، از چیزی مانند افزونۀ نقشۀ سایت وردپرس استفاده کنید. یک مثال عالی از سایت‌های گسترده، سایت املاک و مستغلات است. سایت‌هایی مانند این بسیار بزرگ هستند؛ زیرا هزاران صفحه برای لیست املاک خود دارند. بدتر از همه، با خرید و فروش خانه‌ها، صفحات به‌طور مداوم در حال تغییر هستند. دریافت نقشۀ سایت به رتبۀ سایت املاک و مستغلات برای هر آدرس کمک می‌کند و به‌طور چشمگیری تعداد کلمات کلیدی‌ای که برای آن‌ها رتبه‌بندی می‌شوند، ترافیک آن‌ها و اعتبار دامنۀ آن‌ها افزایش می‌یابد.
  3. رفع مشکلات متعارف‌سازی URL اصلی: نداشتن تگ کنونیکال (Canonical) باعث می‌شود خود گوگل، آدرسی را که از همه بهتر به نظر می‌رسد به‌‌عنوان نسخۀ اصلی ایندکس کند و در نتایج جست‌وجو نمایش دهد. به نظر شما انتخاب گوگل چند درصد می‌تواند با ما یکسان باشد.

آیا برای خروج از هزارتویِ محتوای تکراری راه‌حلی وجود دارد؟ بله، راه‌های زیادی برای رفع مشکلات کنونیکالیزیشن (Canonicalization) وجود دارد؛ اما راه‌حل دقیق به این بستگی دارد که چه چیزی باعث ایجاد مشکل اصلی شده است. راه‌حل شما می‌تواند به‌سادگی حذف یک خط کد یا به‌پیچیدگی بازسازی کل سایت شما برای جلوگیری از محتوای تکراری باشد.

حتماً برای شما جالب می‌شود اگر بگویم حتی اگر کنسول جست‌وجوی گوگل یا هر ابزار تبلیغات دیگری به شما می‌گوید شما هزاران خطای محتوای تکراری دارید، مشکل شما فقط یک علت اصلی دارد. اگر چندین نسخه از یک صفحه دارید، تگ Canonical می‌تواند به شما کمک کند تا مشخص کنید کدام محتوا اصلی است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که در یک خط کد که به URL صفحۀ اصلی ارجاع می‌دهد، مانند این نمونه پایین، رجوع کنید.

تگ canonical

اگر سایت شما وردپرس است. خوشبختانه افزونه‌هایی مانند Yoast SEO این کار را ساده می‌کنند. می‌توانید صفحۀ پیش‌فرض یا یک پست را به‌عنوان نسخۀ متعارف تنظیم کنید تا همیشه این خط را به‌طور پیش‌فرض اضافه کند. از طرف دیگر، می‌توانید آن را به‌صورت دستی در زیر گزینه‌های تنظیمات پیشرفته برای هر صفحه یا پست مشخص کنید.

تنظیمات یوآست

یکی دیگر از نکات صرفه‌جویی در زمانِ وردپرس، استفاده از افزونۀ Quick Page/Post Redirects است. اگر صفحات قدیمی را به صفحات جدید تبدیل کرده‌اید که اغلب موجی از لینک‌های شکسته را پشت‌سر می‌گذارند، استفاده از این افزونه‌ بسیار مفید خواهد بود. فقط کافی است افزونه را نصب کنید. در مرحلۀ بعد، URLهای قدیمی را به‌صورت انبوه وارد کنید و سپس نسخۀ جدید هر صفحه را اضافه کنید. برای اینکه بدانید مسیر کدام‌یک از URL‌ها را باید تغییر دهید نیز می‌توانید افزونۀ Broken Link Checker را نصب کنید.

افزونۀ Broken Link Checker

بنابراین، بهتر است همیشه از اجرای صحیح Canonicalهای خود مطمئن باشید که به صفحات درست و موجود اشاره می‌کنند. برای این کار می‌توانید سایت خود را با خزندۀ گوگل تجزیه‌و‌تحلیل کنید. بیشتر ابزارهای متمرکز بر سئو، سایت شما را مانند موتورهای جست‌وجو می‌خزند تا این مسائل رایج را بررسی کنند. محتوای تکراری و لینک‌های شکسته (خطاهای ۴۰۴) دو خطای رایج خزیدن هستند که اکثر ‌سایت‌ها را آزار می‌دهند.

خطاهای رایج سئو

اگر از یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده نمی‌کنید، باید فایل htaccess سایت خود را ویرایش کنید تا خطاهای ۳۰۱، ریدایرکت داشته باشند. اکیداً توصیه می‌کنم دربارۀ تغییر مسیر ۳۰۱ تحقیق کنید و در این مورد از حرفه‌ای‌ها کمک بگیرید.

۵) رابطۀ اعتماد (Trust) با سئوی سایت

رتبۀ صفحه (Page Rank)، فرمول معروفی‌ که بنیان‌گذاران گوگل اختراع کردند، مطمئناً تنها معیاری نیست که هنگام رتبه‌بندی صفحات در ده نتیجۀ جست‌وجوی برتر در نظر گرفته می‌شود. در هر به‌روزرسانی گوگل، اعتماد به‌طور فزاینده‌ای اهمیت پیدا می‌کند. به‌طوری ‌که در بیشتر به‌روزرسانی‌های اخیر، گوگل به سایت‌های هرزنامه و مبهم ضربه زده است. Trust Rank راهی برای گوگل است که ببیند سایت شما قانونی است یا خیر. برای مثال، اگر مانند یک برند بزرگ به نظر می‌رسید، احتمالاً گوگل به شما اعتماد خواهد کرد. بک‌لینک‌های باکیفیت از سایت‌های معتبر (مانند دامنه‌های .edu یا . .gov) نیز کمک‌کننده هستند.

عناصر اعتماد سایت

سه بخش برای ایجاد اعتماد سایت وجود دارد: قدرت اعتبار (Authority)، نرخ پرش (Bounce rate) و سن دامنه (Domain age) که در ادامه آن‌ها را یک‌به‌یک توضیح می‌دهم.

۱) قدرت اعتبار

گوگل اعتبار کلی سایت شما را با ترکیبی از ۲ نوع قدرتی که می‌توانید ایجاد کنید، تعیین می‌کند:

  1. اعتبار دامنه که به گستردگی نام دامنۀ شما مربوط می‌شود؛ برای مثال، Coca-cola.com بسیار معتبر است، زیرا همه درمورد آن شنیده‌اند و آن را می‌شناسند.
  2. اعتبار صفحه که به میزان معتبربودن محتوای یک صفحه (مثلاً یک پست بلاگ) مربوط می‌شود.

شما می‌توانید از ابزار Seo Review Tools برای بررسی قدرت خود در مقیاس ۱-۱۰۰ استفاده کنید. دو معیار محبوب دیگر، اعداد دامنه و اقتدار صفحه، از الگوریتم‌های Moz هستند. Moz همچنین این امتیاز را از ۱۰۰ پایه‌گذاری می‌کند، اما این یک مقیاس وزنی است. طبیعتاً هرچه امتیاز سایت شما در بخش‌های Domain Authority، Linking Root Domains و Ranking Keywords بیشتر باشد، امتیاز سایت شما بیشتر و درنتیجه بهتر است. اما در بخش Spam Score، هرچه امتیاز شما کمتر باشد، نشان‌دهندۀ این است که گوگل نسبت به شما حساسیت کمتری دارد و احتمال جریمه‌شدن به بهانۀ اسپم‌بودن، کمتر است.

۲) نرخ پرش (Bounce rate)

نرخ پرش سایت معیاری بسیار ساده است که نشان می‌دهد چند نفر قبل از اینکه بلافاصله سایت شما را ترک کنند، فقط یک صفحه را در سایت شما مشاهده می‌کنند. محتوا، زمان بارگذاری، استفادۀ آسان و جذب خوانندگانِ مناسب، همگی بخشی از کاهش نرخ پرش شما هستند. نرخ پرش، ساده محاسبه می‌شود. خوانندگان زمان بیشتری را در سایتی که سریع بارگذاری می‌شود، ظاهر خوبی دارد و محتوای عالی دارد، صرف می‌کنند.

ویدئو روش عالی دیگری برای انجام این کار است؛ اما شما نیاز دارید که محتوای ویدئویی خود را برجسته کنید و ارائه دهید. مهم‌تر از همه، محتوای شما باید آنچه خواننده انتظار دارد، ارائه کند. آن‌ها باید در صفحۀ شما بیایند و در اسرع وقت، دقیقاً به آنچه می‌خواستند برسند. اگر بتوانید این کار را انجام دهید، اکثر افراد به اندازۀ کافی در سایت می‌مانند، که به گوگل می‌گوید سایت شما با انتظار کاربر مرتبط است.

۳) طول عمر دامنه (Domain age)

گاهی‌اوقات، محترم‌ترین فرد در اتاق، مسن‌ترین است، نه؟ درمورد اینترنت هم همین‌طور است. اگر ‌سایتی برای مدتی وجود داشته باشد و محتوای ثابتی تولید کند و این کار را به‌نحوی انجام دهد که برای موتورهای جست‌وجو خوشایند باشد، گوگل به‌راحتی جایگاه این سایت ثابت‌شده را تغییر نمی‌دهد.

۳ نکته برای ایجاد اعتماد بیشتر

در این بخش، برخی از بهترین نکات برای کمک به ایجاد اعتماد بیشتر در سایت را برای شما آماده کرده‌ام.

