خیلی از کسبوکارها برای معرفی و برندینگ خودشان از تبلیغات تلویزیونی استفاده میکنند. بازدهی خوب حاصل از این نوع تبلیغات هم باعث تکرار میشود. تا قبل از همهگیرشدن تلفن همراه، میانگین تماشای تلویزیون در میان افراد بالا بود و تقریباً همۀ برنامههای تلویزیونی، حتی تبلیغات آن نیز دیده میشد.
الان پیر و جوان و حتی کودکان با رنج سنی پایین، به لطف کرونا و آنلاینشدن مدارس، از تلفنهای همراه هوشمند استفاده میکنند. بنابراین، شاید تلویزیون و تبلیغات آن کمتر استفاده و دیده شود. پس تکلیف کسبوکارها و تبلیغات آنها چه میشود؟
در این مطلب درمورد اینکه آیا تبلیغات موبایلی مهمتر از تبلیغات تلویزیونی است، آیا محدودیتی در استفاده از این دو ابزار برای تبلیغات وجود دارد، و اینکه چطور میتوان از آنها بهصورت بهینه استفاده کرد، صحبت میشود.
فهرست محتوا
به کدام نوع از تبلیغات، تبلیغات موبایلی گفته میشود؟
همانطور که میبینید، مردم زمان زیادی را صرف کار با موبایل خود میکنند. برخی افراد برای انجام کار روزانۀ خود و حتی کسب درآمدشان از همین گوشیهای موبایل استفاده میکنند. اینطور که پیش میرود میتوان نتیجه گرفت که زمان صرفشده با تلفن همراه، از کل زمان صرفشده با لپتاپ و تلویزیون بیشتر است.
با توجه به فناوریهای پیشرفته، نفوذ اینترنت و تلفن همراه در زندگی مردم، ابزاری که میتوان از آن با استراتژی درست برای برندینگ کسبوکار و افزایش بازدید مخاطبان استفاده کرد، همین تلفن همراه است؛ یعنی تبلیغات موبایلی.
تبلیغات موبایلی به تبلیغاتی گفته میشود که در گوشیهای هوشمند یا همان دستگاههای تلفن همراه مانند تبلتها ظاهر میشود. تبلیغات بنری در سایتها و اپلیکیشنها، تبلیغاتی که در برنامهها و بازیهای دانلودشده نشان داده میشود و حتی پیامکهای تبلیغاتیای که ارسال میشود، همگی جزو تبلیغات موبایلی هستند.
چرا تبلیغات موبایلی؟
در تمام سطوح قیف بازاریابی، تبلیغات موبایلی مؤثر واقع شده است. بهگفتۀ یکی از مشاوران بازاریابی تلفن همراه، مردم در هر مرحلهای از زندگی، حتی وقتی بهخاطر کرونا در خانه قرنطینه هستند، از تلفنهای همراه خود جدا نمیشوند. بنابراین، یکی از واضحترین دلایلی که همان اول هم به آن اشاره شد این است که همۀ افراد، در هر کجا که هستند، موبایلشان را با خود به همراه دارند؛ برای همین، با استفاده از تبلیغات موبایلی، صاحبان کسبوکار در هر ساعتی از شبانهروز میتوانند با مشتریان ارتباط برقرار کنند. این یعنی دسترسی به مخاطب خود در هر ساعت و زمانی. چیزی که برای هر کسبوکار مهم است، مخاطب یا پرسونای آن کسبوکار است.
هزینۀ تهیه و پخش یک تبلیغ یکدقیقهای یا چاپکردن تبلیغ کسبوکار خود بهصورت رپورتاژ در یک رسانه، بیشتر از تبلیغات موبایلی است. بنابراین، اگر کمبود بودجه دارید، تبلیغات در تلفنهای همراه جزو ایدئالترین روشها و درواقع روش مقرونبهصرفهای برای تبلیغات است.
همچنین، ویژگیهای انعطافپذیربودن و امکان شخصیسازی تبلیغ در این بستر تبلیغاتی باعث میشود که کمپینهای تبلیغاتی، نتایج بهتری به همراه داشته باشند. منظور از شخصیسازی این است که با آنالیز نتایج حاصل از تبلیغات موبایلی میتوانید سبک زندگی مشتریان را بررسی کنید و بهتر متوجه مخاطب و خواستههای او شوید و صمیمیت بیشتری با مشتری به دست آورید.
در دنیایی که مشتریان همیشه آنلاین هستند، یک کمپین تبلیغاتی خوب با تمرکز بر مخاطبان موبایل، میتواند موفقیت برند شما را رقم بزند.
۳ راهکار مؤثر برای تبلیغات موبایلی
شاید بخواهید همان تبلیغی که برای معرفی کسبوکارتان در تلویزیون پخش کردید، در موبایل هم استفاده کنید؛ بنابراین لازم است تغییراتی در آن لحاظ کنید تا بازدهی خوبی در تبلیغات موبایلی داشته باشید. درواقع باید به فکر بهینهسازی تبلیغات تلویزیونی برای استفاده در موبایل و رسانههای اجتماعی و آنلاین باشید؛ بنابراین به مواردی که در ادامه گفته شده توجه کنید.
- درنظرگرفتن زمان تبلیغات: طول تبلیغات را در موبایل کوتاه کنید؛ زیرا مصرف رسانه در تلفن همراه با تلویزیون متفاوت است. در تبلیغات موبایلی باید توجه مخاطب را در همان چند ثانیۀ اول جلب کنید و جزئیات مهم را در همان ثانیههای اولیه به مخاطب ارائه دهید.