  • صبور باشید: اعتماد چیزی نیست که یک‌شبه ایجاد شود. گاهی‌اوقات شما فقط باید صبور باشید و درک کنید که گوگل عجله‌ای برای خزیدن در سایت شما ندارد. پس، اگر می‌خواهید گوگل را وادار کنید تا سریع‌تر این کار را انجام دهد، باید تغییرات جزئی در سایت انجام دهید و درخواست فهرست‌بندی (Requesting indexing) در کنسول جست‌وجوی گوگل ثبت کنید. این امر گوگل را مجبور به اقدام می‌کند، اما بازهم چیزی را تضمین نمی‌کند.
  • درک هدف: بخش بزرگی از بازاریابی سئو این است که بدانید کاربران چه می‌خواهند، نه اینکه آنچه شما می‌خواهید، آن‌ها هم دقیقاً همان را بخواهند. وقتی کسی چیزی را در گوگل جست‌وجو می‌کند، به دنبال انجام کاری است. اگر آن راه‌حل را ارائه می‌کنید، مطمئن شوید که راه‌حل کامل را بیان کرده‌اید. در غیر این صورت، وقتی کاربران به سایت شما می‌رسند، متوجه می‌شوند که به اندازۀ کافی خوب نیست و برای پیداکردن جواب خود، سایت شما را ترک می‌کنند.
  • آنچه می‌خواهند به آن‌ها بدهید: یک نکتۀ عالی برای جلوگیری از خروج کاربران از سایت این است که به‌محض ورود به سایت شما، آنچه را می‌خواهند به آن‌ها بدهید. اکثر مردم به دنبال خواندن یک مقالۀ کامل نیستند؛ درعوض، آن‌ها دوست دارند پاسخی دریافت کنند و هرچه زودتر به آن‌ها پاسخ دهید، بهتر است.

۶) نقش لینک‌‌ها در بازاریابی سئو

اهمیت Link Profile در میان متخصصان مختلف، متفاوت خواهد بود. اما من معتقدم که لینک‌ها یکی از مهم‌ترین عوامل رتبه‌بندی گوگل برای شما هستند. یکی از مشکلات بسیاری از سئوکاران این است که نمی‌دانند چگونه این کار را به‌درستی انجام دهند. اگر از تاکتیک‌های اشتباه استفاده کنید، از همان ابتدا خود را برای شکست آماده کرده‌اید. اگر استراتژی بلندمدت را انتخاب کنید و لینک‌ها را درست بسازید، ممکن است کمی بیشتر طول بکشد، اما در ادامۀ راه از خودتان تشکر خواهید کرد.

عناصر لینک‌‌سازی

در اینجا مهم‌ترین فاکتورهایی که باید در ساخت لینک برای سایت خود در نظر بگیرید، آورده شده است.

۱) کیفیت لینک (Link Quality)

در‌حالی‌که لینک‌ها همه‌چیز نیستند، وقتی به لینک‌ها نگاه می‌کنیم، کیفیت آن‌ها همه‌چیز است. کیفیت لینک‌ها خیلی بیشتر از تعداد لینک‌هایی که دارید اهمیت دارد. ساختن بک‌لینک‌های باکیفیت، درمورد دستیابی به منابع مناسب و ارائۀ ارزش در ازای یک لینک قوی صحبت می‌کند. راه‌های زیادی برای ایجاد لینک‌ها به‌روش درست وجود دارد؛ بنابراین گوگل به کسانی که این کار را به‌درستی انجام می‌دهند، پول می‌پردازد. اکثر مردم فقط به تعداد کل لینک‌ها نگاه می‌کنند، اما به چند دلیل این یک اشتباه بزرگ است:

  • موتورهای جست‌وجو ممکن است در بیشتر موارد لینک‌ها را در‌صورتی‌که کیفیت پایین یا هرزنامه دارند، نادیده بگیرند.
  • لینک‌های سایت‌های کاملاً جدید ارزش بیشتری نسبت به لینک‌های تکراری از سایت‌های موجود دارند.
  • ارزش لینک‌های سایر ‌سایت‌ها (لینک‌های خارجی) از تعداد زیادی لینک از سایت شما (از یک صفحه به صفحۀ دیگر) بیشتر است.

چگونه یک لینک بد را از یک لینک خوب تشخیص دهیم؟ گوگل انتظار دارد لینک‌هایی که به سایت شما اشاره می‌کنند، با موضوع کلی سایت شما مرتبط باشند. رفتن به Fiverr و خرید ۱۰۰۰۰ لینک که با قیمت ۱۰۰ دلار ارائه می‌‌شود، نتایجی را که انتظار دارید به همراه نخواهد داشت. آن‌ها لینک‌های پروفایل‌های کم‌ارزش در مواردی مانند Myspace و Soundcloud خواهند بود، که احتمالاً به هدف شما مرتبط نیستند. در موارد دیگر، گوگل به دنبال سایت‌هایی است که برای لینک‌ها هزینه دریافت می‌کنند. یک جست‌وجوی سریع دربارۀ «برای ما بنویسید» (write for us) انجام دهید و ممکن است نتایجی شبیه به این به دست بیاورید.

write for us

برخی از این سایت‌ها ممکن است در ازای دریافت لینک، هزینۀ پست مهمان را در سایت خود از شما دریافت کنند. گوگل این را دوست ندارد؛ چراکه برای کسانی که بانک بزرگی دارند، بازی‌کردن با سیستم آسان می‌شود.

هدف از ساخت لینک این است که گوگل به کسانی که در ازای یک لینک ارزش ارائه می‌کنند، پاداش دهد. شما می‌خواهید یک پست مهمان در سایتی با مخاطبانی که به تخصص شما علاقه‌مند هستند بنویسید. سایتی که برای نوشتن پست مهمان انتخاب می‌کنید نیز باید دارای ترافیک خاص خود باشد. وقتی سایت دارای ترافیک باشد، لینک شما توسط افراد بیشتری دیده می‌شود و از طریق آن لینک، مخاطبان بیشتری جذب خواهید کرد.

۲) انکرتکست (Anchor text)

انکرتکست (Anchor text) متنی است که در زیر لینک استفاده می‌شود، همان متنی که معمولاً آبی‌رنگ است و نشان‌دهندۀ لینک‌شدن آن موضوع است. شما می‌خواهید انواع مختلفی از انکرتکست داشته باشید؛ زیرا هرکدام جایگاه خاص خود را در حوزۀ سئو دارند. پس، هدف ما این است که تمام انکرتکست‌ها تاحدامکان، به‌طور طبیعی در مقاله جای داده شوند.

تنها کاری که معمولاً هیچ‌کس دوست ندارد انجام دهد این است که مجموعه‌ای از عباراتی داشته باشد که می‌گویند «اینجا کلیک کنید» که درواقع به سایت شما اشاره می‌کند. درعوض، اگر مقاله‌ای درمورد بازاریابی دیجیتال نوشته‌اید و می‌خواهید لینکی به آن بدهید، ممکن است بخواهید که انکرتکستی با لینکی روی آن، با عبارت «بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی» را داشته باشید. انجام این کار به گوگل کمک می‌کند تا در مواردی که مخاطبان کلیک می‌کنند، بیشتر توضیح دهد.

۳) تعداد لینک‌ها

درنهایت، تعداد کل لینک‌هایی که دارید نیز مهم است و باید در طول زمان، بک‌لینک‌هایی با کیفیت بالا ایجاد کنید. قبلاً به این موضوع اشاره کردم، اما بهتر است تکرار شود: نباید فقط به دنبال ساخت تعداد زیادی لینک‌ در سایت باشید. درواقع، سایتی که بیشترین لینک‌ را با کیفیت بالا داشته باشد، معمولاً مزیت بهتری خواهد داشت. با‌این‌حال، این موضوع به صفحاتی که از آن‌ها لینک دریافت می‌کنید نیز بستگی دارد. لینک‌دهی به صفحۀ اصلی خوب است، اما بیشتر لینک‌های طبیعی به صفحۀ اصلی نمی‌رسند، مگر اینکه نام برند شما را به‌طور خاص ذکر کنند.

معمولاً می‌بینید که افراد به صفحات یا پست‌های سایت شما لینک می‌دهند و شما می‌خواهید مطمئن شوید که منابع مناسب به صفحات مناسب لینک داده شده‌اند. چیزی که شما به‌هیچ‌وجه دنبال آن نیستید این است که سیاست حفظ حریم خصوصی سایت (Privacy Policy)، بیشترین لینک را در صفحات داشته باشد؛ چراکه چیزی برای خرید از آن صفحه وجود ندارد! بازدیدکنندگان نمی‌توانند اطلاعات خود را در این صفحه به شما بدهند، مشترک شوند یا خرید کنند.

حالا این سؤال پیش می‌آید که این لینک‌ها از کجا و چگونه می‌آیند. یکی از محبوب‌ترین ویژگی‌های Crazy Egg، نقشۀ حرارتی است که به افراد کمک می‌کند تا مشخص کنند کدام عناصر سایت به تبدیل‌ها کمک می‌کنند و کدام‌یک مخاطبان را از تبدیل منحرف می‌کنند. برای این کار شما باید از صفحات فرود یا منابع مرتبط، لینک دریافت کنید.

نکتۀ مهم: منبع کیفیت لینک‌هایی که دریافت می‌کنید مهم است، اما مکانی که به آن لینک می‌دهید نیز اهمیت دارد.

۳ نکته برای بهبود پروفایل لینک (Link Profile)

اکنون اجازه دهید چند قدم عملی را به شما ارائه کنم که می‌توانید برای بهبود لینک به حساب کاربری (Link Profile) خود انجام دهید و مطمئن شوید که بیشترین میزان ورودی از لینک را دریافت می‌کنید.

  • از میان‌بر استفاده نکنید: هیچ میان‌بری در لینک‌سازی وجود ندارد. شما باید زمان بگذارید و آن‌ها را به‌روش درست بسازید. روش‌های درست شامل گفت‌وگو با مردم، معرفی خود و گفتن اینکه چگونه می‌توانید برای سایت آن‌ها ارزش قائل شوید، می‌شود. به دنبال فرصت‌های لینک‌دهی باشید، سایت‌هایی را پیدا کنید که مرتبط با هدف شما هستند و با آن‌ها از طریق ایمیل یا رسانه‌های اجتماعی ارتباط برقرار کنید.
  • حذف لینک‌های خطرناک: گوگل ابزاری به نام Disavow links دارد که به شما کمک می‌کند لینک‌های بی‌کیفیت را که ممکن است به رتبۀ سایت شما آسیب برسانند، حذف کنید. شما باید با دقت از این ابزار استفاده کنید؛ زیرا ردکردن تعداد زیادی لینک درواقع می‌تواند به سایت شما آسیب برساند. حذف لینک‌هایی که دیگر مرتبط نیستند یا ممکن است به‌طور تصادفی در حساب کاربری شما ظاهر شوند، می‌تواند به پاک‌سازی حساب کاربری شما کمک کند.
  • لینک داخلی را فراموش نکنید: لینک داخلی نیز بخش مهمی از پازل است. ما نباید فقط نگران لینک‌های خارجی باشیم. البته لینک‌های خارجی مهم هستند، اما ایجاد یک صفحه از موضوعات با اهداف یکسان به گوگل کمک می‌کند تا بهتر سایت شما را بخزد.

گوگل توجه زیادی به اهدف جست‌وجو و جامعیت کلی یک قطعه از محتوا دارد. اگر بتوانید همۀ مشکلات و نیازهای مخاطبان خود را در یک مکان با مجموعه‌ای از مقالات که موضوعی را از بالا به پایین پوشش می‌دهند حل کنید، گوگل به شما پاداش می‌دهد.

۷) عوامل شخصی در بازاریابی سئو

عامل بعدی سئوی خارج از صفحه که اهمیت قابل توجهی دارد، عوامل شخصی است. من درمورد جمعیت و مکان صحبت می‌کنم. این عوامل به‌طور خودکار بر نحوۀ پاسخ‌گویی افراد به محتوای شما تأثیر می‌گذارند؛ چراکه تلاش‌های سئو برای هر ناحیه‌ای از جهان نسبت به منطقۀ دیگر، متفاوت عمل می‌کند. در‌حالی‌که بسیاری از این موارد خارج از کنترل شما هستند، می‌توانید چند کار را انجام دهید تا شانس خود را برای دستیابی به یک مخاطب خاص افزایش دهید. وقتی صحبت از فاکتورهای سئوی شخصی به میان می‌آید، گزینه‌ای با نام «یک اندازۀ مناسب برای همه» وجود ندارد.

عناصر عوامل سئوی شخصی

در این بخش بزرگ‌ترین عوامل تأثیرگذار بر سئوی شخصی را توضیح می‌دهم.

۱) کشور

هر جست‌وجوگری نتایج مربوط به کشوری را که در آن هست، می‌بیند. زمان‌ بازشدن فروشگاه‌ها و رستوران‌های توصیه‌شده، براساس منطقۀ زمانی شما ظاهر می‌شود. موتورهای جست‌وجو کلمات را متفاوت تفسیر می‌کنند. کسی در ایالات‌متحده با جست‌وجوی «Comforter» پتوهای آرامش‌بخش را برای تخت‌خواب می‌بیند، در‌حالی‌که با جست‌وجوی همین عبارت در بریتانیا ممکن است پستانک ببینید؛ زیرا این اصطلاح در آنجا به این معناست. یک راه برای اینکه به گوگل بگویید می‌خواهید کشورهای خاصی را هدف قرار دهید این است که آن کشور را به‌عنوان کلمات کلیدی درج کنید.

با‌این‌حال، ابتدا از خود بپرسید که آیا تجارت شما برای چندملیتی‌شدن مناسب است. سطوح مختلف رقابت از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. به یاد داشته باشید که در حال حاضر چگونه انتخاب کلمۀ کلیدی تا حد زیادی به رتبه‌بندی رقابت بستگی دارد؟ خوب، گوگلِ کانادا نتایج متفاوتی نسبت به گوگلِ برزیل خواهد داشت. هر کشور ممکن است سطوح مختلفی از دشواری داشته باشد. یک سایت چندزبانه نه‌تنها اطلاعات شما را در اختیار افراد بیشتری به زبان مادری آن‌ها قرار می‌دهد، بلکه می‌تواند به شما در رتبه‌بندی راحت‌تر در مکان‌های دیگر کمک کند.

ایجاد محتوای چندزبانه، راهی ساده‌ برای دستیابی به موفقیت‌های سریع است. با‌این‌حال، ایجاد سایت چندزبانه آسان نیست. بیشتر افزونه‌های ترجمۀ آنلاین خیلی خوب نیستند. بسیاری از آن‌ها به شما قول می‌دهند که محتوای شما را به‌طور خودکار، تقریباً به هر زبانی ترجمه کنند؛ اما نتیجۀ نهایی، طبیعی نیست.

من شخصاً ترجیح می‌دهم کمی بیشتر به این موضوع بپردازم و از افراد بومی برای ترجمۀ محتوا کمک بگیرم. با این کار، کیفیت و دقت افزایش می‌یابد؛ به این معنا که افراد، مدت طولانی‌تری در سایت می‌مانند و داده‌های استفاده از سایت و رتبه‌بندی من بالا می‌رود.

۲) شهر

هدف‌گذاری جغرافیایی می‌تواند حتی تا سطح شهر هم محدود و دقیق شود. به همین دلیل است که هنگام جست‌وجوی فروشگاه فست‌فود، معمولاً نتایج را از اطراف شهر سکونت خود می‌بینید. استفاده از نام شهرها به‌عنوان کلمات کلیدی مؤثر است؛ اما خود را به این کار محدود نکنید، چراکه در این صورت به نظر می‌رسد که فقط یک تجارت محلی را مدیریت می‌کنید.

اما درصورتی‌که شما یک کسب‌و‌کار محلی هستید و معمولاً معاملات کسب‌و‌کار شما محدود به شهر خودتان می‌شود، با استفاده از سئوی محلی می‌توانید از این قابلیت بهترین استفاده را ببرید.

۳ نکته برای بهبود عوامل شخصی

در ادامه سه نکتۀ ساده برای کمک به شما در بهبود عوامل شخصیِ مؤثر بر سئو را بیان می‌کنم.

  1. آواتار مشتری خود را بشناسید: فقط می‌توانید بفهمید مشتری شما کیست و اگر مشتری ایدئال خود را ندارید، این اولین قدم برای سئوی شخصی است. مشتری شما چه می‌خواهد؟ چرا دنبال شما می‌گردد؟ وقتی در سایت شما قرار می‌گیرد، چه انتظاری دارد؟ اگر بتوانید به این سؤالات به‌درستی پاسخ دهید، باید بتوانید دقیقاً همان چیزی را که مشتری انتظار دارد، ارائه دهید. وقتی این کار را انجام می‌دهید، گوگل به شما پاداش می‌دهد؛ زیرا مردم زمان بیشتری را در سایت شما صرف می‌کنند و با عناصر موجود در سایت تعامل دارند.
  2. تولید محتوای چندزبانه: داشتن محتوا به زبان‌های مختلف، آن‌قدرها هم که فکر می‌کنید سخت نیست. وقتی این کار را انجام می‌دهید، موانع بسیاری را از بین می‌برید و به افرادی که انگلیسی‌زبان نیستند اجازه می‌دهید هر ارزشی را که شما ارائه می‌دهید، جذب کنند.
  3. تحقیق درمورد کلمات کلیدی در کشورهای دیگر: تقریباً تمام ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهند که درمورد کلمات کلیدی کشورهای دیگر نیز تحقیق کنید. اگر افراد خارج از کشور بومی خود را هدف قرار می‌دهید، باید برای دستیابی به آن افراد، دربارۀ کلمات کلیدی مناسب تحقیق کنید.

۸) عوامل اجتماعی سئو

حالا بیایید نگاهی به عوامل اجتماعی سئوی خارج از صفحه بیندازیم. علاوه بر سیگنال‌های اجتماعی که مستقیماً از جست‌وجوگر وارد می‌شوند، راه‌های دیگری نیز وجود دارد که نتایج خوبی از طریق رسانه‌های اجتماعی داشته باشید و رتبۀ بهتری کسب کنید. چه به‌صورت مستقیم از طریق لینک‌های بیشتر، چه غیرمستقیم و از طریق افزایش روابط عمومی و مسائل اجتماعی باشد.

عناصر اجتماعی سئو

دو عنصر اصلی و تأثیرگذار در عوامل اجتماعی سئو وجود دارد که در ادامه آن‌ها را با هم بررسی می‌کنیم.

۱) کیفیت اشتراک‌گذاری

بازاریابی سئو و بازاریابی رسانه‌های اجتماعی دست‌به‌دست هم می‌دهند؛ زیرا هدف این است که به گوگل بگویید چقدر عالی هستید. اگر افرادی در آنجا هستند که محتوای شما را به اشتراک می‌گذارند و دسترسی به محتوای شما را بیشتر می‌کنند، این به گوگل چه می‌گوید؟ خیلی واضح به گوگل می‌گوید: کاربران و مخاطبان آنچه را شما منتشر کرده‌اید دوست دارند و شما ارزش زیادی برای مردم ایجاد می‌کنید. این برای رتبه‌بندی در گوگل، عالی است.

۲) تعداد اشتراک‌گذاری

دومین معیار اجتماعی سئو، تعداد اشتراک‌گذاری است. رسیدن به یک موفقیت ویروسی، آرزوی هر بازاریاب است؛ اما بیش از حد مهم و ارزشمند شده است. برای تولید محتوای ویروسی نکات و هک‌های زیادی وجود دارد، اما حقیقت کمی ساده‌تر است: فقط کافی است محتوای عالی بسازید.