- بهینهسازی برای اندازۀ صفحهنمایش: شاید موبایل را فقط گوشی هوشمند بدانید، اما تبلتهای کوچک و تعداد زیادی از اندازههای مختلف گوشی هوشمند وجود دارند که باید آنها را نیز در نظر بگیرید.
تبلیغاتی که برای تلویزیون آماده شده، برای نمایشگرهای بزرگتر بهینه شده است؛ اما تبلیغات رسانههای اجتماعی در تلفن همراه، فشرده است. بنابراین، برای اینکه بازخورد خوبی از تبلیغات بگیرید، بهتر است اندازههای مختلف صفحهنمایش برای موبایل را در نظر داشته باشید. بهطور کلی حتی سایت کارتان را هم باید برای نسخۀ موبایل بهینه کنید. - تماشای تبلیغ بدون صدا: کاربران موبایل اغلب در مکانهای عمومی وقت خود را صرف رسانهها و تبلیغات میکنند. در مکانهای عمومی هم به دلیل ازدحام و شلوغی ممکن است صدا بهطور واضح به گوش مخاطب یا همان کاربر نرسد؛ بنابراین باید بتوان تبلیغی را آماده کرد که حتی بدون صدا هم پیام خود را به مخاطب برساند.
طبق گزارش فیسبوک، اکثر کاربران در این پلتفرم، ویدئو را بدون صدا تماشا میکنند. افزودن متن، گرافیک دقیق یا زیرنویس میتواند تبلیغ شما را بهبود ببخشد و آن را برای تماشای بدون صدا آماده کند.
طبق مطالعاتی که دربارۀ همگامسازی تلویزیون با شبکههای اجتماعی انجام شده، ۸۱٪ از آمریکاییها هنگام تماشای تلویزیون از صفحهنمایش دوم (موبایل) استفاده میکنند و در یک نظرسنجی، ۷۲٪ از پاسخدهندگان گفتند که در آن زمان در حال بررسی شبکههای اجتماعی با تلفن خود نیز هستند. بنابراین، تبلیغات کسبوکارتان را برای نمایش در طول برنامههای تلویزیونی یا رویدادها همگام کنید تا عملکرد را افزایش دهید.
حالا سؤالی که مطرح میشود این است که آیا با فراگیرشدن گوشیهای موبایل و تبلیغات موبایلی، دیگر تبلیغات تلویزیونی مؤثر نیست؟
تبلیغات موبایلی بهتر است یا تبلیغات تلویزیونی؟
اگر ابتدا درمورد تبلیغات موبایلی و مزایای آن گفته شد، بهخاطر این بود که با این دسته از تبلیغات آشنا شوید، نه اینکه مشخصاً گفته شود تبلیغات موبایلی بهتر از تبلیغات تلویزیونی است.
برخی معتقدند که تبلیغات موبایلی از تبلیغات تلویزیونی بهتر است و تعدادی هم مخالف این نظر هستند. بهطور مثال، مدیر یکی از گروههای رسانههای دیجیتال گفته است که موبایل پتانسیل بالایی برای پیشیگرفتن از تبلیغات تلویزیونی دارد و مهمتر از همه اینکه درنهایت کاربر را مستقیم به خرید کالا یا حتی فروش متصل میکند و عمل CTA سریعتر انجام میشود.
اما برخی از افراد و صاحبنظران هیچکدام را برتر از دیگری نمیدانند و معتقدند بهجای رقابت با هم میتوانند مکمل هم باشند و باید برای دستیابی به اهداف مختلف، مورد استفاده قرار بگیرند. براساس تحقیقات انجامشده، استفادۀ همزمان از تبلیغات آنلاین در موبایل و تبلیغات تلویزیونی میتواند آگاهی از برند را تا ۱۲% افزایش دهد.
افراد ۳۰% از مواقعی که تلویزیون تماشا میکنند، مشغول کار با موبایل خود نیز هستند. احتمال اینکه این دسته از تماشاگران، تبلیغات تلویزیونی را دنبال کنند، ۷۵٪ بیشتر از سایر بینندگانی است که با موبایل کار نمیکنند. بهعلاوه، احتمال عوضکردن کانال تلویزیون توسط بینندگانی که مشغول کار با موبایل یا تبلت خود هستند، ۱۰درصد کمتر است.
اگر هنوز سردرگم هستید که از کدام روش برای تبلیغات استفاده کنید، میتوان یک مثال زد تا موضوع برای شما ملموستر باشد. روبیکا برای تبلیغات خود بهطور همزمان از تلویزیون و موبایل استفاده کرد و همانطور که مشاهده کردید، استفادۀ همزمان از تبلیغات تلویزیونی و تبلیغات موبایلی است که میتواند نتایج شگفتانگیزی ایجاد کند.
نتیجهگیری
روشهای زیادی برای تبلیغات و معرفی کسبوکارتان وجود دارد؛ بنابراین خودتان را محدود نکنید و از منابعی که برای تبلیغات در اختیار دارید، با استراتژی درست استفاده کنید. تبلیغاتی که در موبایل انجام میشود، مانند تبلیغات تلویزیون، در برندینگ نقش زیادی دارد. همچنین، دقت کنید که تبلیغات تلویزیون همچنان مخاطبان زیادی دارد و هنوز هم از روشهای مؤثر در تبلیغات و بازاریابی است.