این به‌معنای محتواهای متفاوت برای افراد مختلف است. برای مثال، در فضای بازاریابی، محتوای طولانی تقریباً همیشه بهتر از فرم کوتاه آن است. اکنون، یک لحظه به سایت‌های شایعات مشهور فکر کنید. هیچ‌کس نمی‌خواهد در میان یک دستۀ کلی از کلمات و جملات طولانی گم شود. در اینجا تقریباً برعکس است. مخاطب آن‌ها چیزی مختصر اما شوکه‌کننده می‌خواهد. آن‌ها ویدئوها و تصاویر بیشتری با متن کمتر، می‌خواهند. این نوع محتوا خوراک سایت‌هایی مانند Buzz feed و TMZ است. آن‌ها شما را با تیترهای خیره‌کننده‌ای جذب می‌کنند که هر موضوعی را هیجان انگیزتر از آنچه هست، می‌کنند. فکر می‌کنید چند نفر آن محتواها را بدون خواندن مقاله به اشتراک می‌گذارند؟

برای به‌دست‌آوردن اشتراک‌گذاری در بازی سئو، شما فقط باید محتوای عالی ایجاد کنید که مردم دوست دارند بخوانند و البته آن را در سایتی که مردم مطالعه می‌کنند، منتشر کنید. به همین دلیل است که در بالا هم گفتم منتشر‌کردنِ پست مهمان در سایت‌هایی با خوانندگان واقعی چقدر مهم است. اگر به‌عنوان میهمان در جایی پست می‌گذارید که خواننده‌ای ندارد، فکر می‌کنید پست شما اشتراک‌گذاری می‌شود؟

۳ نکتۀ مهم برای بهبود اشتراک‌گذاری‌های شبکه‌های اجتماعی

در این قسمت توجه شما را به ۳ ​​نکته برای ‌اشتراک‌گذاری بیشتر در شبکه‌های اجتماعی جلب می‌کنم:

  1. ایجاد محتوای عالی: ایجاد محتوای باکیفیت، راهی برای به‌اشتراک‌گذاری ساده و آسان است. گوگل زمان و پول بسیار بیشتری از آنچه تصور می‌کنید برای جلوگیری از بازی‌دادن سیستم توسط افراد صرف می‌کند. این واقعاً یک مفهوم ساده است. این، مبادلۀ ارزش است. درواقع همه‌چیز در تجارت، مبادلۀ ارزش است و همین امر درمورد بازاریابی سئو نیز صدق می‌کند. محتوای ارزشمندی را در اختیار گوگل قرار دهید تا گوگل به شما پاداش دهد.
  2. ثابت باشید: ثبات در سئو و شبکه‌های اجتماعی بسیار مهم است. اگر هر سه ماه یک بار پست منتشر کنید، نه‌تنها الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی از شما متنفر خواهند شد، بلکه کسی در صفحات شما نخواهد بود که محتوا را به اشتراک بگذارد؛ زیرا از پست قبلی شما زمان زیادی گذشته است. پست‌گذاری مداوم در شبکه‌های اجتماعی مستلزم داشتن محتوای جدید برای به‌اشتراک‌گذاشتن منظم محتواست. همۀ این موارد یک چرخۀ کامل را تشکیل می‌دهند.
  3. کار را آسان کنید: افزونه‌های زیادی برای ترویج اشتراک‌گذاری اجتماعی وجود دارد؛ بنابراین باید برای اشتراک‎‌گذاری در سایت خود، از افزونه‌ای مناسب استفاده کنید. اگر خواننده نتواند راه ساده‌ای برای به‌اشتراک‌گذاشتن پست شما در شبکه‌های اجتماعی بیابد، احتمالاً به‌سرعت از تصمیم خود منصرف خواهد شد.

۹) نقش دستورالعمل‌های EAT گوگل در سئو

همان‌طور که شیوه‌های سئوی خود را ارزیابی می‌کنید، می‌توانید تجزیه‌و‌تحلیل کنید که گوگل از چه چیزی برای آموزش ارزیابی‌کنندگان محتوای انسانی استفاده می‌کند. ببینید، علاوه بر تعداد انبوهی از الگوریتم‌ها، گوگل از ارزیابی‌کنندگان کیفیت برای بهبود تجربۀ موتور جست‌وجو برای همه استفاده می‌کند. گوگل در دستورالعمل‌های ارزیاب خود توضیح می‌دهد که یک صفحۀ با کیفیت بالا، باید دارای سطح بالایی در موارد زیر باشد:

  • تجربه و تخصص (Expertise) (باید نشان دهید درزمینۀ کاری خود متخصص هستید)؛
  • قدرت (Authoritativeness) (باید نشان دهید یک مرجع برای محتواهایتان هستید)؛
  • قابلیت اعتماد (Trustworthiness) (باید به کاربران نشان دهید که خالق محتوا یا شرکتی قابل اعتماد هستید).

احتمالاً شما این مجموعه دستورالعمل‌ها را بیشتر با نام EAT می‌شناسید. بررسی ذهنی آنچه باعث می‌شود یک محتوای EAT نمایش داده شود، به موضوع، پیشینۀ ارسال‌کنندگان، شهرت ‌سایت و موارد دیگر بستگی دارد. اگرچه ممکن است از همان ابتدا کنترلی روی همۀ عوامل نداشته باشید، اما درنظرداشتن EAT در حین ایجاد محتوا می‌تواند به شما کمک کند تا مطمئن شوید که محتوای شما در جهت درست و همسو با اهداف اصلی برندتان تولید می‌شود.

۴ نکته برای بهبود امتیاز EAT

  • تحقیقات خود را انجام دهید: ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما بهترین راه برای به‌تصویر‌کشیدن واقعی تخصص، اقتدار و قابل اعتماد بودن و به‌اشتراک‌گذاشتن اطلاعات دقیق، انجام تحقیقات است. در صورت امکان، مصاحبه‌های تخصصی یا پست‌های مهمان منتشر کنید. اطمینان حاصل کنید که اطلاعاتی که به اشتراک می‌گذارید از نظر موضوع محتوا درست باشد و برای مخاطبان هدفی که آن را می‌خوانند، هدف‌گذاری شده باشد. در غیر این صورت، سریع‌ترین راه را برای به‌دست‌آوردن پایین‌ترین امتیاز با توجه به این معیارها طی کرده‌اید.
  • دقیق باشید: اکنون که از صحت اطلاعات خود مطمئن شده‌اید، باید از جامع‌بودن آن نیز مطمئن شوید. اگر کاربران پاسخ سؤال خود را در یک پست کوتاه و مختصر پیدا کنند، ممکن است تصور کنند که شما سؤال آن‌ها را بی‌اهمیت در نظر می‌گیرید. برای اینکه به‌عنوان یک متخصص دیده شوید، محتوای شما باید احساس رضایت و تجهیز را در خواننده ایجاد کند.
  • با آنچه می‌دانید صحبت کنید: هنگامی که در حال توسعۀ محتوا برای سایت خود هستید، به عقاید خود به‌عنوان یک برند، پایبند باشید. از سندروم شیء براق و گم‌شدن در محتوایی که به موضوع سایت شما مرتبط نیست به‌شدت دوری کنید. پایبندی به موضوع تخصصی خود، برای کسب شهرت به‌عنوان مکانی که برای به‌دست‌آوردن اطلاعات باید به آن مراجعه کرد، کمک می‌کند.
  • با توجه به نیاز مخاطب خود صحبت کنید: در نکته‌ای مشابه، تنها در صورتی می‌توانید اعتماد و اعتبار را در ذهن خواننده ایجاد کنید که واقعاً درباره موضوعی صحبت کنید که خوانندگان برای خواندن آن می‌آیند. موضوعی که باید بدانند چیست؟ چه مشکلاتی را می‌توانید حل کنید؟ بین اینکه بتوانید دربارۀ یک موضوع عمیق صحبت کنید، زیرا آن را به‌خوبی می‌دانید، یا بتوانید آن موضوع را به روش‌هایی که در دسترس و مرتبط هستند آموزش دهید، تفاوت وجود دارد. دومی به خوانندگان کمک می‌کند که درواقع شما را به‌عنوان یک مرجع و فردی که می‌توانند به آن‌ اعتماد کنند، ببینند.

در بازاریابی سئو، همه‌چیز را کنار هم قرار دهید

در بازاریابی سئو، همه‌چیز را کنار هم قرار دهید

در این جلسه، اطلاعات قابل‌ توجهی دربارۀ سئو ارائه داده شده است و می‌توانم حدس بزنم که ممکن است شما کمی خسته باشید. پس بیایید همه‌چیز را ساده کنیم و به‌‌سرعت، مهم‌ترین نکات را مرور کنیم تا بتوانید با احساس آرامش و هیجان، اطلاعات خود را دربارۀ سئوی سایت خود، پیاده‌سازی کنید.

سئوی کلاه ‌سیاه یا سئوی کلاه‌ سفید

سئوی کلاه‌ سیاه از تاکتیک‌های بسیار تاریک و بدی مانند خرید لینک، پرکردن کلمات کلیدی و کپی‌کردن محتوا استفاده می‌کند. این کارها در کوتاه‌مدت نتیجه می‌دهند، اما در درازمدت کار نمی‌کنند. ممکن است برای یک یا دو ماه شاهد افزایش ترافیک و درآمد باشید، تا زمانی که گوگل شما را شناسایی کند و سایت شما را برای همیشه در لیست سیاه قرار دهد.

سئوی کلاه‌سفید بهترین راه برای سئوی سایت است. شاید برای دیدن نتایج زحمات خود از طریق سئوی کلاه‌ سفید به زمان بیشتری نیاز داشته باشید؛ اما تاکتیک‌های درستی را اجرا می‌کنید که برای سال‌های آینده نتایجی خوبی به ارمغان می‌آورند.

تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی

اصلی‌ترین روشی که گوگل متوجه می‌شود سایت شما درمورد چیست، داشتن کلمات کلیدی مناسب است. استفاده از ابزارهایی مانند Uber Suggest می‌تواند به شما کمک کند کلمات کلیدی مناسب و مرتبطی را با موضوع خود پیدا کنید. حواستان باشد که آن‌ها را به‌زور در محتوای خود وارد نکنید و به یاد داشته باشید که ایجاد محتوای باکیفیت، مهم‌تر از همه‌چیز است.

HTML سایت

تگ‌های عنوان، توضیحات متا، متن جایگزین و هدر، قطعات مهم پازل بازاریابی سئو هستند. شما از این موارد برای دادن اطلاع بیشتر به گوگل درمورد محتوای خود و آنچه خوانندگان می‌توانند هنگام ورود به سایت شما انتظار داشته باشند، استفاده خواهید کرد.

معماری سایت

معماری سایت شما روی طراحی و عملکرد آن تمرکز دارد. اگر کاربران نتوانند به‌راحتی در سایت حرکت کنند، سایت خیلی کند بارگذاری شود یا دسترسی به برخی از عناصر دشوار باشد، ناوبری سایت (Site Navigation) برای گوگل نیز دشوارتر خواهد بود.

اعتماد

مردم باید به سایت شما اعتماد کنند و داشتن ویژگی‌هایی مانند گواهی‌نامه‌های SSL و HTTPS، در حال حاضر استانداردهای مهم و تأثیرگذاری هستند. بدون این‌ها نمی‌توانید انتظار داشته باشید که سایت شما رتبه‌بندی شود؛ زیرا گوگل انتظار دارد این گواهی‌نامه‌ها را حتماً تهیه کنید. علاوه بر این موارد، شما می‌خواهید سیگنال‌های اعتمادی در سایت خود داشته باشید که به افراد نشان می‌دهد شما یک حرفه‌ای هستید و به‌هیچ‌وجه به دنبال کلاهبرداری از آن‌ها نیستید.

لینک‌ها

لینک‌سازی بسیار مهم اما دشوار است و به زمان و تلاش زیادی نیاز دارد. خبر خوب این است که افراد زیادی این کار را اشتباه انجام می‌دهند. این امتیازی برای سئوکارانی است که همیشه در تلاش هستند تا لینک‌‌سازی را با روش‌های صحیح انجام دهند. فکر خرید لینک و بک‌لینک را برای همیشه از ذهن خود خارج کنید. شما باید هر لینک را به‌صورت دستی روی سایت‌هایی که متناسب با هدف شما هستند و از ترافیک مناسبی برخوردارند، بسازید.

عوامل شخصی

اطمینان حاصل کنید که مخاطبان خود را درک می‌کنید و می‌دانید آن‌ها از شما چه می‌خواهند. هر مشتری‌ای وقتی در سایت شما قرار می‌گیرد انتظاراتی دارد و این به شما بستگی دارد که آن نیاز یا خواسته را برآورده کنید.

شبکه‌های اجتماعی

رسانه‌های اجتماعی و بازاریابی سئو به‌خوبی با هم کار می‌کنند؛ بنابراین، از جنبۀ اجتماعی غافل نشوید، زیرا می‌تواند به تلاش‌های سئوی شما کمک کند. دریافت اشتراک‌گذاری‌های اجتماعی فراوان واقعاً می‌تواند به گوگل کمک کند تا نشان دهد که برای مدت طولانی در آن دامنه هستید.

EAT (مهارت، تخصص و اعتمادسازی)

براساس معیاری که گوگل برای ارزیاب‌های دنیای واقعی از آن استفاده می‌کند، این یک بررسی تشخیصی است که می‌توانید از آن برای اطمینان از اینکه محتوای شما به‌خوبی با مردم ارتباط برقرار می‌کند، استفاده کنید. محتوایی ایجاد کنید که سطح بالای تخصص شما را نشان دهد و شهرت خود را به‌عنوان منبع برتر اطلاعات درمورد آن، منعکس کند. از خود بپرسید که آیا محتوایی که در آنجا منتشر می‌کنید به شما کمک می‌کند تا این شهرت را بسازید و به خوانندگان اجازه می‌دهد درمورد موضوع به شما اعتماد کنند.

به‌روزرسانی الگوریتم سئو و گوگل

به‌روزرسانی الگوریتم سئو و گوگل

سئو اغلب ممکن است به دلیل اصطلاح «الگوریتم»، غیرقابل دسترس یا غیرممکن به نظر برسد. الگوریتم درواقع مجموعه‌ای از عملیات‌ها است که موتور جستوجو برای محاسبه و رتبه‌بندی سایت‌ها، براساس زمانی که شخصی از یک عبارت جست‌وجوی خاص استفاده می‌کند، بیان می‌کند.

ممکن است شنیده باشید که الگوریتم‌ها همیشه در حال تغییر هستند و این حرف تا حدی درست است. گوگل چندین بار در سال، آنچه آن‌ها را «به‌روزرسانی اصلی» می‌نامند انجام می‌دهد تا به کسانی که در اینترنت جست‌وجو می‌کنند، خدمات بهتری ارائه دهد. می‌توانید تاریخچۀ به‌روزرسانی‌های الگوریتم گوگل را در ‌سایت Moz بررسی کنید.

در‌حالی‌که ممکن است گوگل اغلب تغییراتی ایجاد کند، نگرانی اصلی شما باید دربارۀ ایجاد محتوای با کیفیت بالا، استفاده از کلمات کلیدی مرتبط و ایجاد روابط بک‌لینک معتبر باشد. وقتی صحبت از الگوریتم‌های گوگل می‌شود، نباید سعی کنید سیستم را بازی دهید؛ زیرا دلیل اصلی به‌روزرسانی‌های مداوم، حذف افرادی است که این کار را انجام می‌دهند. درواقع می‌توانید با تمرکز بیش از حد روی الگوریتم و عدم تمرکز بر محتوای خود، به رتبه‌بندی خود آسیب وارد کنید.

بهینه‌سازی اپلیکیشن موبایل (ASO)

امروزه، زمانی که بیش از ۶میلیون برنامۀ موبایلی در مارکت‌های موبایل مانند App Store یا کافه‌بازار وجود دارد، پیداکردن اپلیکیشن شما یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی است که ناشران اپلیکیشن‌های موبایل با آن روبه‌رو هستند. اینجاست که درک بهینه‌سازی اپلیکیشن موبایل (app store optimization) که به‌اختصار ASO نامیده می‌شود، بسیار مهم می‌شود. اما بهینه‌سازی اپلیکیشن موبایل (ASO) چیست؟ و چگونه می‌توانید نهایت استفاده را از آن ببرید؟

بهینه‌سازی اپلیکیشن موبایل چیست؟

بهینه‌سازی اپلیکیشن موبایل، فرایند بهینه‌سازی برنامه‌های تلفن همراه برای رتبه‌بندی بالاتر در نتایج جست‌وجوی اپ استور (App Store’s) است. هرچه برنامۀ شما در نتایج جست‌وجوی مارکت، بالاتر باشد، برای مشتریان بالقوه بیشتر قابل مشاهده است. بیشتر‌دیده‌شدن برنامۀ شما توسط کاربران، به افزایش ترافیک ورودی به صفحۀ برنامۀ شما در مارکت تبدیل می‌شود.

برای بهینه‌سازی اپلیکیشن (ASO) بهتر است درک بالایی از پایگاه مشتری هدف (مشتریانی که حداقل یک بار از محصولات شما خریداری کرده‌اند) خود داشته باشید؛ ازجمله‌ای کلمات کلیدی که مشتریان بالقوۀ شما برای یافتن برنامه‌های مشابه شما از آن‌ها استفاده می‌کنند. با دانستن این کلمات کلیدی، درک بهتری از مشتری و نیازهای او پیدا می‌کنید؛ درنتیجه روی کلمات کلیدیِ دقیق‌تری تلاش می‌کنید.

عواملی که در بهینه‌سازی اپلیکیشن موبایل باید به آن‌ها توجه کرد

عواملی که در بهینه‌سازی اپلیکیشن موبایل باید به آن‌ها توجه کرد

۱) نام و عنوان برنامه

برای انتخاب نام برنامه عجله نکنید. با جست‌وجو و تحقیق، کلمۀ کلیدی‌ای را که بیشترین ترافیک جست‌وجو را داشته باشد، برای استفاده در عنوان برنامه انتخاب کنید. بعد از اینکه برنامۀ شما منتشر شد، شروع به افزایش رتبه‌بندی می‌کند و بازدید‌های بیشتری را به دست می‌آورد. ممکن است افراد از طریق پست‌های شبکه‌های اجتماعی یا جست‌وجو در لیست برنامه‌ها، نام برنامۀ شما را ببینند، توضیحات آن را بخوانند و به دیگران معرفی کنند.

در چنین وضعیتی، تغییر عنوان می‌تواند انتشار اخبار یا معرفی برنامۀ شما را دشوار کند. همچنین، تغییر عنوان برنامه برای رتبه‌بندی شما بسیار مخرب است. برای اینکه از ابتدا بهترین نام را برای برنامۀ خود انتخاب کنید، به موارد زیر توجه کنید.

  • عنوان برنامه باید کوتاه باشد: یعنی بدون نیاز به کلیک‌کردن روی آن، نام کامل برنامه قابل مشاهده باشد. البته محدودیت‌هایی در تعداد کاراکتر وجود دارد که برای هر سیستم‌عامل، متفاوت است. مثلاً مارکت‌های مخصوص اندروید، نهایتاً ۲۳ کاراکتر و شرکت اپل، حداکثر ۳۰ کاراکتر را برای کاربران خود در نظر گرفته‌اند.
  • نام برنامه خلاقانه باشد: این روزها بعضی ناشران برنامه‌ها، با کپی و تغییرات جزئی در نام دیگر برنامه‌ها، عنوان برنامۀ خود را انتخاب می‌کنند. این کار باعث می‌شود نام شما خاص کسب‌و‌کار شما نباشد و فقط یک کپی جدید از برنامه‌های موجود به نظر برسد.
  • نام برنامه ساده باشد: با انتخاب نام‌های ساده کمک می‌کنید که نام برنامۀ شما به‌راحتی در ذهن تمام کاربران حک شود.
  • از کلمۀ کلیدی در نام برنامه استفاده کنید: بهینه‌سازی عنوان با کلمۀ کلیدی، رتبۀ جست‌وجویِ آن عنوان را ۱۰.۳٪ افزایش می‌دهد.
  • نام برنامه باید با رسالت آن همسو باشد: بهتر است نام برنامه با ویژگی‌ها و اهداف آن مرتبط باشد تا کاربران بیشتری را جذب کند.

۲) کلمات کلیدی

برای بهبود رتبه‌بندی جست‌وجوی خود، باید بدانید که کدام کلمات کلیدی مرتبط هستند و بیشتر توسط مخاطبان هدف شما استفاده می‌شوند. همچنین، نظارت بر رقبا و مقایسۀ کلمات کلیدی آن‌ها، برای درک پیشرفت‌های هفتگی بسیار مفید است؛ پس برای بهینه‌سازی کلمات کلیدی می‌توانید به‌راحتی آن‌ها را تغییر دهید.

اپل ۱۰۰ کاراکتر در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد تا کلمات کلیدی خود را در آن استفاده کنند. اگر از کلمات کلیدی مرتبط استفاده نکنید، هنگامی که کاربران کلمه‌ای را جست‌وجو می‌کنند، با برنامه‌ای نامرتبط روبه‌رو می‌شوند؛ پس روی آن کلیک نمی‌کنند و این به ضرر برنامۀ شماست.

۳) توضیحات برنامه

بخش توضیحات برنامه کمی سخت است؛ چون الگوریتم اپ استور (App Store) توضیحات را نادیده می‌گیرد و این بار نه برای سئو بلکه دقیقاً فقط به‌خاطر جذب کاربران باید اقدام کنید. شما ۲۵۲ کاراکتر فرصت دارید تا ارزش خود را برای مخاطبان به نمایش بگذارید. حواستان باشد در نگاه اول تمام این کاراکترها قابل نمایش نیستند و مخاطبان با کلیک روی «بیشتر» می‌توانند دربارۀ شما بیشتر بدانند. پس جملات اول بسیار مهم و تعیین‌کننده هستند. برای انتخاب بهترین توضیحات برنامه باید صبور باشید و با اجرای A/B تست، بهترین عملکرد را به دست بیاورید.

۴) زیر عنوان

زیرعنوان در نتایج جست‌وجو و دقیقاً در پایین نام برنامه به شما نشان داده می‌شود. زیرعنوان نیز به ۳۰ کاراکتر محدود می‌شود و این فرصت دیگری برای استفاده از کلمات کلیدی توصیفی در اختیار شما قرار می‌دهد.

 نمایش زیرعنوان

برای مثال، Type Shift در قسمت زیرعنوان، کلمۀ جست‌وجوی اصلی خود را وارد کرده است.

۵) تعداد کل دانلودها

درنهایت، این تعداد کل دانلودهاست که مهم و تعیین‌کننده است. اسکرین‌شات‌ها و پیش‌نمایش ویدئویی برنامه از مهم‌ترین عواملی هستند که به تصمیم‌گیری و تبدیل کاربران کمک می‌کنند. هر دو فروشگاه APP و App Store از تعداد دفعات دانلود برای تعیین رتبه‌بندی استفاده می‌کنند. برای مثال، در‌حالی‌که یک برنامه ممکن است یک میلیون دانلود کلی داشته باشد، یک برنامۀ جدیدتر می‌تواند با دریافت دانلودهای بیشتر در همان ماه، آن را شکست دهد.

اکثر برنامه‌های برتر در اپ استور (App Store) از پیش‌نمایش برنامه‌ها برای افزایش تبدیل مشتری استفاده می‌کنند. مهم‌تر از تبدیل، حفظ مشتریان است و در رتبه‌بندی برنامۀ شما بسیار مؤثر است. برای دانلود بیشتر، افزایش شناخت و جذابیت برنامه باید روی توضیحات، تصاویر، رتبه‌بندی/بررسی‌ها و حضور در رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی برند و اپلیکیشن خود کار کنید.

۶) رتبه‌بندی و بررسی

نظرات و رتبه‌بندی‌های مشتریان برای کاربران، به‌ویژه آن‌هایی که با اپلیکیشن آشنا نیستند، نکتۀ مهمی است. اپلیکیشن‌هایی که امتیاز بالاتری دارند، رتبۀ بالاتری به دست می‌آورند. این یک مشکل پیچیده برای شما ایجاد می‌کند: شما دوست دارید امتیاز و بازدیدهای بیشتری کسب کنید، اما نه هر نظر و امتیازی. امتیازات و نظرات مثبت، نیاز شما هستند؛ اما در صورت مشاهدۀ نظرات منفی، بهتر است انتقادپذیر باشید و به‌سرعت برای رفع آن‌ها اقدام کنید.

بنابراین، شما به راهی نیاز دارید تا با مشتریان خود در داخل برنامه ارتباط برقرار کنید و به آن‌ها مکانی برای صحبت مستقیم با توسعه‌دهنده بدهید. از طرف دیگر، شما می‌خواهید مشتریان راضی را راهنمایی کنید تا نظرات مثبت خود را ثبت کنند. میانگین امتیاز ۱۰۰ برنامۀ رایگان برتر در اپ استور، ۴ ستاره است. یادتان باشد کیفیت و میزان رضایت بسیار مهم است؛ به‌طوری‌ که هرچه امتیاز شما کمتر باشد، مصرف‌کنندگان کمتری به دانلود برنامۀ شما تمایل پیدا می‌کنند؛ پس بهتر است به‌طور منظم اپلیکیشن را به‌روزرسانی کنید و باگ‌های موجود (Bugs) را رفع کنید.

در بیشتر موارد، قبل از ارسال برنامه، تحقیقات کمی درمورد کلیدواژه‌های جست‌وجوی کاربران انجام می‌شود و اکثر برنامه‌ها پنهان می‌مانند و احتمال دیده‌شدن آن‌ها بسیار کم است. برای جست‌وجو و یافتن بهترین کلمۀ کلیدی برنامه، زمان و تلاش ‌زیادی صرف کنید. با این کار، کانال ثابتی خواهید داشت که ترافیک بالایی به‌سمت برنامۀ شما هدایت می‌کند.

دیده‌شدن یکی از سخت‌ترین چالش‌ها برای برنامه‌های موبایل است؛ اما این مشکل را می‌توانید با نکات بالا حل کنید و در آخر توجه داشته باشید ASO و SEO هردو فرایندهایی زمان‌بر هستند که باید به‌طور منظم بررسی شوند. در ادامه به بررسی راهکارهایی برای دیده‌شدن در نتایج موتورهای جست‌وجو از طریق روش‌های ارگانیک و پولی می‌پردازم. برای این کار بهتر است در درجۀ اول با روش کار موتورهای جست‌وجو آشنا شوید.

بازاریابی موتورهای جست‌وجو چیست

بازاریابی موتورهای جست‌وجو چیست؟

بازاریابی موتورهای جست‌وجو (Search Engine Marketing) که به‌اختصار SEM گفته می‌شود، یک استراتژی بازاریابی دیجیتال است که برای افزایش دیده‌شدن سایت در صفحات نتایج موتورهای جست‌وجو (SERP) استفاده می‌شود. در گذشته این اصطلاح به فعالیت‌های جست‌وجوی ارگانیک مانند بهینه‌سازی موتور جست‌وجو (SEO) و پولی اشاره می‌کرد، اما امروزه تقریباً به‌طور خاص به تبلیغات جست‌وجوی پولی اشاره می‌کند و با‌ عنوان جست‌وجوی پولی یا پرداخت به ازای کلیک (PPC) شناخته می‌شود.

موتورهای جست‌وجو از الگوریتم‌های پیچیده‌ای استفاده می‌کنند تا مطمئن شوند مرتبط‌ترین نتایج برای هر جست‌وجو نمایش داده می‌شوند. در تبلیغات جست‌وجوی پولی، تبلیغات حمایت‌شده در بالا و کنار صفحات نتایج موتورهای جست‌وجو نشان داده می‌شوند تا نسبت به نتایج ارگانیک بیشتر دیده شوند و برجسته شوند. تصور کنید شما یک مشتری هستید که به محصول یا خدمات آنلاین نیاز دارید. شما به یک موتور جست‌وجو می‌روید و عبارات جست‌وجوی خود را تایپ می‌کنید (که به‌عنوان کلمات کلیدی نیز شناخته می‌شود).

در صفحۀ نتایج جست‌وجوی خود، با تبلیغات شرکت‌های مختلفی مواجه می‌شوید که کلمات کلیدی آن‌ها با کلمات کلیدی جست‌وجوی شما مطابقت دارد. این تبلیغات، همراه با سایر نتایج جست‌وجو که با کلمات کلیدی شما مطابقت دارند، در بالای صفحه‌، نمایش داده می‌شوند. لیست‌های نتایج پولی با جست‌وجوی خاص شما بسیار مرتبط هستند و این باعث می‌شود به احتمال زیاد روی آن‌ها کلیک کنید.

حال بیایید نگاهی به نحوۀ عملکرد کمپین‌های SEM از دیدگاه بازاریابی بیندازیم.

شبکه‌های SEM، عملیات خودسرویس (Self-service operation) هستند. هنگامی که شما به‌عنوان بازاریاب، یک شبکه را انتخاب می‌کنید، می‌توانید یک کمپین را در مدت‌زمان کوتاهی راه‌اندازی کنید. هنگام راه‌اندازی کمپین در یک شبکۀ SEM، موارد زیر از بازاریاب خواسته می‌شود:

  • درمورد کلمات کلیدی تحقیق کنید و مجموعه‌ای از کلمات کلیدی مرتبط با سایت یا محصول خود را انتخاب کنید.
  • یک مکان جغرافیایی برای نمایش آگهی انتخاب کنید.
  • یک تبلیغ متنی برای نمایش در نتایج جست‌وجو ایجاد کنید.
  • قیمتی را که می‌توانید برای هر کلیک روی تبلیغ خود بپردازید، پیشنهاد دهید.
  • تولید تبلیغات فقط به‌صورت متنی است. بازاریابان یک عنوان، یک متن برای آگهی، یک فراخوان به اقدام و یک URL برای لینک وارد می‌کنند.

بازاریابی موتورهای جست‌وجو از نظر بسیاری کارآمدترین راه برای کنترل هزینه‌های بازاریابی و فروش است. در ادامه چرایی این موضوع را بیشتر توضیح می‌دهم.

چرا بازاریابی موتورهای جست‌وجو (SEM) مهم است؟

با افزایش تعداد مشتریانی که با تحقیق و به‌صورت آنلاین محصولات مورد نیاز خود را تهیه می‌کنند، بازاریابی موتورهای جست‌وجو به یک استراتژی بازاریابی آنلاین حیاتی برای افزایش دسترسی به یک کسب‌و‌کار تبدیل شده است. درواقع، اکثر بازدیدکنندگان جدید یک سایت با انجام یک پرس‌و‌جو در یک موتور جست‌وجو، آن را پیدا می‌کنند.

در بازاریابی موتورهای جست‌وجو، تبلیغ‌کنندگان فقط برای نمایش‌هایی که به بازدید از سایت منجر می‌شود هزینه پرداخت می‌کنند و این باعث می‌شود کسب‌و‌کارها در هزینه‌های بازاریابی خود به‌صورت هوشمندانه و کارآمدتر عمل کنند. به‌عنوان یک امتیاز اضافی، هر بازدید‌کننده به‌طور تدریجی رتبۀ سایت را در نتایج جست‌وجوی ارگانیک بهبود می‌بخشد.

مصرف‌کنندگان با هدف یافتن اطلاعات تجاری، عبارت‌های موردنظرشان را در موتورهای جست‌وجو وارد می‌کنند؛ اما در سایت‌های دیگر مانند رسانه‌های اجتماعی، کاربران به‌طور صریح چیزی را جست‌وجو نمی‌کنند، بنابراین پیداکردنِ نیاز از طریق موتورهای جست‌وجو راحت‌تر صورت می‌گیرد. بازاریابی جست‌وجو در زمان مناسب به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد، دقیقاً زمانی که آن‌ها به اطلاعات نیاز دارند.

برخلاف اکثر تبلیغات دیجیتال، تبلیغات PPC غیرمزاحم هستند؛ چراکه مزاحم فعالیت‌های کاربران نمی‌شوند و برعکس، آن‌ها را در مسیر سریع‌تر رسیدن به جوابشان هدایت می‌کنند. پس نتایج با SEM فوری هستند و مسلماً این سریع‌ترین راه برای هدایت ترافیک به یک سایت است.

۵ راهکار بهبود SEM یا بازاریابی از طریق موتورهای جست‌وجو

۵ راهکار بهبود SEM یا بازاریابی از طریق موتورهای جست‌وجو

با اجرای این ۵ پیشنهاد، بازاریابی موتورهای جست‌وجو (SEM) را بهینه‌سازی کنید و با این کار سایت خود را در بالای نتایج موتورهای جست‌وجو ببینید.

۱) انتشار محتوای معتبر و مرتبط

محتوای معتبر و باکیفیت، محرک شمارۀ یک رتبه‌بندی موتورهای جست‌وجو برای شماست و هیچ جایگزینی برای محتوای عالی وجود ندارد. این امر در هنگام انجام بازاریابی سئو نیز صادق است. محتوای باکیفیتی که به‌طور خاص برای کاربر موردنظر شما ایجاد می‌شود، ترافیک سایت را افزایش می‌دهد، که اعتبار و ارتباط سایت شما را بهبود می‌بخشد؛ درنتیجه بهتر است مهارت‌های خود را افزایش دهید و خود را به‌عنوان یک مرجع و متخصص در موضوعی که درمورد آن می‌نویسید، معرفی کنید.

۲) استفادۀ درست از کلمات کلیدی

یک عبارت کلیدی خاص را برای محتوای هر صفحۀ سایت خود هدف قرار دهید. به این فکر کنید که خوانندۀ شما چگونه می‌تواند آن صفحۀ خاص را با عبارات جست‌وجویی مانند موارد زیر پیدا کند:

  • کارشناسی ارشد آنلاین در مدیریت مهندسی
  • مهندسی زیست‌پزشکی چیست؟
  • عنوان نهم منابع آموزشی
  • عکاسی از شفق شمالی
  • چگونه برای بورسیه اقدام کنیم؟
  • تفاوت بین مهندسی و فناوری مهندسی چیست؟
استفاده از عبارات کلیدی چندگانه

دستیابی به رتبه‌بندی در موتورهای جست‌وجو برای چند عبارات کلیدی در یک صفحه از سایت، بسیار دشوار است، مگر اینکه این عبارات بسیار مشابه باشند. یک صفحه ممکن است بتواند هم برای «بهترین مشاغل مهندسی زیست‌پزشکی» و هم برای «شغل‌های مهندسی زیست‌پزشکی» رتبه‌بندی شود. رتبه‌بندی برای «امور دانشجویی» و «ریاست دانشجویان» یا «تبعیض جنسیتی» با یک صفحه بعید است. اگر می‌خواهید سایت خود را برای چند کلمۀ کلیدی رتبه‌بندی کنید، باید برای هر عبارت کلیدی موردنظر خود، یک صفحۀ جداگانه ایجاد کنید.

قراردادن کلمات کلیدی برای سئوی صفحه

هنگامی که عبارت کلیدی شما برای یک صفحۀ مشخص انتخاب شد، سؤالات زیر را از خودتان بپرسید:

  • آیا می‌توانم از یک بخش یا تمام عبارت کلمۀ کلیدی در URL صفحه استفاده کنم؟
  • آیا می‌توانم از یک بخش یا تمام عبارت کلمۀ کلیدی در عنوان صفحه استفاده کنم؟
  • آیا می‌توانم از یک بخش یا تمام عبارت کلمۀ کلیدی در عنوان صفحه و زیرعنوان‌ها استفاده کنم؟

پاسخ مثبت به این سؤالات می‌تواند رتبۀ شما را در موتورهای جست‌وجو بهبود بخشد. البته این کار باید به‌صورت طبیعی و کاربرپسند انجام شود. برای مثال، شما نمی‌خواهید کلمۀ «مهندسی» سه بار یا بیشتر در URL ظاهر شود یا عبارت «نورهای شمالی» در عنوان صفحه و همچنین هر زیرعنوان تکرار شود. پس درک این مفهوم بسیار ساده است که خوانایی و قابلیت استفاده همچنان بر بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو برتری دارد.

۳) محتوای سئوشده و کاربرپسند

فراتر از استفاده‌ از کلمۀ کلیدی در URL صفحه، عنوان و زیرعنوان، این محتواست که بیشترین تأثیر را در رتبه‌بندی موتورهای جست‌وجو دارد. کلمۀ کلیدی خود را چندین بار در سراسر صفحه تکرار کنید؛ یک یا دو بار در پاراگراف‌های آغازین و پایانی و دو تا چهار بار دیگر در طول محتوای باقی‌مانده، کفایت می‌کند. لینک به منابع مرتبط، محتواهای مشابه در خود سایت و لینک به سایت‌های دیگر هم عالی است.

فراموش نکنید که برای برجسته‌کردن این عبارات کلیدی، از تگ‌های برجسته، مورب، تگ‌های عنوان (به‌خصوص H1) و سایر تگ‌های تأکیدی استفاده کنید؛ اما در این کار زیاده‌روی نکنید. بهتر است که زبان و سبک نوشتاری شما به‌طور طبیعی خوانده شود. هرگز خوب‌نوشتن را فدای سئو نکنید. بهترین صفحات برای کاربر نوشته می‌شود نه برای موتور جست‌وجو.

محتوای خود را به‌طور منظم به‌روز کنید

احتمالاً متوجه شده‌اید که چقدر احساس کاربر به محتوای منتشرشدۀ شما مهم است. موتورهای جست‌وجو نیز این کار را انجام می‌دهند. محتوایی که به‌طور منظم به‌روز می‌شود، به‌عنوان یکی از بهترین شاخص‌های کلیدی در شناسایی موضوع اصلی و محوریت سایت در نظر گرفته می‌شود؛ بنابراین حتماً آن را تازه نگه دارید. محتوای خود را براساس یک برنامۀ زمان‌بندی مشخص بررسی کنید و در صورت نیاز، به‌روزرسانی کنید.

بلاگ‌نویسی

نوشتن محتوای بیشتر با چگالی مناسبِ عبارات کلیدی در بلاگ خبری سایت می‌تواند رتبه‌بندی موتور جست‌وجوی شما را افزایش دهد. پست‌های بلاگ حتی می‌توانند به‌روزرسانی‌های کوتاه‌تری درمورد موضوعات خاصی باشند که هدف شما را پوشش می‌دهند. هنگامی که می‌خواهید به خواننده کمک کنید و تصویر بهتر یا اطلاعات بیشتری درمورد موضوع ارائه دهید، صفحات سایت و پست‌های بلاگ خود را به هم متصل کنید.

۴) متا دیتا (Metadata)

هنگام طراحی سایت، هر صفحه حاوی یک فاصله بین تگ‌های «head» برای درج متادیتا یا اطلاعاتی درمورد محتوای صفحۀ شماست. اگر سایت شما یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) است، این داده‌ها از قبل برای شما جمع‌آوری شده‌اند. با‌این‌حال، بررسی و به‌روزرسانی متادیتا برای شما مهم است؛ زیرا سایت شما در طول زمان تغییر می‌کند. در ادامه ۳ مورد اساسی را که باید در متادیتا به آن توجه داشته باشید توضیح می‌دهم.

  • عنوان در متادیتا: عنوان متادیتا همان نام صفحۀ در حال نمایش است که در بالای پنجرۀ مرورگر و به‌منظور عنوان در نتایج موتورهای جست‌وجو نمایش داده می‌شود. این مهم‌ترین متادیتا در صفحۀ شماست. برای کسانی که از سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) استفاده می‌کنند، تیمِ سازندۀ قالب یک سیستم خودکار برای ایجاد عنوان متا برای هر صفحۀ سایت براساس عنوان صفحۀ شما ایجاد کرده است. این امر نشان‌دهندۀ اهمیت استفاده از عناوین صفحه‌های فکرشده و غنی از عبارات کلیدی است.
  • توضیحات در متادیتا: توضیحات متادیتا توضیحات متنی هستند که مرورگر ممکن است برای جست‌وجوی صفحۀ شما استفاده کند. آن را به‌عنوان نمایشگر پنجرۀ سایت خود در نظر بگیرید. توضیحات متا توصیفی مختصر و جذاب از محتوای هر صفحه است که با هدف تشویق افراد به واردشدن به سایت نوشته می‌شود. یک توضیحات متای خوب معمولاً شامل دو جملۀ کامل است. موتورهای جست‌وجو ممکن است همیشه از توضیحات متای شما استفاده نکنند، اما مهم است که این گزینه را به آن‌ها بدهید.
  • کلمات کلیدی در متادیتا: کلمات کلیدی متادیتا به‌ندرت در رتبه‌بندی موتورهای جست‌وجو استفاده می‌شود. با‌این‌حال، بهتر است کلمات کلیدی خود را بشناسید، اما اضافه‌کردن آن‌ها به کلمات کلیدی متادیتای خود ضرری نیست. اگر قصد دارید عبارات مختلفی را وارد کنید، سعی کنید به‌عنوان قاعده‌ای کلی، میانگین ۳ تا ۷ عبارت با هر عبارت شامل ۱ تا ۴ کلمه را حفظ کنید. یک مثال عالی می‌تواند «مدرک علوم کامپیوتر» باشد.

۵) لینک‌دهی و ارزش‌گذاری سایت

یک صفحه از سایت که دارای محتوای غنی، معتبر و بی‌طرفانه است یا به بازدیدکنندگان کمک می‌کند درمورد آنچه به آن علاقه دارند بیشتر آموزش ببینند، به احتمال زیاد لینک‌هایی را از سایت‌های دیگر جذب می‌کند که بهینه‌سازی موتور جست‌وجو را بهبود می‌بخشند.

با افزودن لینک‌های مرتبط در متن، اعتبار و ارزش خود را افزایش دهید. به‌جای داشتن لینک‌های «اینجا را کلیک کنید»، سعی کنید نام مقصد را بنویسید. «اینجا را کلیک کنید» هیچ ارزشی برای موتور جست‌وجو، فراتر از URL پیوست‌شده ندارد، در‌حالی‌که «طول محتوا برای رتبۀ ۱ گوگل چقدر باید باشد؟» سرشار از کلمات کلیدی است و رتبه‌بندی موتور جست‌وجوی شما و همچنین رتبه‌بندی صفحه‌ای را که به آن لینک می‌دهید، بهبود می‌بخشد. همیشه با لینک‌دادن کلمات کلیدی، از لینک‌های توصیفی استفاده کنید. این نه‌تنها بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو را بهبود می‌بخشد، بلکه برای خوانندگان شما، ازجمله افراد دارای معلولیت یا کسانی که از صفحه‌خوان استفاده می‌کنند، ارزش قائل می‌شود.

استفاده از تگ‌های آلت (Alt Tag)

همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردم، بهتر است همیشه تصویر و ویدئوهای خود را با استفاده از برچسب‌های Alt یا توضیحات متنی جایگزین توصیف کنید. آن‌ها به موتورهای جست‌وجو اجازه می‌دهند صفحۀ شما را پیدا کنند و این یک فرصت عالی است، به‌خصوص برای کسانی که از مرورگرهای متنی یا صفحه‌خوان استفاده می‌کنند.

کلام آخر

امیدوارم از این جلسه استفادۀ لازم را کرده باشید؛ زیرا اطلاعات زیادی در این جلسه دربارۀ سئو وجود دارد. بعد از یادگیری کامل این جلسه، زمانی ‌که راه خود را در مسیر بازاریابی SEO طی می‌کنید، برای یادآوری راهکارها حتماً به این راهنمای کامل مراجعه کنید. مهم‌ترین چیزی که درمورد سئو باید به خاطر بسپارید این است که هیچ میان‌بری در این بازی وجود ندارد. شما باید کارها را به‌روش درست انجام دهید و راه بیشتری را طی کنید؛ زیرا به این صورت در رتبه‌بندی موفق خواهید شد.

اگر می‌خواهید نتایج عالی ببینید، حداقل شش ماه را به آن اختصاص دهید. کسانی که می‌گویند سئو یک استراتژی «آن را تنظیم کن و فراموش کن» است، اشتباه می‌کنند. اگر دوست دارید محتوای شما همیشه بهترین باشد، مرتباً آن را به‌روزرسانی کنید و به ایجاد محتوای جدید و عالی ادامه دهید تا سایت خود را تازه کنید و به گوگل نشان دهید که هنوز فعال هستید.

سؤالات متداول بازاریابی سئو

سؤالات متداول بازاریابی سئو

در ادامه به ۵ سؤال پرتکراری که همیشه در شروع کار سئو دغدغۀ ذهن صاحبان کسب‌و‌کارهاست، پاسخ می‌دهم. در‌صورتی‌که بعد از خواندن سؤالات پایین بازهم به جواب خود نرسیدید، حتماً سؤال خود را برای من کامنت کنید تا با هم این مشکل را حل کنیم.

۱) چه مدت طول می‌کشد که سئو نتیجه دهد؟

سئو یک مسیر سریع برای موفقیت نیست، هرگز نبوده و نخواهد بود. درمورد سئو باید یک برنامۀ بلندمدت داشته باشید؛ زیرا رتبه‌بندی اکثر کلمات کلیدی بین شش ماه تا یک سال طول می‌کشد.

۲) مهم‌ترین عامل در بازاریابی سئو چیست؟

هیچ عاملی وجود ندارد که از همه مهم‌تر باشد؛ زیرا همۀ آن‌ها مهم هستند. اگر بخواهم چیزی را انتخاب کنم که باید روی آن تمرکز کنید، ارائۀ اطلاعات باکیفیت به مردم است. شما می‌توانید تمام قطعات سئو را در جای خود داشته باشید؛ اما تا وقتی که محتوای شما خوب نباشد مهم نیست، زیرا مردم به شما علاقه‌ای نخواهند داشت.

۳) چگونه سریع‌تر در رتبه‌بندی گوگل وارد شوم؟

بهترین راه برای رتبه‌بندی، تلاش مداوم و منظم است. اگر می‌خواهید در آن برنده شوید، باید به‌طور پیوسته لینک‌هایی به سایت خود ایجاد کنید، محتوای جدید ایجاد کنید و محتوای قبلی را به‌روز کنید. انجام این کار روز‌به‌روز نتایج موردنظر شما را بیشتر نمایان خواهد کرد.

۴) آیا می‌توان یک سایت را بدون سئو رتبه‌بندی کرد؟

البته موقعیت‌هایی وجود دارد که برخی از افراد خوش‌شانس، بدون استفاده از استراتژی‌های سئو، رتبه‌بندی خوبی به دست می‌آورند؛ اما احتمالاً به این دلیل است که آن‌ها چیزی را ارائه می‌کنند که بسیاری از مردم آن را ندارند. بسیاری از افراد در یک فضا با هم رقابت می‌کنند، جایی که بهترین سئو می‌تواند برنده شود. افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) یک مثال عالی از این موضوع است. میلیون‌ها سایت وجود دارند که روی کالاهای ورزشی یا هر محصول دیگری برای افیلیت مارکتینگ تمرکز می‌کنند. رقابت در این فضا مستلزم درک درستی از بازاریابی سئوست.

۵) هزینۀ سئو چقدر است؟

شما می‌توانید یک متخصص سئو را استخدام کنید تا آن را برای شما مدیریت کند یا می‌توانید همۀ کارها را خودتان انجام دهید. انجام آن توسط خودتان زمان زیادی طول خواهد کشید و باید منحنی یادگیری را در نظر بگیرید. بااین‌حال، در اکثر موارد، اگر همۀ کارها را به‌تنهایی انجام دهید، می‌توانید تقریباً رایگان این کار را انجام دهید.

مطالب پیشنهادی ما:

نظرات بسته شده است.